Acvariul marin de 30L a fost la un moment dat neingrijit si micile bucatele de Zoas pe care am reusit sa le gasesc pe la magazine (caci nu pot sa cumpar pietroaie pline, n-am loc) s-au umplut de alge. Spre deosebire de micile Plate Corals care nu par sensibile la alge (adica se umfla oricum la lumina si se strang noaptea), zoas nu se mai deschideau.
Am studiat pe net si am ajuns la concluzia ca se poate face o baie in peroxid ... si cum bucatelele mele erau mici si nu voiam sa adaug peroxid in acvariu, am zis sa incerc. Postul asta descrie etapele
Pe 17 Oct, iata cum aratau Zoas: stranse, pline de alge:
Am luat un castronel de plastic, pus cam 150mL de apa din acvariu si vreo 20mL de peroxid 3% ... si am scufundat 2 corali (cel din poza de mai sus este cel mic pe stanga). Zoas se strang atunci cand le scoti din apa, dar atentie ca sa fie cu adevarat stranse inainte sa fie scufundate in solutie:
Algele au inceput sa faca o gramada de bule de oxigen. Viermisorii nu rezista la asa ceva, ceea ce m-a bucurat

ca nu ii suport:
Dupa 3 zile (pe 21 Oct) aratau asa:
Dupa inca o zi (ieri, 22 Oct) aratau asa: deja s-au deschis mai mult, si mult mai putine alge ramase:
Asa cum am gasit si in cele cateva posturi pe net straine, se pare ca Zoas rezista foarte bine acestui tratament ... asa ca la nevoie

mai exista o solutie contra algelor punctuale.