[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Identificare specie melci  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
buryck
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, am un acvariu nou si proaspat plantat. Odata cu plantele au venit si melcii, foarte multi. Deocamdata sunt mici, cel mai mare avand 0.5 mm. La inceput nici nu i-am vazut, dar au crescut foarte repede si cum am spus, sunt ai naibii de multi. Nu stiu cat de mari vor creste sau chiar daca vor supravietuii, pentru ca desi la inceput duritatea apei era mai mare (jbl manado nou), acum duritatea a scazut si nu mai cresc asa de repede.

Imi poate spune cineva cum se numesc?
[Thumb - rsz_11img_2636.jpg]

[Thumb - rsz_3img_2610.jpg]

mihutady
Junior member
[Avatar]

IP:

Physa Acuta
Planorbis Planorbis

melci comunitari,rata de inmultire excelenta.

ai 4 variante:
-dai restart la acvariu
-suporti melcii
-cumpara Botia Macracantha
-cumperi melci asasini

This message was edited 1 time. Last update was at 18/09/2013 21:58:37

ioanis
Member
[Avatar]

IP:

la mine melcii asasini s-au dovedit ineficienti in combaterea acestei specii de melci.

http://www.flickr.com/photos/60563080@N04/8091362882/in/photostream/
stefanp
Moderator

IP:

Sau ai grija la curatenie si cata mancare dai pestilor si ii vei tine sub control.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Pretorians
Membru de baza

IP:

desi la mine intr-o perioada aveam o populatie ff mare de astfel de melci - fara sa vreau neaparat cu schimburi de apa dese (la sifonare ii tragi si pe ei) si hrana cat sa o manance pestii scapi de ei.
Nu te chinui prea tare, sunt si ei un indicator bun atata timp cat nu sunt prea multi.
buryck
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Pare ca nu e cazul sa ma alarmez. Am sa incerc sa le tin numarul sub control, pentru ca nu ma deranjeaza.

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: