Salut!
Uite aici o discutie care atinge si problema instalatiilor de autocompletare:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23081.page
- pe pagina a 2-a ai scheme puse la dispozitie de colegul nostru Mihai (Mihai Alexiu),
- tot el s-a ocupat si ne-a mesterit instalatiile aferente

... vezi pozele pe pagina a 4-a.
Eu am disponibile 2 astfel de instalatii, din cele facute de Mihai... pot sa iti ofer una dintre ele, sau pe amandoua (daca iti trebuie pentru 2 acvarii).
- ai cutia de comanda cu relee si prize si plm,
- ai cutia cu butoanele (ON-Auto-OFF).
Iti lipsesc cei 2 senzori + cablurile aferente... si pompa propriu-zisa.
- senzorii ii iei de la Mihai (pe care trebuie sa il rogi sa te si ajute cu montajul instalatiei... ca doar e facuta de el

)
- pompa o cumperi de la un magazin care vinde accesorii de rulota (gasesti linkul si pozele pe pagina a 5-a a topicului).
Una peste alta, daca vrei sistem
home-made, trebuie sa iei legatura cu Mihai.
Ideea e simpla:
- ai vasul de autocompletare in care sta pompa,
- ai 2 senzori: primul e pus in display (acvariul de sus), iar al doilea e pus in vasul de autocompletare (langa pompa).
- cand apa din display scade, senzorul de sus ii comanda pompei... iar asta baga apa pana la nivelul setat.
- daca se goleste apa din vasul de autocompletare (de jos), atunci senzorul ala de langa pompa o impiedica sa mearga in gol si sa se arda.
- ai o cutie cu leduri martor, care iti arata cum functioneaza sistemul si cand ramai fara apa (in vasul de jos).
In principiu, ideea e simpla si fiabila... eu am asa ceva la ambele acvarii (la cel mare, functioneaza perfect de 3 luni)... la cel mic, inca lucrez (lenes cum sunt, nu pot sa termin odata proiectul ala

).