[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal acvariu - stefanp  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Caut de vreo 30 de minute, una din ele o am si eu - dar se pare ca nu i-am pastrat eticheta si n-o mai gasesc, e vorba de numarul 3 - subtirica din primplan. Presupun ca e la fel cu ce am am eu aici in dreapta sus.

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Hmm, a ta parca e mai mare. Parca seamana mai bine cu ultima de la nr 5, de langa elodea.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Hai ca ti-am vazut si eu pozele in sfarsit :d
Felicitari, imi place mult cum se contureaza!

PS: nu ti-am vazut pozele pana acum ca la serviciu am proxy pe picasa si alte site-uri de gen si nu pot sa intru (asta ca sa am o scuza buna)

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Mersi Eugen

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

1. Nu e Rotala macrandra. Ar putea fi Ludwigia glandulosa.
2. Bacopa caroliniana
3. Mayaca fluviatilis
4. E Ludwigia da' nu stiu care, frunzele noi mi se par foarte diferite de cele vechi. A fost crescuta in conditii diferite?
5. Ar putea fi Limnophilla aromatica sau Eusteralis stelata. Hai cu o poza dupa ce mai creste, e prea mic firu'.

viulian wrote:Presupun ca e la fel cu ce am am eu aici in dreapta sus.

Cred ca a ta e Rotala wallichii (posibila eroare data de nevederea plantei sub nasu' meu ).

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

4. Frunzele vechi sunt doar...vechi sa zic asa si sunt suferinde putin, caci aratau mai bine...poate doar au imbatranit.
Adica e planta mama care a venit de la inceputul acvariului. De atunci doar am taiat de sus cand s-a lungit prea tare.
Conditii diferite probabil au fost in acvariul de unde a provenit...foarte posibil sa fie de la rebella unde cu siguranta au fost conditii mai propice (fertilizare, lumina).

5. E si pusa intr-un colt si multe plante langa si mi-e greu sa obtin o poza in prim plan. Mai incerc dupa ce incarc oleaca bateria aparatului si revin. Cert e ca-i frumusica si am lasat-o sa vad cum creste in eventualitatea ca daca e frumoasa, poate sa inlocuiesc elodea. Dar creste greut, cred ca e si umbrita de restul.
Pare mai degraba a fi eusteralis stelata dupa ce vad pe gugles.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Am mai incercat o poza, poate se vede mai bine: https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/MISC09Ianuarie2012#5696082923108706898

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Cred ca a ta e Rotala wallichii (posibila eroare data de nevederea plantei sub nasu' meu ).

S-a facut lumina multumesc!

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
[WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Avind in vedere noile informatii privind misterioasa Ludwigia si avind in vedere forma frunzelor noi e posibil sa fie Ludwigia repens "rubin".
Cred ca-i momentu' sa pastrezi lastarii tineri, tulpina batrina nu va mai trai mult si risti sa pierzi planta.

stefanp wrote:poate se vede mai bine

Se vede bine da' tot nu-mi dau seama ce planta e, e prea tinar firu', cind o sa ajunga sus ....... sint convins c-o s-o identificam corect. Momentan imi impart presupunerile intre Limnophila aromatica, Eusteralis stelata si Lugwigia "Cuba" da' n-ar fi exclus sa fie altceva, are si un pic moaca de Heteranthera ....... o sa vedem.

viulian wrote:S-a facut lumina

Da, Faraonu' si-a pogorit o parte din Lumina Sa Divina asupra plantei tale.

Poze: smilie ... Poze cu plante
stefanp
Moderator

IP:

Hai ca ma amuzi de dimineata faraoane

Bun. Deci o mai las un pic in pace ca sa creasca firele noi, caci sunt scurte si mi-e ca acum vor fi acoperite de altele si ramane fara lumina. Dupa ce se mai intinte, plantez doar "copilasii".
Am sa revin si cu cealalalta dupa ce mai creste.

Recunostina eterna

LE: Am uitat sa zic luni ca ieri seara mi-a "zburat" alt neon din acvariu, a naibii aviatori...tre' sa merg urgent sa caut o plasa fina sa o pun deasupra. Sticla arata cam urat sa o las.
Asa ca m-am suparat si am mai luat ieri 5 neoni care acum stau la "decantat" sa zic asa intr-un acvariu micut cu un filtru minuscul, folosit pt a baga aer in apa. Saptamana viitoare, daca sunt sanatosi si fara probleme, ii bag in acvariu, totalizand un banc de 12 bucati.

This message was edited 1 time. Last update was at 11/01/2012 12:13:00

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

N-am mai scris de o luna aici, dar nu s-a intamplat nimic fenomenal.
Sesiunea nu mi-a lasat prea mult timp sa fac schimbari insa cum maine am ultimul examen, tot maine intru un pic si in acvariu

In principiu vreau sa scap de cateva plante si sa le inlocuiesc cu altele si sa le reorganizez putin. Va pleca nucusul si tufa de microsorium. Vor veni ludwigia cuba si myriophyllum tuberculatum si un fir de rotala macrandra (numai unul avea rebella).
Voi schimba si pozitia buturugii sa il ascult intr-un final pe Porcu' si sa nu mai fie simetrie

Voi avea multicel de munca, pentru ca vreau sa scot toate plantele din spate si sa tai si arunc ce e batran caci in ultima vreme partile batrane s-au facut urate si pierd multe frunze. Voi replanta doar varfuri tinere si "in putere" Cu ocazia asta starnesc si ce s-a acumulat de-a lungul timpului prin spate unde nu pot ajunge sa trag cu furtunul si astfel sa fac o curatenie mai intensa. In ultimele saptamani fiind un pic neglijat acvariul, am constatat ca a aparut un pic de staghorn pe ici pe colo. Nimic de speriat, insa am citit ca ar fi din cauza unei intretineri nu foarte atenta.

Va pun si niste poze sa vedeti jungla din acvariu n-am taiat de mult. Am observat astazi si niste pui de xipho, proaspat fatati (pe langa puiul ce e deja marisor, ce il am de pe la inceputuri, plus 2 pui de molly mititei, fatati de vreo luna cred).

http://img832.imageshack.us/img832/6117/dsc01259mb.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/8208/dsc01261ht.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/9736/dsc01262aq.jpg

E totul salbatic

Week end-ul viitor voi incepe si fertilizarea macro, am cumparat azot de la seachem si potasiu cu fosfor de la easylife. Probabil trebuie crescuta si lumina.
Incep week end ul viitor pentru ca marti plec acasa si vin duminica viitoare, asa ca nu pot sa bibilesc acvariul.
Dar pana atunci astept sfaturi despre cum sa procedez cu fertilizatul si lumina.

Revin maine cu poze dupa marea curatenie

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Man, esti student, dar amani ceva fain pentru ca trebuie sa inveti ??? Incredibil. Pe vremea mea, terminai orice altceva mai interesant de facut, si abia daca iti mai ramanea energie si chef, dadeai un ochi pe cursuri. Tztztz ...

Sa fie oare ca stai cu don'soara

Lupta pentru supravieturire acolo arata super fain. E normal sa ramana bucatile vechi fara frunze, nu prea pare deloc lumina acolo pe fund...

Despre fertilizari, din pacate nici un sfat. Orice alga va trebui sa fie doar responsabilitatea ta! Hehehe ... In principiu, pentru ca e plantat intens, poti pune cat recomanda ei - dar va trebui sa investesti in niste teste de fosfati samd ca sa stii pe unde stai cand te apuci. De asemenea, vechea pacaleala, ca masori si da concentratie mica, dar totdeauna sa te gandesci ca e de fapt plantele au consumat deja destul, si tu masori ceva rezidual...

De asemenea, daca mergi pe EI, trebuie schimburi de apa de 50% saptamanal. Si chiar trebuie facute, altfel nici o sansa contra algelor, caci nu poti nimeri concentratia exacta si e o fuga in jurul cozii - mai ales ca 'uptake'-ul tine de anotimp, daca planta e deprimata samd. Raman pe acolo, si algele abia asteapta. 50% iti dai seama ca a fost incercare si eroare a lui T. Barr, si asta e zona sigura. Poti mai putin dar risti. As cauta sa ma gandesc cum sa faci schimburile de apa mai putin dureroase (caci 50% e ceva in acvariul asta).

Asa ca multa bafta (si la examen).

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Facultatea ma cam obliga sa invat, caci altfel ma rupe taxa daca doamne fereste se intampla asa ceva. Si de altfel, vreau sa-mi pastrez bursa

Si cred ca invat mai mult decat don'soara...

Frunzele vechi am observat ca au inceptu sa cada dupa vacanta de iarna, cand am intrerupt fertilizarea. De atunci cam tot asa o tin, acum coroborat si cu faptul ca ajunge lumina mai putina. Tot atunci am avut probleme si cu blyxele care pur si simplu au ramas fara radacini si au pierdut multe frunze...acum vad ca incep sa-si revina.

Testele pentru po4 si no3 le am deja
Cred ca voi incepe cu un pic sub doza recomandata si vedem cum merge. De asemenea am sa citesc si pe net diferite metode de fertilizare caci acum ma uit ca o curca in ce imi zici tu de EI Am o saptamana la dispozitie.
50% schimb e cam greu....de obicei schimb cam 30 de litri de apa, adica un 30%.

Multumesc pentru urari

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Astazi mi-au ajuns si plantele de la Rebella, ca de obicei, nimic de reprosat. Inca o data, recomand cu incredere

De asemenea a ajuns si EL Fosfo, prin bunavointa faraonului

In juma de ora-o ora ma apuc de acvariu.

Doamne ajuta' sa ma tina salele

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Buuun
M-am apucat la 17, am terminat la 21...durere de sale prezent, chiar si acum
Postez asa tarziu pentru ca am lasat apa sa se linisteasca, am starnit substratul (neasteptat de multa mizerie, din care am strans cat am putut si am deranjat si un pic de aquabasis pe ici pe colo) si tot inca nu s-a limpezit cum trebuie. Asa ca imi cer scuze de pe acum daca apar impuritati prin apa si implicit poze.

La capitolul vietati, cam aceleasi. Am descoperit ca defapt sunt 7 pui de molly, nu 2 si cel putin 10 de xipho proaspat fatati. Daca traiesc, la donatii cu ei. Creveti, destul de multi am vazut sub muschiul de pe buturuga, caci am vrut sa scot o bucata si m-am minunat de ce era sub el

La capitolul flora Am scos nucusul si elodea complet si microsorium. Am adaugat plantele de la Rebella. Si am mai rarit din plantele care le aveam inainte, am ramas cu doua oale de buruieni

Poze

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Restul pozelor aici: https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMare12Februarie2012

De la dreapta la stanga. Didiplis (care are un pic de staghorn ramas pe frunze, n-am avut rabdare sa-l pigulesc, dar sa vedem daca nu se duce de la sine), in spatele ei firele de nu era Porcu' sigur ce sunt (le-am pozat, se gasesc in album poate acum se identifica ), apoi Ludwigia repens. In spatele buturugii bacopa, in stanga ei Myriophilum tuberculatum si in spatele ei Ludwigia Cuba. Mai in stanga Rotala, dupa care Ludwigia repens rubin si cea mai din stanga, un fir de Rotala Macrandra.

Le-am pus pe toate scurte, sa nu mai trebuiasca sa tai o vreme (ma gandesc si la spatele meu ). Dar in principiu trebuie sa mai creasca in inaltime ludwigia repens, didiplis-ul, bacopa sa se vada de dupa buturuga si ludwigia cuba care sa se inalte peste myriophyllum (pe care am sa il tin sub nivelul cubei prin tundere), cumva sa se vada in scara, myriophyllum in fata si ludwigia cuba in spatele ei si un pic mai inalta. Sper ca intelegeti ce vreau sa zic

Si dupa cum se vede, am schimbat pozitia buturugii.

Am vrut sa pun imaginile direct pe pagina, da sa moara bibi daca nimeresc care-i codul pentru forum, pe picasa nu-l gasesc si ce am incercat eu nu merge...Poate ma lamureste cineva.

Ca de obice, talentul lipsa si aparatul strica putin realitatea...arata mult mai bine in realitate. Si cred ca ar fi fost mai bine sa fi asteptat cu pozele pana maine dupa ce se limpezeste apa de tot...Dar asta este, eventual mai incerc si maine o sedinta foto.

LE: Ma tot uit la poze si mi-e ciuda ca nu ies/nu stiu sa le fac cum trebuie si strica aspectul...Maine am sa incerc niste poze noi si un filmulet.

This message was edited 8 times. Last update was at 13/02/2012 02:09:08

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Arata foarte bine si deja ma simt depasit cu atatea plante si variatii. Astept si eu opinia lui Porcu. Si va trebui sa-ti cumperi camera mai buna, sa vad si eu mizeria aceea din apa pe care o vezi tu, caci in 640x480 cat imi arata Picassa implicit, chiar mi se pare super curata apa.

Ce pot sa zic e ca in timp, spray barul acela iti va apleca toate plantele din spate, din dreapta, catre in fata, si nu le vei putea lasa sa creasca aproape de luciul apei. Dar nici idei mai bune nu am (la 30L eu il am montat pe centru, cu gauri si pe o parte si pe alta, si mi se pare ca stau drept plantele acum in spate). Avantajul este ca sunt curenti mai puternici spre geamul de in fata, si circula si nestingheriti catre covorul de jos. E mai inestetic insa.

Apoi, despre imagini:

Ca sa postezi poze direct in pagina (explic pentru Firefox, in IE e asemanator):

a) Dupa ce uploadezi si te uiti la galerie, click dreapta pe poza si alegi View Image Info.
b) Copiaza in clipboard (Ctrl-C) valoarea de la Location: care o sa arate cam asa:

https://lh5.googleusercontent.com/-7oBttNw_Pjo/Tzgz16NVhMI/AAAAAAAAAZ0/93lQJWmmZLQ/s512/DSC01299.JPG

c) apoi compui tagul IMG asa (inclusiv parantezele drepte de la img, si nu uita slash-ul dinaintea img-ului de final:

[img]https://lh5.googleusercontent.com/-7oBttNw_Pjo/Tzgz16NVhMI/AAAAAAAAAZ0/93lQJWmmZLQ/s512/DSC01299.JPG[/img]

(fara acel 1| din stanga, care este felul forumului de aici de pe acvariu.ro de a numerota liniile. Cum e doar o linie, apare 1 si |).

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2012 01:51:41

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Pfuu, numa' curata nu e In mod normal e muuult mai limpede. Si se vede chiar si in pozele astea, mai ales daca te uiti la toate pozele.
Totusi intr-adevar ar trebui o camera mai buna, dar si un fotograf mai talentat. Ce vad eu cu ochiul in acvariu zau ca ma incanta grozav, mi se pare o imbunatatire neta fata de aranjarea anterioara. Dar cand ma uit la poza...mai mai ca imi vine sa o inchid. Nu stiu cum ar trebui sa pozez sa surprind cumva ansamblul in 3d.
Poate suna ca o scuza, dar sa stiti ca nu e

Spray barul e indreptat cu gaurile spre perete Tocmai ca sa nu imi duca plantele in fata. Curenti in acvariu face intern-ul...pe care ma batea gandul cum ar fi sa nu-l mai pun. As castiga loc pentru o tufa in plus in stanga...Dar totusi cred ca ramane acolo.

Legat de imagini, am incercat deja cu tagul img...nu merge. Apare doar cuvantul image.

image

Va astept pe toti cu cate o parere

This message was edited 3 times. Last update was at 13/02/2012 01:56:50

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ahh, nu-mi amintesc sa fi citit ca il ai intors invers. Atunci merge si asa.

Image nu merge pentru ca tu incerci sa pui adresa de sus din browser: https://picasaweb.google.com/116008472429220477361/AcvariuMare12Februarie2012#5708372480919575506 dar Nu este ceea ce trebuie. IMG asteapta link catre poza directa, si ca sa afli, fa click creapta pe ea unde o vezi si alege Image Properties sau View Image Info (depinde de browser) si cauta ceva care se termina in .JPG si care arata cam asa:

https://lh5.googleusercontent.com/-7oBttNw_Pjo/Tzgz16NVhMI/AAAAAAAAAZ0/93lQJWmmZLQ/s512/DSC01299.JPG

Aceea e valoarea, uite, o poza de la tine:

image

[WWW]
stefanp
Moderator

IP:

Sa inteleg ca il incurca SSL ul link-ului?

Nu-i bai, ma pun acum pe editat.

Multzam' Iuliane

LE: Rezolvat

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2012 02:09:32

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ah, parfum!

Mereu ma enerva ca ma duceam in Picassa, apoi ma intorceam sa citesc ce e in dreapta / stanga, iar in picasa, zic ma , ma uit la poza care trebuie, sau era alta dreapta ? SAMD

Poti sa intercalezi text intre doua IMG-uri, si e si mai usor de urmarit ce se intampla; descrii ce reprezinta fiecare poza, si apoi pui IMG - si eu cititor vad exact ce reprezinta fiecare poza fara sa ma mai duc in sus, deasupra lor, si apoi iar jos.

Si eu care credeam ca esti fan Picassa dar asta e, gusturile nu se discuta, si ma duceam dupa linkuri, ce sa fac.

[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: