[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Aer in Eheim Professionel 3e 2078  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
marian4232
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Detin acest filtru ( Eheim 2078 ) de vreo 5-6 luni.
Contine 8 litri de Siporax, perlonul original si sertarul de prefiltrare cu buretele original.

Dupa prima curatare a inceput sa elibereze aer in acvariu foarte des. Asta se intampla doar cu pompa setata pe manual la putere maxima. Daca scad debitul la 50-60%, nu se mai intampla acest fenomen.
Logica imi spune ca la o putere mai mare, daca filtrul nu este etansat bine, trage aer pe care ulterior il elibereaza in acvariu. Cu cat puterea pompei este mai mica, cu atat riscul sa traga aer este mai mic.

Am inlocuit cotul prin care trage apa din acvariu cu un cot JBL ce detine piulita pentru a etansa bine imbinarea intre furtun si cot.
Am prins celalalt capat al furtunului de tur (in filtru) cu soricei stransi bine. Am lubrifiat garnitura principala si cea secundara a pompei. Am lubrifiat o ring-urile adaptorului pentru furtunuri.
Nu am piatra de aerare sau difuzor ceramic in preajma turului.

Mai am de inlocuit furtunurile si de renuntat la skimmer pentru cateva zile pentru a testa daca nu cumva am vreo crapatura pe furtun sau daca nu cumva trage aer prin skimmer (desi ma indoiesc).

Eheim mi-a spus ca e normal ca filtrul sa mai elibereze aer din cand in cand. La mine elibereaza mai des (cam la 30 minute si mult aer).
Nu mi se pare normal.

Intrebarea mea este daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema si cum a rezolvat.
Stiu ca sunt cativa utilizatori ce folosesc acelasi model. Nu am apucat sa-i intreb personal dar o voi face.
Poate mai sunt si altii sau poate exista pareri/sfaturi.

Multumesc.

This message was edited 1 time. Last update was at 15/08/2013 23:22:39

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: