[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Intrebari legate de prezenta unui acvariu in casa  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Printzu
Junior member

IP:

Salutari. Eu vreau sa imi amenajez un acvariu de vreo 250 de litri in camera (100x50x50) dar pana o sa reusesc sa strang finantele necesare , am timp sa fac toate planurile necesare. Astfel va intreb ce riscuri sunt in tinerea "unei cantitati cam mari de apa in camera" ? Riscul este evident cel de spargere al acvariului si testarea impermeabilitatii mobilei; mai mult ma intereseaza situatile in care se poate produce aceasta cu precadere cazul unui cutremur (Doamne Fereste, dar se mai intampla si d-astea). In cazul unui cutremur faptul ca stai la un etaj superior (5 din 8) poate amplifica , considerabil vibratile astfel incat sa se miste acvariul de pe suport ? Tin sa mentionez ca raspunsurile voastre vor fi folosite pentru lamurirea altor membrii ai familiei in legatura cu tinerea unui acvariu "cu atata apa in el". va multumesc anticipat si scuze daca pare stupida intrebarea de aceea intreb aici unde "posteaza incepatorii lucruri stupide si nu ne suparam pe ei"

In nostre silvae multe bestii sunt.
[Yahoo!]
fish_lover
Member

IP:

cred ca daca sticla e suficient de groasa nu ai de ce sa-ti faci griji...ideea e sa-l pozitionezi undeva sigur ... sa nu se clatine locul, sa fie stabil . Deci sticla pe masura acvariului si pozitionare corecta pentru a nu-ti da emotii tie si familiei tale Bafta !!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
guleag
Junior member
[Avatar]

IP:

buna intrebare....stau la etajul 8

tocmai imi instalez un acvariu de 300l
cutremurele se simt destul de tare pe aici ..nu m-am gandit la asa ceva...
sta cineva la fel ca mine sau mai sus?
sper sa fie bine...
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

guleag wrote:
sta cineva la fel ca mine sau mai sus?

Nu, majoritatea locuim in colibe de chirpici, situate la nivelul solului. smilie Cind va faceti acvarii de dimensiuni impresionante, nu va ginditi in primul rind ce sticla veti folosi? La intaritoare ? La locul unde va sta acvariul?
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cand la un cutremur iti pleaca acvariul la plimbare cu stand cu tot, deja consecintele nu mai conteaza. Cand o ia acvariul la plimbare, o ia si televizorul si dulapul poate chiar si peretii, asa ca ...

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
fish_lover
Member

IP:

g.g ...pestele ala galben din galeria ta ...e xipho sau ma inseala vederea ...e super tare ....!!!

WELCOME to FISH land
[Email] [Yahoo!]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

fish_lover wrote:g.g ...pestele ala galben din galeria ta ...e xipho sau ma inseala vederea ...e super tare ....!!!

da.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
betta
Senior member
[Avatar]

IP:

Un acvariu de 250l cantareste peste 300kg. Nu o va lua "la vale" decat (dupa cum a spus si g.g.) dupa televizor, bibelouri, mobila. Suportul sau insa trebuie sa fie solid. Pozitionarea nu prea conteaza... ai de unde sa stii ce fel de unde seismice vor fi (longitudinale sau transversale) si din ce directie vor veni
In mod cert insa, in functie de durata cutremurului si daca este umplut pana la refuz, o parte din apa s-ar putea revarsa iar daca instalatia electrica e improvizata s-ar putea sa ai parte si de efecte speciale... Crede-ma ca nimic din toate astea nu vor avea importanta atunci.
Eu locuiesc la etajul 8.
Cunosc pe cineva care locuieste tot la etajul 8 si are in casa, numai pe un postament, un bazin de 450l si 3 mai mici de vreo 200 dedesubtul celui mare.
Nimic nu-i peren... iar sa pui intotdeauna probabilitatile extreme ca prim factor in luarea unei decizii nu te duce nicaieri
Da-i bataie! Construieste-ti acvariul, amenajeaza-l, populeaza-l, bucura-te de el si sa ajungi sa ne povestesti cum a fost la cutremur

Traieste ca si când ai muri mâine! Învata ca si când ai trai vesnic!
[Yahoo!]
Printzu
Junior member

IP:

fish_lover wrote:cred ca daca sticla e suficient de groasa nu ai de ce sa-ti faci griji...

Fundul bazinului va fi din sticla de 12 iar peretii si intaritoarele din sticla de 10.

Nu o va lua "la vale" decat (dupa cum a spus si g.g.) dupa televizor, bibelouri, mobila.

Se pare ca e unanima parerea.

Cunosc pe cineva care locuieste tot la etajul 8 si are in casa, numai pe un postament, un bazin de 450l si 3 mai mici de vreo 200 dedesubtul celui mare.

Later edit by betta: Pentru moment m-am speriat de moarte citind raspunsul tau si citatul din mine ;) . Decat cere imperativ, obligatoriu si indubitabil, fara de tagata o negatie. Am decat 3 tigari sau... Nu am decat 3 tigari. ;) ... uf... m-am linistit :-)

In nostre silvae multe bestii sunt.
[Yahoo!]
Dan
Aquamaster
[Avatar]

IP:

in alegerea grosimii fundului trebuie sa tii cont pe ce sta acvariul , daca ai un suport solid peste care pui o placa de pal si pe urma eventual niste polistiren sau o mocheta nu trebuie sa-ti faci nici un fel de griji ,
in ceea ce priveste etajul , cutremurele si acvariul mai conteaza si in ce stare e blocul in care locuiesti ...dar acvariul e unul din putinele lucruri care vor mai conta in cazul unui cutremur adevarat smilie

uite, de exemplu acvariul asta are vreo tona si jumatate si e la teajul sapte

-- aCVarist, deci eXist --
[WWW]
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Da-mi voie sa te ajut:

• Dimensiuni: 2.730 x 1.000 x 866 (mm)
• Volum / suprafaţă acvariu: 1.957 L / 2,58 m2

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: