[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De unde apare PO4 in acvariu ?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
NightOwner
Membru de baza

IP:

In setupul actual am un filtru de substrat reverse flow.
Niciodata pana acum nu am avut PO4 in apa fara sa fertilizez . Acum , de vreo 2 saptamani am 0.6 PPM PO4 constant in acvariu si NO3 5 -10 ppm fara sa fertilizez NO3 sau PO4.
In ce priveste NO3 , este explicabil pt ca rezulta in urma ciclului azotului. Si PO4 ar fi explicabil prin prisma asta dar , pana acum nu am avut niciodata PO4 in acvariu fara sa fertilizez.
Are cineva vreo explicatie ?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Fosfatii apar si din mancare, dar nu cresc asa mult, dintr-o data... Testele

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
NightOwner
Membru de baza

IP:

Lucian wrote:Fosfatii apar si din mancare, dar nu cresc asa mult, dintr-o data... Testele

Testele le fac saptamanal, inainte de schimbul de apa s ia 2-a zi dupa schimb cand fertilizez.

temperature 28 C
No3 10 inainte de schimb , 5 dupa schimb
Po4 0.8 Ininte de schimb 0.4 dupa schimb
Fe 0.1 inainte de schimb 0 dupa schimb
GH 7 inainte si dupa schimb
KH 4 inainte si dupa schimb
PH 6,55 constant (controller)

fertilizez 1 data pe saptamana
Micro , imediat dupa schimbul de apa JBL Ferropol + Ferrotabs duc Fe la 0.2
si a 2-a zi , in functie de masuratori Macro , No3 , Po4 si K ( solutiile de la Easy life )

Macro nu am mai fertilizat de 2 sapt pt ca am constant No3 5 si PO4 0.4 dupa schimbul de apa. Valorile cresc pe parcursul saptamanii NO3 10 , PO4 0.8 .

Hrana neschimbata de la startarea acvariului , 2 mese mici pe zi Tetra Discus plus o masa Ocean Nutrition frozen Blood Worms 1 data pe saptamana inainte de schimbul de apa.

Nu imi explic provenienta PO4 in forma mineralizata , detectabila de catre teste.
testele PO4 sunt JBL si Serra . Amandoua arata la fel.

Le: Nu am substrat fertil . In afara de althernathera reinecki , care suferea toate plantele merg bine. Alge 0 .

This message was edited 1 time. Last update was at 03/06/2013 12:59:50

stefanp
Moderator

IP:

Cum spunea Lucian fosfatul poate si vine si din mancare.
De asemenea din frunzele moarte ale plantelor.

O alta sursa e in substrat, unde se depoziteaza. Daca il agiti constant, e posibil sa ajunga in apa.

http://acvariu.ro/forum/posts/list/24047.page

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Foarte bun articolul. Explica partial si simptomele lipsei de Fe de la mine din acvariu .
Desi am Fe 02 si il urc cateodata in 0.5 , unele plante sunt galbene si prezinta semnele unei carente de Fe.

"Asadar, cu un partener sau altul, fosfatul este in mod continuu scos din apa si ingropat in substrat. " , de aici rezulta clar ca prin filtrul meu de substrat, reusesc sa eliberez in apa fosfatii. Nu este neaparat un lucru rau , atata timp cat concentratiile se mentin pana in 1 .
Daca sar de 1 , inseamna ca va trebui sa opresc filtrul de substrat
stefanp
Moderator

IP:

Ah, da. Am sarit peste partea ca ai filtru de substrat.
Da, face sens.

Insa concentratia ta de fosfat nu e de speriat

Plante de care ai? Baga niste buruieni rosii (gen macrandra), care-i iubitoare de fosfat si va avea cine sa-l manance.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
NightOwner
Membru de baza

IP:

stefanp wrote:Ah, da. Am sarit peste partea ca ai filtru de substrat.
Da, face sens.

Insa concentratia ta de fosfat nu e de speriat

Plante de care ai? Baga niste buruieni rosii (gen macrandra), care-i iubitoare de fosfat si va avea cine sa-l manance.

As baga dar nu am substrat fertil si nu prea le merge. Am avut ludwiga glandulosa , althernatchera reineki si lilaeopsis sunt pe duca ...
Macrandra( rosie) nu am momentan.
Sunt unele plante care nu merg deloc fara substrat. Nici bile fertilizante nu pot sa pun ca emana tot in coloana de apa. Filtrul este in reverse flow.

In schimb : mossurile cresc in disperare . Blyxa creste ca buruiana , cabomba furcata creste ca in povesti rosie cu frunze mari si distanta internodala mica , HC-ul creste f frumos , Glosso f frumos , pogostemon stellate ca buruiana , rotalla rotundifolia f frumos , rotalla macrandra green

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: