|
Salut,
De o saptamana am pus la ciclat un acvariu nou, 4 tuburi, 2 intrerupatoare, am lasat 2 tuburi aprinse.
Azi am remarcat ca peste weekend a aparut BGA, si din 2 tuburi am zis sa decuplez unul, fiind in faza de ciclare fara pesti, n-o fi suficienti nitrati.
Neavand intrerupator decat pt 2 tuburi simultan, mi-a casunat sa scot mufa de la un capat de tub ca sa-l sting, nu m-am gandit s-o scot si pe cealalta.
In cateva secunde a facut POC balastul electronic. N-am verificat tubul daca i s-o fi ars capatul ramas conectat.
Din experienta voastra, ati mai patit asa ceva?
Acum, de ars s-a ars, dar daca l-as fi lasat alimentat, insa eliminand complet tubul, s-ar mai fi ars? Sa stiu pe viitor cum fac sa ramana doar un tub aprins. N-as vrea sa am 4 intrerupatoare, cate unul pentru fiecare tub.
Multumesc
PS: Am mai citit pe net cum ca de fapt s-ar arde doar condensatorul dintre cele doua capete. Mai am vreo doua arse, credeti ca se justifica sa-mi bat capul sa le repar?
Nu din punct de vedere financiar, ci de mestereala... Am cunostinte de baza de electronica dar nu prea am experienta la a depista ce s-a ars...
|