[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Balast electronic ars dupa ce am deconectat un singur capat de tub  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut,

De o saptamana am pus la ciclat un acvariu nou, 4 tuburi, 2 intrerupatoare, am lasat 2 tuburi aprinse.
Azi am remarcat ca peste weekend a aparut BGA, si din 2 tuburi am zis sa decuplez unul, fiind in faza de ciclare fara pesti, n-o fi suficienti nitrati.
Neavand intrerupator decat pt 2 tuburi simultan, mi-a casunat sa scot mufa de la un capat de tub ca sa-l sting, nu m-am gandit s-o scot si pe cealalta.

In cateva secunde a facut POC balastul electronic. N-am verificat tubul daca i s-o fi ars capatul ramas conectat.
Din experienta voastra, ati mai patit asa ceva?

Acum, de ars s-a ars, dar daca l-as fi lasat alimentat, insa eliminand complet tubul, s-ar mai fi ars? Sa stiu pe viitor cum fac sa ramana doar un tub aprins. N-as vrea sa am 4 intrerupatoare, cate unul pentru fiecare tub.

Multumesc

PS: Am mai citit pe net cum ca de fapt s-ar arde doar condensatorul dintre cele doua capete. Mai am vreo doua arse, credeti ca se justifica sa-mi bat capul sa le repar?
Nu din punct de vedere financiar, ci de mestereala... Am cunostinte de baza de electronica dar nu prea am experienta la a depista ce s-a ars...
[Yahoo!]
Mihai Boldor
Member
[Avatar]

IP:

Pe viitor cand umbli la ele ar fi foarte ok daca le-ai scoate din priza(chestie general valabila si pt alte chestii electrice legate de acvariu). Din cate stiu eu poate merge cu un singur neon instalatia mai putin la acvariile juwel unde daca se arde sau scoate un neon numai merge nici celalalat.
[Email]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: