[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pareri despre ZAC Carbo Plus?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
ioi
Junior member

IP:

Foloseste cineva vreo instalatie de producere CO2 de tipul Carbo Plus, bazata pe electroliza (si nu pe butelie de CO2)? Vezi aici detalii: http://www.belowwater.com/products/carbo-plus/

Evident producatorul lauda produsul, dar din ce am citit pe forumurile de afara, putini sunt multumiti de aparatu' asta (ba produce prea putin CO2, ba produce si Calciu in nestire, ba are costuri mari pe termen lung comparativ cu buteliile de CO2, ba e prea mare si strica dpdv estetic, etc).

As dori sa stiu daca foloseste/a folosit careva dintre voi chestia asta... merita banii (cam $150) sau mai bine mai pun $1-200 si iau o instalatie de CO2 cu tot cu control automat de ph?

Sincer m-ar tenta asa ceva, ca stiu ca nu stau cu butelia de CO2 in sufragerie... Dar doar daca intr-adevar e comparabil ca performatze cu sistemele bazate pe butelii.
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

ioi wrote: As dori sa stiu daca foloseste/a folosit careva dintre voi chestia asta... merita banii (cam $150) sau mai bine mai pun $1-200 si iau o instalatie de CO2 cu tot cu control automat de ph?

Sincer m-ar tenta asa ceva, ca stiu ca nu stau cu butelia de CO2 in sufragerie... Dar doar daca intr-adevar e comparabil ca performatze cu sistemele bazate pe butelii.

Nu pot sa-mi dau cu parerea asupra unui produs pe care nu l-am folosit...dar totusi ceva mi-a sarit in ochi ...vezi ca are niste cartuse ce se inlocuiesc intre o luna si doua ...sa zicem 2 luni deci la juma de an dai 100 de parai +transport, taxe etc.
Pe mine incarcatul unei butelii o data pe an ma costa 4 beri

Nu stiu de ce nu prea le-am vazut raspandite ca sistem prin revistele de acvaristica si asta spune ceva...

De ce nu vrei sa folosesti totusi sistemul clasic cu butelie? Care sunt motivele?
Ca prim sfat eu as opta pentru varianta clasica completa cu controler...e beton, chiar daca asta noua pare asa de simpla, perfecta etc

SPUNE-MI CE "CODOI" AI CA SA-TI SPUN CINE ESTI
ioi
Junior member

IP:

Sandu wrote:Nu pot sa-mi dau cu parerea asupra unui produs pe care nu l-am folosit...dar totusi ceva mi-a sarit in ochi ...vezi ca are niste cartuse ce se inlocuiesc intre o luna si doua ...sa zicem 2 luni deci la juma de an dai 100 de parai +transport, taxe etc.

cartusul ala costa cam $50, dar oricum e imens mai mult decat as da pe reincarcarea unei butelii. salvez niste bani la inceput (ca nu cred ca gasesc instalatie completa/noua de CO2 pe butelie la $100-$150), dar in timp ma usuca...

Sandu wrote:
Nu stiu de ce nu prea le-am vazut raspandite ca sistem prin revistele de acvaristica si asta spune ceva...

nu numai, dar nici pe forumurile de afara nu prea sunt multi care sa stie de sistemu asta... iar din cei care stiu de el, multi intreaba de ce nu le cresc plantele ca atunci cand baga butelie, cu toate ca testerul de CO2 indica valori similare. Unii zic ca degeaba indica nivel bun de CO2, ca dizpozitivul introduce foarte mult calciu si o dai din lac in putz. altii zic ca e din cauza hidrogenului produs pe langa CO2 la electroliza... ma rog, astea sunt alte discutii...

Sandu wrote:
De ce nu vrei sa folosesti totusi sistemul clasic cu butelie? Care sunt motivele?

Pai e senzatia tampita (care probabil o sa treaca incet incet) de a sta cu butelia de CO2 in sufragerie. Din pacate, singura pozitie in care pot sa o montez (sa fie si mascata de mobila si sa nu fiu nevoit sa mut acvariul - are 400l) este fix in dreptul (nu lipita, dar la 2-3 cm distanta) tzevilor de calorifer de la centrala termica... Acum nu stiu ce temperatura ii "trebuie" ca sa faca figuri... ai idee?

Sandu wrote:
Ca prim sfat eu as opta pentru varianta clasica completa cu controler...e beton, chiar daca asta noua pare asa de simpla, perfecta etc

Da, pai cred ca ma orientez spre JBL Profi Set3, cu solenoid si ph controler, comanda online, ar ajunge in 4 zile :-)
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ioi wrote:fix in dreptul (nu lipita, dar la 2-3 cm distanta) tzevilor de calorifer de la centrala termica... Acum nu stiu ce temperatura ii "trebuie" ca sa faca figuri...

N-as tine-o in dreptu' tevilor. Tipii la care imi incarc butelia mi-au spus ca pina la 30 C sigur nu-s probleme. Poate nici mai sus de 30 C sa nu fie probleme, ar trebui sa-si faca treaba supapa de siguranta, da' eu tot n-as risca.

Mai poti pune butelia in alta camera si sa folosesti un furtun special pentru CO2 (sa nu pierzi gaz). Il poti ascunde dupa sipca de la imbinarea dintre podea si perete.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

ioi wrote:
Pai e senzatia tampita (care probabil o sa treaca incet incet) de a sta cu butelia de CO2 in sufragerie. Din pacate, singura pozitie in care pot sa o montez (sa fie si mascata de mobila si sa nu fiu nevoit sa mut acvariul - are 400l) este fix in dreptul (nu lipita, dar la 2-3 cm distanta) tzevilor de calorifer de la centrala termica... Acum nu stiu ce temperatura ii "trebuie" ca sa faca figuri... ai idee?

Exact la fel o am si eu, 7 l mascati in mobila...nici macar nu-i butelie noua, dar este in perioada poansonata acceptata. Banuiesc ca nu e chiar lipita de tevi butelia si atat timp cat ai o temperatura normala in camera...la mine unde-i mascata butelia se ating lejer vara 38 de grade nu`s probleme.
Buteliile nu explodeaza decat din greseli evidente de incarcare (a fost un exemplu celebru povestit candva de MA, cu un idiot care-i sudase supapa de presiune ca sa-i poata incarca butelia...da idioti din astia mai rar )
In plus daca vrei se gasesc si butelii noi noute, firesc ceva mai scumpe decat cele second...daca as stii de unde esti (completeaza-ti te rog location din profile) as stii catre ce sa te indrum.

ioi wrote:
Da, pai cred ca ma orientez spre JBL Profi Set3, cu solenoid si ph controler, comanda online, ar ajunge in 4 zile :-)

Nu stiu cat de ieftin iesi cu ea ...totusi am senzatia ca ai reusii sa scapi mai ieftin daca ai cumpara un aquamedic de pe shop...acum iar spun depinde de "location"...

ioi
Junior member

IP:

MARELE ALB wrote:Mai poti pune butelia in alta camera si sa folosesti un furtun special pentru CO2 (sa nu pierzi gaz). Il poti ascunde dupa sipca de la imbinarea dintre podea si perete.

Singura problema ar fi ca o sa fie nevoie sa dau o gaura in cadrul usii, ca sa ies cu furtunul prin hol fara sa il gatuiesc. Trebuie facuta cu tact, ca generalu' e vigilent la chestii din astea
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

Pai si cum reusesti transport de JBL in doar 4 zile, cum faci plata, de unde cumperi instalatia...sunt doar cateva informatii daca poti sa le dai "pe post" ar fi interesant si util pentru mai multi dintre forumisti.

ioi
Junior member

IP:

Sandu wrote:
In plus daca vrei se gasesc si butelii noi noute, firesc ceva mai scumpe decat cele second...daca as stii de unde esti (completeaza-ti te rog location din profile) as stii catre ce sa te indrum.

Eu sincer speram ca pot sa reumplu butelia cu care vine JBLu (e de 2l), da' parca vad doua probleme:
1. se pupa butelia de la JBL cu sistemele ro de umplere? banuiesc ca ar trebui sa aiba anumite diametre la guri, daca imi imaginez io corect modalitatea de umplere (ca la sifoane pe vremea lu' ceasca);
2. ca si consecinta de la 1, daca iau o butelie de la noi (apropos, cat te tzin 7l si la ce volum de apa?), probabil o sa am nevoie de un reductor ca sa mearga montata la JBL. Aberez sau asa e?

Sandu wrote:
Nu stiu cat de ieftin iesi cu ea ...totusi am senzatia ca ai reusii sa scapi mai ieftin daca ai cumpara un aquamedic de pe shop...acum iar spun depinde de "location"...

Pai ies pe la 10 mil (200 lire) cu tot cu transport (cu FedEx in max 3 zile) si sistemul vine cu:
1 x Gas bottle with 2000 g CO2
1 x Stand for gas bottle
1 x Precision pressure reducer
1 x CO2 vario diffusion system (aquarium height min. 30 cm)
1 x Safety valve
1 x Connecting hose 4/6 mm
1 x Magnetic Valve for night switch-off
1 x Digital control device JBL PROFLORA pH-control
1 x CO2 permanent test

Ea de fapt costa cam 300 lire sterline, dar am mai luat diverse chestii (inclusiv aia cu surface suction extractor de la eheim, vezi threadul facut de mine pe tema asta) si au lasat-o mai ieftin. Dar daca imi baga si taxe vamale, nu pot sa zic ca am facut cine stie ce afacere ca pretz... in schimb sigur o sa merite efectul, daca apuc sa o montez si nu mi-o arunca "cineva" direct in cap
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ioi wrote:Singura problema ar fi ca o sa fie nevoie sa dau o gaura in cadrul usii, ca sa ies cu furtunul prin hol fara sa il gatuiesc. Trebuie facuta cu tact, ca generalu' e vigilent la chestii din astea

O masina de gaurit, doua miini indeminatice si in 10 minute e gata gaura . Furtunu' ala pentru CO2 are o consistenta care-l face greu, foarte greu de gituit .
In legatura cu vigilenta generalului, are koala niste retete bestiale, verificate . Poate ne mai instruieste odata , erau pe forumul vechi.

ioi wrote:se pupa butelia de la JBL cu sistemele ro de umplere?banuiesc ca ar trebui sa aiba anumite diametre la guri
2. ca si consecinta de la 1, daca iau o butelie de la noi (apropos, cat te tzin 7l si la ce volum de apa?), probabil o sa am nevoie de un reductor ca sa mearga montata la JBL. Aberez sau asa e?

Eu stiu ca buteliile pentru CO2 au aceeasi fel de filet. Cel putin butelia Dupla a unui amic (aia de care spunea Sandu, cu supapa "mesterita" de idiotu' ala - n-a sudat-o, a bagat in ea niste tabla de conserva sa tina smilie ) avea filetu' identic cu cel al buteliilor romanesti pentru CO2.

7 kg de CO2 ar trebui sa te tina minim 6 luni. Depinde de pH-u' dorit, de KH, de cit CO2 consuma vegetatia.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

1.Te pot trimite la un tip in bucuresti care incarca butelii de 2 litrii...e cam departe insa, Valea Cascadelor iti spune ceva :-) ...drum de vara pana`n seara...da zi meci, altii nu se obosesc pentru asa o butelie.
Tipul are si o reductie cu care iti umple butelia deci nu ar fi probleme de potriveala...eu umpleam la el Dupla (tot sistem german).

Butelia de 7 l ma tine de peste un an la acvariu de 300 reali si e sfatul meu clar de a nu arunca banii pe una de marca. Exista produse de calitate identica sau chiar superioara (ca material de compozitie) cu JBL la dimensiuni de 4 l si la pret identic pe care le poti achizitiona din Romania.
De fapt am temerea ca intreaga instalatie o poti achizitiona de aici la pret mai bun si la brand cotat cel putin la acelas nivel: Aquamedic.

Sincer eu nu ma ocup de bisnisuri cu diverse branduri in roamnia si nici cu reclama pentru ele, in schimb poti sa iei legatura pe pm. cu g.g unul dintre adminii forumului care te va lamurii cu siguranta asupra pretului.
Din pacate (si asta o zic in cunostinta de cauza ) nu cred ca iti va putea livra marfa in 4 zile...alt subiect pe care poti sa-l discuti cu el.

ioi
Junior member

IP:

Sandu wrote:

Pai si cum reusesti transport de JBL in doar 4 zile, cum faci plata, de unde cumperi instalatia...sunt doar cateva informatii daca poti sa le dai "pe post" ar fi interesant si util pentru mai multi dintre forumisti.

De la aquatics-online.co.uk, plata se face online cand dai comanda, cu card de valuta (am incercat initial cu un card de lei, da' nu a mers), transportul e prin FedEx cu livrare in max 3 zile indiferent de locatie (1 zi daca am fi in Anglia, 2 zile daca am fi in UE, 3 zile alte tzari). Trebuie sa vorbesti cu ei pe email, sa vezi exact preturile (pe site sunt cu TVA si se scade TVAul daca iei din Ro, astia nu stiu ca si noi avem TVA si il aplica doar daca esti dintr-o tzara UE) si ce anume au in stoc (la unele chestii de pe siteul lor dureaza 2-3 zile sa faca rost de ele). Aseara am dat comanda (dupa ce i-am frecat cu mailuri vreo saptamana, ca m-am tot sucit in privinta produselor comandate), azi dimineatza am primit mail de confirmare ca a plecat deja

Parerea mea e ca sigur se gasesc si mai ieftin pe alte siteuri, dar nu prea livreaza in romania sau nu accepta carduri romanesti (la aquaristic.net am patzit asta, au zis ca nu isi asuma riscul, ca poate nu e in regula cardul fiind emis din Ro).

Sper ca in curand alde profipet si altzii sa se trezeasca si sa isi dea seama ca e cerere si ptr chestii mai scumpe... Dar deh, cat sa isi mai puna si ei comision daca produsul e deja scump?

Ca veni vorba de comenzi online: http://www.azgardens.com/ : au multe plante misto - am luat de la ei glosso, ricia, diandra, plus melci neritina - la fel ca la siteul de mai sus, nu au cele mai mici preturi, transportu e mai scump (vin din SUA), iti mai baga cativa dolari ca sa faca certificatele de export ptr plante, dar parerea mea e ca merita, daca tot vrei sa faci o treaba si n-ai chef sa stai la panda si sa batzi tot bucurestiul sa gasesti ce cautzi (daca gasesti). Pana la urma e chestie de buget si de rabdare, iar eu unul sunt foarte impulsiv cand vad ceva ce-mi place :-P

Bogdan

ps: Cred ca merg siteurile astea 2 puse si pe topicul despre siteuri cu livrare in ro... scuze daca e offtopic.
ioi
Junior member

IP:

Sandu wrote:1.Te pot trimite la un tip in bucuresti care incarca butelii de 2 litrii...e cam departe insa, Valea Cascadelor iti spune ceva :-) ...drum de vara pana`n seara...da zi meci, altii nu se obosesc pentru asa o butelie.

Pai am crescut in ghencea, da-mi te rog pe PM mai exact unde in Valea Cascadelor.

Sandu wrote:
Din pacate (si asta o zic in cunostinta de cauza ) nu cred ca iti va putea livra marfa in 4 zile...alt subiect pe care poti sa-l discuti cu el.

Pai exact aici e buba mea, daca mi s-a pus pata pe ceva, vreau repede chiar daca dau mai mult... Oricum, deja am dat comanda in anglia si mi-au tras banii de pe card... Io am intrebat acum cateva zile pe topicul despre surface suction extractor despre cumparare sisteme co2 din ro, da' nu s-a oferit nimeni, asa ca am mers mai departe cu comanda de afara. Oricum, o sa postez despre livrare, taxe si alte info cand o sa primesc pachetul, sa stie si altii la ce sa se astepte daca fac comenzi online de afara.
ioi
Junior member

IP:

MARELE ALB wrote:
In legatura cu vigilenta generalului, are koala niste retete bestiale, verificate . Poate ne mai instruieste odata , erau pe forumul vechi.

la mine e simplu: zic "sa traiti, am inteles" si fac tot ca mine cand prind momentu de neatentie, pe urma se scoate generalu' la cumparaturi specifice si gata. dar esential e sa prind momentul prielnic

MARELE ALB wrote:
7 kg de CO2 ar trebui sa te tina minim 6 luni. Depinde de pH-u' dorit, de KH, de cit CO2 consuma vegetatia.

Pai as vrea sa tzin totusi phul pe la 6-7, iar khul nu mai jos de 2-3, la aprox 27C, asta in conditiile unui acvariu plantat pe ideea de tufe dese. in mod normal nu ar trebui sa fie probleme cu valorile astea, da' parca nici nu vreau sa ma duc saptamanal sa umplu butelia... oricum, pana nu ii dau drumul, n-am de unde sa stiu...
Alex
Administrator
[Avatar]

IP:

ioi wrote:
Pai exact aici e buba mea, daca mi s-a pus pata pe ceva, vreau repede chiar daca dau mai mult... Oricum, deja am dat comanda in anglia si mi-au tras banii de pe card... Io am intrebat acum cateva zile pe topicul despre surface suction extractor despre cumparare sisteme co2 din ro, da' nu s-a oferit nimeni, asa ca am mers mai departe cu comanda de afara. Oricum, o sa postez despre livrare, taxe si alte info cand o sa primesc pachetul, sa stie si altii la ce sa se astepte daca fac comenzi online de afara.

Buuun, gata ai luat-o, e buna luata ...si firesc acum nu mai are sens sa-ti mai zbati capul...e cel mai bun lucru pe care-l puteai cumpara, cel mai ieftin etc ...Nu te amara` ai luat un produs de calitate, o sa te bucuri de el, chiar daca e adevarat ai fi gasit si de aici de la noi probabil mai ieftin.
Poate pui si niste poze ...eventual detalii de piese, sa mai vada lumea, caci odata instalata nu o mai poti fotografia corespunzator.

Pentru restul detaliilor ai primit PM

ioi
Junior member

IP:

Sandu wrote:
Buuun, gata ai luat-o, e buna luata ...si firesc acum nu mai are sens sa-ti mai zbati capul...e cel mai bun lucru pe care-l puteai cumpara, cel mai ieftin etc ...Nu te amara` ai luat un produs de calitate, o sa te bucuri de el, chiar daca e adevarat ai fi gasit si de aici de la noi probabil mai ieftin.

Pai nici nu imi fac probleme, Doamne fereste. Singura "problema" e ca de fapt trebuia sa o fi luat mai demult...

Sandu wrote:Poate pui si niste poze ...eventual detalii de piese, sa mai vada lumea, caci odata instalata nu o mai poti fotografia corespunzator.

Ii fac eu niste poze si le postez cand o primesc, ca cele de pe siteul JBL nu prea sunt edificatoare... presupunand ca nu e nimeni interesat de cutia colorata in care vine sistemul :-P

Sandu wrote:Pentru restul detaliilor ai primit PM

mersi mult!

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: