[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cred ca e bolnav... (poze atasate) stie cineva?  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
thezerg
Junior member

IP:

Buna,
numele meu este Andrei si sunt din Lugoj.
Am inceput si eu un acvariu acum aprox 6 saptamani.
Acvariul are 100L, si este deservit de un filtru extern Fluval205.
A mers aprox 1 sapt gol, apoi, inca 1 sapt doar cu 4 sanitari in el, iar mai apoi am bagat si restul pestilor treptat.
Precizez ca nu am avut nici o problema in ceea ce priveste biotopul, sau cel putin asa cred eu.
Am folosit filter start de la JBL, Denitrol si Acclimol cand am bagat pestii. (totul folosit conf prospect)
Totul a mers si merge relativ ok. Nu am probleme cu apa, cu mizeria si nici decese nu am avut cu eceptia a
1 neon care a murit ieri dupa ce a mancat larve de tantari inghetati.
La inceut sanitarii au facut gris dar le-a trecut relativ repede. Gris au mai facut si altii dar si la ei a trecut repede si acum nu mai am problema respectiva. (am marit temperatura la 29 de grade si am pus verde de malachit, cateva zile)

Asta ar fi scurtul istoric al acvariului.

Locuitorii sunt 10 neoni, 4 cardinali, 5 sanitari, 4 gupi, 2 xifo, 4 zebre si 2 gurami.
Plantat natural; plantele merg excelent desi nu am substrat (folosesc Easycarbo si Profito)

Problema actuala ar fi cu femela de gurami, care de aprox 1 sapt are "ceva" la gura. La inceput a fost doar o mica pata alba, apoi s-a marit si acum e o pata maricica roz, ca si o ulceratie. Am incercat sa atasez si niste poze, sper sa se distinga ceva din ele. Momentan nu s-a extins si la alti pesti si sper sa nu se intample.
Pestele are pofta de mancare, de fapt chiar mananca bine, doar ca e cam apatic... dar ma rog guramii oricum sunt ei de felul lor mai lenesi.
Stie cneva totusi ce ar putea fi? Un tratament evental? Credeti ca se va extinde si la alti pesti?
[Thumb - 3.jpg]

[Thumb - 2.jpg]

[Thumb - 1.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 14/04/2013 16:38:50

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Cel mai probabil mouthrot.
Vezi aici: http://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: