Author |
Message |
monoceros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/03/2013 17:16:42
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
monoceros
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/71e09b16e21f7b6919bbfc43f6a5b2f0.jpg)
IP:
|
SAE / Siamese algae eater (Crossocheilus siamensis)
Am achizitionat de vreo saptamana 4 SAE si observ ca nici nu vor sa se atinga de BBA, manaca alge de pe unde pot, dar BBA ocolesc. Mentionez ca pana acum nu i-am hranit cu nimic, tocmai ca sa se apuce de treaba ca alge sunt destule.
Aveti idee de ce nu se dau pe BBA?
|
|
 |
Severus
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 16:05:42
|
Severus
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/b02f0c434ba1da7396aca257d0eb1e2f.jpg)
IP:
|
monoceros wrote:Am achizitionat de vreo saptamana 4 SAE si observ ca nici nu vor sa se atinga de BBA, manaca alge de pe unde pot, dar BBA ocolesc.
BBA nu este hrana lor favorita. Mai intai vor consuma orice gasesc in acvariu (inclusiv alte alge) si abia apoi se vor apuca sa manance BBA (dar nu este sigur  ). Chiar daca vor consuma BBA o vor prefera pe cea proaspata.
Daca ai BBA de mai mult timp este necesar sa o combati folosind metodele clasice:
1. Realizezi un echilibru intre fertilizanti, CO2 si iluminat;
2. Folosesti Flourish Excel (de la Seachem), Easy Carbo (de la Easy Life) sau Carbon Green (de la Aquatic Nature). Se pare ca cel mai eficient este Flourish Excel datorita compozitiei oarecum diferite fata de Easy Carbo si Carbon Green.
3. Poti folosi ca alternativa un tratament cu peroxid de hidrogen (apa oxigenata pe care o gasesti la farmacie).
NU te baza numai pe SAE ca sa-ti rezolve problemele legate de alge, mai ales ca mentionezi:
monoceros wrote:... ca alge sunt destule.
SAE sunt buni doar pentru “f ine-tuning” daca pot sa spun asa.
Bafta
|
Festina lente ! |
|
 |
realmode
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 16:53:41
|
realmode
Membru de baza
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c535e3a7f97daf1c4b1eb03cc8e31623.jpg)
IP:
|
monoceros wrote:SAE / Siamese algae eater (Crossocheilus siamensis)
Am achizitionat de vreo saptamana 4 SAE si observ ca nici nu vor sa se atinga de BBA, manaca alge de pe unde pot, dar BBA ocolesc. Mentionez ca pana acum nu i-am hranit cu nimic, tocmai ca sa se apuce de treaba ca alge sunt destule.
Aveti idee de ce nu se dau pe BBA?
Citeam zilele astea un articol despre SAE si cat de des sunt confundati cu urmatoarele specii:
- Flying Fox (Epalzeorhynchos kalopterus.
- False SAE (Garra cambodgiensis).
- Crossocheilus oblongus este un alt Fals SAE.
Scrie cineva mai sus ca nu prea manaca orice tip de alga, gresit!!! SAE este iubitoare de absolut orice alga, ca sa citez un amic de pe forum, face blink blink acvariul
Deci, atentie.
|
|
 |
narcis
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 17:19:46
|
narcis
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a0ae15571eb4a97ac1c34a114f1bb179.jpg)
IP:
|
@realmode Din experienta ta stii ca SAE este iubitor de bba sau ai citit undeva, vreun studiu, ca daca este asa marea majoritaate a celor cu bba nu vor mai avea de acum incolo probleme cu aceasta alga, s-au scos.
Din experienta mea, pot sa-ti spun ca ce a scris colegul Severus mai sus este cu totul adevarat.
|
|
 |
realmode
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 17:24:20
|
realmode
Membru de baza
IP:
|
narcis wrote:@realmode Din experienta ta stii ca SAE este iubitor de bba sau ai citit undeva, vreun studiu, ca daca este asa marea majoritaate a celor cu bba nu vor mai avea de acum incolo probleme cu aceasta alga, s-au scos.
Din experienta mea, pot sa-ti spun ca ce a scris colegul Severus mai sus este cu totul adevarat.
http://www.youtube.com/watch?v=8f9LTboTy4M
Eu personal nu am experimentat BBA inca. M-am documentat cand am cumparat acesti pesti, aveam o mica problema cu o alga barboasa. Au papat toata alga barboasa ca un shredder de hartie.
This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2013 17:29:36
|
|
 |
deSCALAR
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 19:56:15
|
deSCALAR
Junior member
IP:
|
tot din experienta proprie va spun ca din punctul meu de vedere SAE sunt cei mai lenesi mancatori de alge
adica am alti muncitori in acvariu: otocinclus, neritine, ancistrus, iar SAE abia daca se da la alge, sunt primii la hrana si cei mai mari cersetori cand ma vad langa acvariu, e drept ca deja au 10-12 cm, dar nici inainte nu erau prea muncitori
This message was edited 1 time. Last update was at 18/03/2013 19:56:43
|
|
 |
realmode
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/03/2013 20:01:55
|
realmode
Membru de baza
IP:
|
deSCALAR wrote:tot din experienta proprie va spun ca din punctul meu de vedere SAE sunt cei mai lenesi mancatori de alge
Cu cat sunt mai juvenili cu atit sunt mai nehaliti. Odata cu inaintarea in varsta devin lenesi.
Eu i-am urmarit atent cateva zile la rand si pot sa spun ca iau frunza cu frunza si "ling" tot. Vin si la mancare cand le ofer, dar nu se omoara.
|
|
 |
monoceros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/03/2013 13:18:21
|
monoceros
Member
IP:
|
Multumesc pentru raspunsuri, acum sunt lamurit. Eu i-am achizitionat special ptr a curata BBA, mananca orice alga dar numai p'asta de care vreau sa scap, nu.
Deaceea ii vand pe toti patru. (4Lei/buc.)
PS: Ptr celelalte alge am o armata de creveti RCS si am mai bagat de curand Amano. ;)
This message was edited 1 time. Last update was at 19/03/2013 13:19:30
|
|
 |
monoceros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2013 17:58:33
|
monoceros
Member
IP:
|
Revin cu noutati... am achizitionat 8 bucatide SAE, cate 4 in prima etapa, apoi doi cate doi si pot sa va spun ca nici unul din pestii astia nu se baga la BBA, ba chiar ultimii 4 nu se atingeau de nici o alga. I-am dat pe rand asa cum au venit, sperand ca daca achizitionez noi exemplare, voi nimeri unii care sa mai manance si alge. Pot sa va spun ca am fost socat cand am observat ca... dupa ce m-am intors din concediu (dupa doar 4 zile), ultimele doua exemplare de SAE, care erau la mine in bazin de vreo luna si nu se atingeau de alge, ba chiar mancau exclusiv fulgi si orice mancare de peste, neavand cine sa ii hraneasca, au murit. In bazin mai am 19 neoni (paracheirodon innesi, deci nu avea cine sa ii fi atacat), iar printre acestia nu am avut nici un deces. (Parametrii apei sunt constanti) Banuiesc ca or fi fost subnutriti si astea 4 zile fara harana le-a pus cruce, pentru ca de fiecare data cand harneam pesii, puneam foarte putina hrana doar cat pentru neoni, iar acestia haleau tot fara sa lase nimic sa cada spre mijlocul sau fundul bazinului. Mentionez ca la ora mesei si cei 2 SAE erau prezenti cat mai aproape de suprafata apei, dar nu apucau prea mult sa manance ca neonii sunt mai rapizi. Am avut SAE si acum 2 ani si stiu foarte bine diferenta dintre SAE/fake. Cei pe care i-am avut acum 2 ani, mancau alge intr-o veselie si chiar puteam sa imi pun baza pe ei, ca faceau treaba.
Acum banuiesc ca noile exemplare din petshopuri or fi crescute doar in captivitate si inca de la eclozare au primit hrana din comert, nu or fi avut ocazia sa stie ce-i aia alga. Voi aveti idee de unde pot sa fac rost de SAE care sa se ocupe de alge? (De preferat sa se dea si pe BBA)
This message was edited 1 time. Last update was at 28/08/2013 18:01:00
|
|
 |
realmode
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2013 19:50:42
|
realmode
Membru de baza
IP:
|
monoceros wrote:Revin cu noutati... am achizitionat 8 bucatide SAE, cate 4 in prima etapa, apoi doi cate doi si pot sa va spun ca nici unul din pestii astia nu se baga la BBA, ba chiar ultimii 4 nu se atingeau de nici o alga. I-am dat pe rand asa cum au venit, sperand ca daca achizitionez noi exemplare, voi nimeri unii care sa mai manance si alge. Pot sa va spun ca am fost socat cand am observat ca... dupa ce m-am intors din concediu (dupa doar 4 zile), ultimele doua exemplare de SAE, care erau la mine in bazin de vreo luna si nu se atingeau de alge, ba chiar mancau exclusiv fulgi si orice mancare de peste, neavand cine sa ii hraneasca, au murit. In bazin mai am 19 neoni (paracheirodon innesi, deci nu avea cine sa ii fi atacat), iar printre acestia nu am avut nici un deces. (Parametrii apei sunt constanti) Banuiesc ca or fi fost subnutriti si astea 4 zile fara harana le-a pus cruce, pentru ca de fiecare data cand harneam pesii, puneam foarte putina hrana doar cat pentru neoni, iar acestia haleau tot fara sa lase nimic sa cada spre mijlocul sau fundul bazinului. Mentionez ca la ora mesei si cei 2 SAE erau prezenti cat mai aproape de suprafata apei, dar nu apucau prea mult sa manance ca neonii sunt mai rapizi. Am avut SAE si acum 2 ani si stiu foarte bine diferenta dintre SAE/fake. Cei pe care i-am avut acum 2 ani, mancau alge intr-o veselie si chiar puteam sa imi pun baza pe ei, ca faceau treaba.
Acum banuiesc ca noile exemplare din petshopuri or fi crescute doar in captivitate si inca de la eclozare au primit hrana din comert, nu or fi avut ocazia sa stie ce-i aia alga. Voi aveti idee de unde pot sa fac rost de SAE care sa se ocupe de alge? (De preferat sa se dea si pe BBA)
Vezi ca sunt cateva specii care seamana pe SAE dar defapt nu sunt... mare atentie.... cauta putin pe google si vezi ce are specific ca sa ii poti identifica. Bafta.
|
|
 |
monoceros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 29/08/2013 10:39:25
|
monoceros
Member
IP:
|
monoceros wrote:Am avut SAE si acum 2 ani si stiu foarte bine diferenta dintre SAE/fake.
Stiu, am mentionat mai devreme ca stiu de existenta lui Epalzeorhynchus sp. Merci.
|
|
 |
monoceros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/08/2013 09:43:37
|
monoceros
Member
IP:
|
Dragilor... am o veste buna. Perseverand in cautarea unor SAE (mancaciosi de alge), am gasit 4 exemplare dedicate, la Hornbach. De data asta i-am urmarit vreo 20 de minute si vazand ca ciugulesc insistent geamul lateral, am zis ca merita o sansa. I-am adus acasa si astazi dimineata i-am admirat cum s-au pus ei direct pe BBA Adevarat este ca sunt ceva mai "grasi" decat cei pe care ii achizitionasem (tot de la Hornbach), adica au burta ceva mai voluminoasa. Probabil ca cei din alte loturi erau crescuti in captivitate si subnutriti. Ce ma face sa cred ca acesti noi locatari sunt capturati din libertate, ar fi si comportamentul, destul de diferit... mai exact au momente in care sunt foarte speriosi si aproape peste tot umbla impreuna, probabil asa se simt in siguranta.
This message was edited 1 time. Last update was at 31/08/2013 09:44:05
|
|
 |
|