kirucd wrote:Cu ce le-ai verificat? Cu apa de osmoza? Ar trebui verificate cu apa sarata (marina) cu o salinitate de 1026.
am 2 refractometre (producatori diferiti)
amandoua arata anapoda....
le-am calibrat cu apa de osmoza la temp camerei deoarece nu am apa ultrapura (o sa fac rost)
unul arata 1027 dar se decalibreaza de la o zi la alta
altul arata 1031 desi e calibrat cu aceeasi apa de osmoza ca celalalt
le-am verificat in sensul ca am pus densimetrul de la sera in apa din acvariu si imi arata ca am 1027 salinitate coincide cu primul refractometru....si cam atata ar trebui sa si am ca fac schimburile de apa si pun 38g/litru.....
acum intrebarea era:
mai scad salinitatea la 1026 si apoi aditionez calciu si kh pana o ridic la 420 Ca 7.2 kh ?
vreau sa impartasesc cu voi cea mai buna achizitie ever pentru mine si anume TUNZE CARE MAGNET (long)
sincer nu am cuvinte sa descriu cat de buna a fost investitia in conditiile in care in trecut ma chinuiam sa sterg acvariul si il mai si zgariam des...
baietii au facut cel mai bun review...il recomand tuturor a venit magnetul chiar azi de iepuras si l-am testat ii dau nota 10+++
deci pe mine m-a salvat...nu ma vad folosind altceva ani buni de acum incolo !
oricum sunt hotarat sa merg pe tunze inclusiv la pompe de acum...chiar un wavebox de la ei ....
skimmer am deja de la ei, una din pompele de curenti la fel ....
This message was edited 1 time. Last update was at 10/04/2015 21:10:56
Clar la bazinul mare mi-l iau, la asta mic curat cu lame bic si pana acum nu am nici o zgarietura pe sticla dar curatarea ma tine in fata acvariului o ora ca sa fiu atent.
As incerca si eu skimmer tunze dar vad ca unii au calificatieve negative, ca cica deoarece e compact nu isi face treaba bine.....
Pompele tunze stiu ca sunt bune, mi le-a recomandat si shubi in loc de vortech dar vreau o pompa super estetica...
Tu de ce ai renuntat la vortech-uri?
vortech-urile fac zgomot si se incing pe exterior....... si mai au un dezavantaj: nu pot fi orientate sa bata in vreo directie....
cine da negativ unui skimmer tunze e dus cu pluta....
in primu rand skimmerul tunze despre care vorbesc este la mana a3a si cred ca are peste 6 ani de functionare continua fara absolut nici un defect....
in al doilea rand este un skimmer pe care il bagi in priza si adio....nu mai trebuie sa ii faci nimic niciodata nici macar sa ii cureti pompa sau air intake-ul....e un design atat de bun incat nu necesita nici un fel de curatare ani de zile....scoate la fel si merge la fel fara nici un esec....e un lucru pe care te poti baza oricand oricum....
in al 3-lea rand...are prindere pe magnet si poate fi instalat oriunde oricum....ceea ce iti ofera siguranta ca in cazul unei avarii in sump poti salva bazinul montand skimmerul in display si anuland sumpul pana la remedierea defectiunii la modul ca ai vreun geam spart in sump sau se strica pompa de recirculare etc....
M-ai desteptat!, datorita magnetului nu mai depinzi nici de nivelul apei din sump, ceea ce iti poate aduce nu volum in plus sistemului, o sa iau in considerare un tunze pentru acvariul de la vara.
Am vazut ca vortech-urile directioneaza apa bine, oare noul model o fi mai bun?, ca nu prea imi permit sa umplu bazinul de acasa de fire!
Atunci zgomotos, oricum vreau sa izolez fonic raftul, o sa pun la usi banda dinaceea de pus la geamuri, fac maine poza cu ea, am prin casa decand cu explozia nucleara de la Fukushima, pusese tata la geamuri si usi dar in cel mult 2 luni s-a facut varza (sunt din aluminiu usile si geamurile).
Ca sa nu mai poluez topicul domnului Andy o sa pun maine pe topicul meu explicatii despre cum vreau sa izolez standul!