[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Scalari de preferinta masculi  XML
Forum Index » Cumparari
Author Message
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cele 2 femele de scalar ma tot bat la cap ca nu vor sa fie lesbiene asa ca primesc/cumpar 2 masculi scalar.

Cerinte obligatorii:
- sa fie relativ marisori (8-10 cm).
- sa-mi aratati si mie o poza.
Preferinte:
- unul sa fie koi, celalalt a fie clasic sau negru cu aripioarele luuuuungi.

Va multumesc mult in numele femelelor, si va astept cu oferte.
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Femelele sunt adulte deja? Daca sunt linistite si se impaca bine una cu cealalata eu zic sa le lasi in pace, singure. Doua femele pot forma foarte bine o pereche, in cadrul careia sa interpreteze pe rand rolul masculului pentru a se ajuta reciproc la depus icre.
Nu te uita in gura lor ca vor masculi, ca nu stiu ce le asteapta. Daca nu s-au ales pe perechi de mici, scalarii adulti incing niste batalii cumplite cand alt exemplar le-a incalcat teritoriul. Desi in natura sunt pesti de card, scalarii sunt foarte teritoriali in acvarii. Oricat o fi de statut un mascul, oricat de dornica de o aventura o fi o femela, daca pe teritoriul sau apare alt adult nu mai conteaza sexul: il bate de-l arunca din acvariu!!!
Daca nu au apucat sa-si gaseasca o pereche la vremea maturizarii sexuale, scalarii mor "holtei" sau "fete batrane". Nu sunt ca alte specii de pesti, la care te umpli de puiet daca bagi 24 de ore intr-un borcan mizer un mascul si o femela. Scalarul e un peste special.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Mercic Dalles. Ideea e ca nu vreau sa-i reproduc sau ceva, doar ca doi scalari in 300l mi se par putini si deci am considerat ca mai sint 2 locuri libere. Cele 2 femele au fost cuplate dar in urma unei pandemii (ca tot e la moda cuvintul) au ramas singurele.
[Email] [Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Cu parere de rau, dar singurele trebuie sa ramana daca vrei sa le fie bine. Foarte-foarte rar s-au semnalat cazuri de formare a unor perechi noi la scalari adulti, si numai in conditii cu totul speciale.
Cu femelele tale ai de ales intre doua optiuni:
1. le lasi in pace si aduci pestisori complementari, cum ar fi niste characide marunte, sau un stol de Rasbora heteromorpha (care, precum stii, sunt cyprinide);
2. le dai "de suflet" si o iei de la capat cu un stol de scalarei, din care pastrezi doua perechi dupa ce se aleg.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sincer sa fiu prefer varianta 2. Stol de characide avem (9 neoni normali+12 negrii).

Dar mi-e greu sa ma despart de ele.
O sa mai tatonez terenul.
[Email] [Yahoo!]
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cu ajutorul lui Jonny le-am cuplat pe cele 2. Deci.....

REZOLVAT!
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Cumparari
Go to: