[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu pt scalari  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
saryi
Junior member

IP:

Sall all! As vrea si eu cateva sfaturi legate de un acvariu pt scalari 100Lx50Hx40l.Il am deja si am tinut in el ca orice incepator o combinatie tare... carasi, xypho, scalari, gurami, zebre si bineinteles si un beta...doar e frumos foc nu?:-)...intre timp am scos carasii si i-am pus separat intr-un acvariu mai mic pana gasesc un cumparator...si vreau sa scap si de restu si sa pastrez doar scalari...acum am 4 si ma gandesc sa mai pun inca 3..e bine?...si ce plante ar merge cel mai bine la scalari?
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut si bine ai venit pe forum!
E bine cu 7 scalari.
Ca plante incearca Vallisneria, Cryptocoryne, Echinodorus.
[Email]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

E bine sa ai 7 doar pentru inceput, cand sunt pui. Dupa ce se aleg, mai mult de doua perechi in 200 de litri nu e indicat sa tii. Scalarul e foarte teritorial si o sa ai in acvariu niste lupte pe viata si pe moarte. Pestii vor fi atat de zdrentuiti si de raniti incat nu vei mai avea nici o placere sa-i privesti.
Confidential: eu n-as tine decat o singura pereche in 200 de litri.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

De acord cu Dalles ,eu am 2 masculi in 150 de l si se bat ca nebunii.Cred ca pentru 2 perechi de scalari trebuie un acvariu de minim 150 cm lungime, ca sa aibe fiecare teritoriul delimitat.Scalarii atatca orice se apropie la mai putin de 50 cm de teritoriul lor atunci cand au depus sau au pui.

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
saryi
Junior member

IP:

sa inteleg ca nu prea merg 7 scalari mari in 200l...:-(
atunci cu ce pesti as putea sa-i mai combin ca sa fie bine...?
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Cu characide marunte. Sau cu un stol de vreo 20 de Rasbora.

>((º>
)/[/url]
saryi
Junior member

IP:

in conditiile astea as pune vreo 20 de neoni..e bine? si vreo 2-3 sanitari ca n-am nici unul..
[Yahoo!]
saryi
Junior member

IP:

Dalles...am vazut o poza cu un acvariu de al tau pe un forum despre plante de acvariu....super!! acelasi tip de scalari am si eu o pereche...cred ca o sa-i las doar pe ei...si neoni si ceva 2 sanitari cred..
[Yahoo!]
saryi
Junior member

IP:

Daca mi se permite o revenire...am ramas cu o pereche matura de scalari si inca 2 care sincer se bat non-stop. Acestia din urma ar fi trebuit sa fie tot pereche si se comporta ca si un mascul si o femela si totusi nu se impaca deloc. E mai probabil sa fie 2 masculi? unul dintre ei, desi nu este acceptat de perechea mai mare, sta numai in preajma lor, curata cate o frunza si ii apara de celalalt care ataca pe toata lumea! Perechea matura indeparteaza totusi exemplarul care le tine partea...Nu stiu cat de clar am fost, dar sper ca m-ati inteles. As vrea pe cat posibil sa ma lamuriti ce ar trebui sa fac si la ce sa ma astept in continuare? Ar trebui sa las doar perechea sau sa ma risc si sa le mai dau timp?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

saryi wrote:Ar trebui sa las doar perechea

Da .

Poze: smilie ... Poze cu plante
saryi
Junior member

IP:

ok..asa o sa fac...doar ca momentan nu am liber decat un acvariu de 15l...si nu cred ca ar fi bine sa pun batausii acolo...doar sa gasesc doi amatori de scalari sa-i dau separat...Totusi cum se explica faptul ca unul dintre ei vrea sa ramana cu perechea?
[Yahoo!]
vyrussu
Junior member
[Avatar]

IP:

saryi wrote:Totusi cum se explica faptul ca unul dintre ei vrea sa ramana cu perechea?

poate ar vrea sa incerce un "menage a trois"
Asculta sfatul lui M.A. si lasa doar perechea

"Compasiunea faţă de animale e intim legată cu bunătatea caracterului şi se poate afirma cu siguranţă că cel crud faţă de animale nu poate fi un om bun."
Arthur Schopenhauer
[Email] [Yahoo!]
saryi
Junior member

IP:

asa am facut si acum e totul ok. singura problema e ca nu reusesc sa gasesc un viitor stapan pt ei...acum avand la dispozitie un spatiu mult mai mic decat cel in care ii obisuisem...
[Yahoo!]
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

Vorbeste la un petshop daca ii accepta ca donatie. Scapi de ei imediat si nici nu ii mai chinui in cine stie ce "spatiu mult mai mic".

>((º>
)/[/url]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: