[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 250 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

sunt nou pe acest forum si am si eu o intrebare.
mi-am luat un acvariu home made, cu dimensiunile 100;50;50 cm, problema e ca are sticla de 8mm, daca ii fac niste intarituri pot dormi linistit? (l-am cumparat cu ochii inchisi ca sa zic asa)
vreau sa precizez ca vreau sa-mi fac acvariul plantat, cu cateva specii de pesti mici. mai am un acvariu de 80 de litri si vroiam sa fac un update...
octavian popesc
Junior member

IP:

da,sigur,poti sa iti pui chiar tu intariturile.sa fie tot din geam de 8,le pui longitudinale(lipite cu silicon de acvarii),poti sa le pui de la un capat la altul sa sa lasi cativa cm(in fine,le pui cum vrei tu),si,eventual,mai pui inca una sau doua tranversale(in forma de H)
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

asa voi face. cineva ma sfatuia sa le pun si pe colturi, sa intaresc incheieturile...
oricum am sa imbrac colturile in autocolant, si marginea de sus.
ma gandeam eu ca merge, ca oricum nu am sa pun apa pana sus,. las vreo 7 cm...
in ca o intrebare... de unde pot cumpara neoane pentru el, trebuie sa ii fac si capac, nu ma pricep, la ce am acum am un neon submersibil... nu stiu cum sa le conectez. de unde as putea sa cumpar online, ca in Galati nu prea stiu vreun pet shop bine aprovizinat, si vanzatori dispusi sa te ajute....
multumesc pt raspunsul prompt
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

mai erau cateva topicuri cu privire la inataritoare. Da un Search si gasesti printre primele rezultate.
La colturi nu ai nevoie de intaritoare daca siliconul nu are bule de aer in el. De obicei intaritoarele se pun pentru a oprii curbarea sticlei si deaia se pun longitudinal cu intaritoarea asezata pe cant . sper ca ai inteles ideea
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

am inteles. ms de informatii
Taz
Membru de baza

IP:

Daca zici ca lasi 7cm sus atunci poti pune acolo neoanele si deasupra pui 2 coli de sticla acoperite cu autocolant , asa nu-ti mai trebuie capac. Sper ca ti-ai facut o idee despre ce zic.
[Email] [Yahoo!]
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

si nu voi avea probleme cu umezeala? nu stiu cum sunt conectate... din cate am mai citit trebuie sa pun 3 neoane , sa ajung la 150 w.
si inca ceva, sa folosesc substrat si apoi pietris, sau sa pun substrat fertilizat?
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

am inteles ce ai spus, dar nu stiu cum se conesteaza neoanele
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu cred ca tot mai usor e cu capac din PVC / plexiglas sau comatex(parca asa se cheama)..eu am facut unu din PVC si chiar daca las o parte deschisa tot se formeaza ceva condens.
In plus un capac din materiale plastice e mai usor (ca masa) si e mai usor de umblat / modificat mai tarziu. e mai usor si cu furtunele de la filtru extern sau de la CO2 etc.

Deci parerea mea mai bine pui intaritoarele la cam 3/4 cm si faci un capac din alte materiale plastice pecare sa poti monta cu usurinta mai multe neoane , reflectoare, ventilatoare si orice altceva iti mai trece prin cap...
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

asa ma gandeam si eu sa fac, dar nu stiu de unde sa iau neoanele, toata instalatia....aici am nelamuriri...
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

din ce am vazut si eu si din ce am mai citit pe aici cele mai ieftine chestii sunt la marbotrade
sau la magazine online de gen petshop..
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

ai vreun magazin online preferat?
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ti-am dat pm ca sa nu se creada ca fac reclama sau ceva
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

ms mult.
si legat de substrat.... sa pun pamant pt acvarii si apoi pietris(asa am la actualul) sau sa pun pietris fertilizat(parca asa i se zice)
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Poti pune substrat (sau pamant) fertil + substrat inert pe deasupra sau poti pune pietris fertilizat,dar asta e mai scump.Alegerea iti apartine.

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

aici va trebui sa te sfatuiasca un plantator mai avizat decat mine. inca nu am co2, fertilizanti etc. in orice caz nu te lua dupa vanzatorii din petshopuri ca aia doar isi vand pamantu de gradina ca fiind de acvariu.

edit: vad ca pana am scris eu ai primit raspuns

This message was edited 1 time. Last update was at 29/12/2012 23:33:58

anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

si este vreo diferenta intre ele? legat de rezultate? de calitate? si cam cat ajunge o instalatide de CO2? am vazut la un pet shop ca o mica butelie e in jur de 50 de lei...
ms ca raspundeti atat de repejor
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

aaa. si inca ceva, vreau sa-mi fac un background 3d, am vazut ca se face din scartaitoare si se da cu ciment si apoi se vopseste, aveti idee ce fel de vopsea pot folosi?
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

eu am facut unul pentru testoase dar nu am mai dat cu vopsea peste. din cate stiu se folosesc doar vopsele pe baza de rasini
Cosmin
Senior member
[Avatar]

IP:

Tie ti-ar trebui o butelie mai marisoara.Am vazut background-uri doar din ciment si polistiren,fara vopsea,dupa ce incep sa se depuna alge pe background arata mult mai bine decat vopsit.

Insa daca vrei acvariu plantat eu iti recomand autocolant negru pe spatele acvariului,arata mult mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 30/12/2012 00:14:56

Daca mananci un ban,iti creste valoarea.

42 L

Biotop America de Sud
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: