[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
acvariu 250 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
octavian popesc
Junior member

IP:

daca esti incepator nu folosi substrat fertilizant("pamant pentru acvarii"),mai degraba ceva in genul 7 balls de la jbl
pentru CO2 nu iti trebuie numai butelie,sunt mai multe chestii,citeste si tu...si o sa te duca cel putin 250lei(poate chiar cel putin 350,nu stiu)
anton_vio@yahoo.com
Junior member

IP:

mai am un acvariu de 80 de litri, si am "pamant pt acvarii" si peste pietris,,, il am de juma de an si merg plantele, nu am avut probleme cu ele
dar vazand pe net 2 tipuri de substrat... am cerut si eu o pareere
stefanp
Moderator

IP:

octavian popesc wrote:daca esti incepator nu folosi substrat fertilizant("pamant pentru acvarii"),mai degraba ceva in genul 7 balls de la jbl
pentru CO2 nu iti trebuie numai butelie,sunt mai multe chestii,citeste si tu...si o sa te duca cel putin 250lei(poate chiar cel putin 350,nu stiu)

Pe ce te bazezi cand spui treburile astea?

Substratul fertilizant e foarte util pentru plantele ce se hranesc si din sau preponderent din substrat. Sunt doua feluri de substrat fertilizant.
1. Substratul gen "pamant", se pune gen sandwich. Un strat de substrat fertil, peste care un strat de substrat inert (pietris). Dezavantajul e un pic mai dificil de scos plantele (mai iese in apa si o tulbura un pic).
2. Pietris fertilizat (gen aquatic nature fertisoil). Te scapa apa tulbure cand scoti plante, insa e ceva mai scump. (nu se mai pune in doua straturi)

In ceea ce priveste CO2-ul, alta variante fata de butelie sunt "bombele" cu drojdie, dar vorbim de un acvariu de 250 litri, deci nu prea fac fata, sau carbonul din solutie lichida.
Cel mai bine ar fi insa o butelie. Una mai maricica, cel putin 2kg. Pe langa butelie vei avea nevoie de un reductor de presiune, furtun pentru co2, un numarator de bule si un difuzor sau reactor pentru dizolvarea gazului.
Gasesti pe forumuri second-hand. Preturile variaza.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: