Sunt convins ca e luc de mai bine si o parte din deficiente mi le-am asumat. De exemplu zebrele rosii Danios. ;)
1. de ce nu ii pui un background negru? O sa ramai chiar si tu uimit de efect.
Pai m-ama gandit la asta, dar pestii mei sunt mai inchisi la culoare si m-ama gandit ca nu prea ar da bine pe negru. Dar o sa incerc faza cu cu hartie creponata de culoare inchisa, pe post de background.
scapa de pietrele alea de un alb orbitor puse in prim-plan
Pietre nu am gasit, inca, iar astea au fost de la mama logodnicei, care a vrut sa ma ajute cu ceva pietre din curte.

) In acest moment sunt in acvariu doar pentru utilitatea lor. Pe viitor sper sa fac rost de ceva pietre de rau si sa scap de ele.
3. ghivecele pe care le-ai lasat "la rosu" arata cam nenatural. Ar fi bine daca le-ai imbraca si pe ele in nisip, ca pe cele din stanga.
Arata nenatural, dar sa sti ca dau foarte bine cu lemnul. Ma gandeam sa fac acvariul in doua: o parte pentru nigrofasciatum cu lemn si lut, iar o parte pentru restul cu piatra si nisip. Asa s-ar delimita mult mai bine teritoriile.
e o greseala sa indrepti ghivecele inspre geamul frontal.
E o placere pentru Nigrofasciatum sa scoata capul din casuta sa se uite la mine, cel putin asa mi se pare mie. E sociabil si cred ca nu-l deranjeaza. Pentru ceilalti o sa tin cont de sfatul tau.
mascheaza filtrul cu ceva: plante, buturuga inalta, ...
Ma gandeam la o "stanca" din teava PVC, placata cu nisip si cu gauri multe, pe post de pestera si masca.
de ce iti ies pozele ba rosii, ba albastre? E din cauza aparatului foto sau a luminii din acvariu?
Da e ceva ieftin de la HP, parca 315, care se pare ca nu se descurca sa scoata o poza decenta la acvariul cu lampile aprinse. Am incercat diverse setari: night mode, flash, etc.
Limnophila aia nu prea arata bine. Verifica ce nu-i place, altfel s-ar putea s-o pierzi. Cumva, n-are lumina destula?
E de capatat, de la un coleg care n-are destula lumina, sa-i mai lasam cateva zile si cred ca isi revine.
mai planteaza, mai planteaza...
Eu o sa tot plantez, dar am inteles ca Nigrofasciatum vede plantele ca pe salata ... asa ca nu stiu ce sorti de izbanda o sa am.
Cam atat. Iti multumesc pentru sfaturi si sa speram ca peste cateva luni o sa am ce arata si altora. Pentru moment eu sunt satisfacut de rezultat, mai exact sunt incantat de personalitatea celor doi Nigro, care fac numai nazbatii. Landscape-ul e pe punctul doi, cel putin acum. Sa facae ei c.. mari si frumoase.