[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor modificare lampa  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

dragi colegi,

apelez la cunostintele voastre in materie de "luminare" in ale acvaristicii, sperand ca posibilele voastre raspunsuri/informatii imi vor fi de un real ajutor in rezolvarea acestui "sudoku".

mai exact, la un acvariu cub de 38x38x38 posed o lampa boyu (lungimea 38 cm) - cu un tub PL de 18W 7200K - din acela cu 4 pini (In interiorul lampii, pe langa firele conductoare exista un starter si un droser "mecanic" din cele ceausiste care se incinge grav si emana un miros de vopsea incinsa)

http://www.boyuaquarium.com/en_ArticleShow.asp?ArticleID=400

problema mea este de fapt urmatoarea:

doresc ca acestei lampi sa ii fac unele modificari, schimband droserul din interior, preferabil cu unul electronic (2X18W) sau doua drosere separate (ar fi o problema unde le voi amplasa deoarece nu prea e spatiu) si evident sa mai adaug inca un tub de 18W, astfel incat sa am un total de 36W care dupa calculele mele ar fi cat de cat suficient la nivelul de plantare pe care mi-l doresc eu de la acest acvariu.

apelez asadar la ajutorul si cunostintele voastre sa ma luminati in urmatoarele necunoscute:

1. lampile de tip PL pot functiona cu droser electro precum cel pt tuburile normale gen T8, sau este nevoie de drosere speciale ?
2. de unde as putea achizitiona un asemenea droser (preferabil 2 x 18W) si daca aveti cunostinta despre pret ptun asmenea droser ?
3. as avea nevoie sa achizitionez si un soclu din plastic din acela in care se infige propriuzis tubul tip PL (de unde pot cumpara si eventual un pret)
4. pt un acvariu plantat mediu ce gen/ce fel de.." doua tuburi tip PL de 18W" ar fi indicat sa pun pe lampa? (aici de fapt incerc sa va rog sa ma ajutati cu sfaturi legat de modelul exact care ar merge la un plantat - gen philips TLD, sau OSRAM nu stiu de care, tuburi al caror spectru luminos impreuna cu CO2 si fertilizarea lichida ar fi ok pt plante)
5. de unde as putea achizitiona tuburile (si daca aveti cunostinta despre preturi)

In cazul in care exista cineva care m-ar putea ajuta cu o "bricolare cat mai profi" sunt dispus sa platesc in schimbul acestui serviciu.

Multumesc.
[Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Salutare!

Ia totusi in calcul si trecerea "la leduri"... ceva avantaje exista:

- caldura putina,
- lumina multa,
- poti face combinatia de culori dorita.

Colegul nostru Dorin (dorin_st) te poate ajuta in acest sens...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

koala, urasc ledurile

am la joabe proiectoare cu LED, de la 10W, pana la 50W, cu lumina alba rece, sau lumina calda, dar sincer nu prea ma incanta.

as fi putut atarna un proiector de 50W, si as fi rezolvat problema, insa nu e ceea ce imi doresc.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Pentru droser, socluri si neoane (lumina alba) -> http://marbotrade.bizoo.ro (esti si din Bucuresti, deci te-ai scos cu transportul).

Daca pui neoane T8, un osram fluora plus un osram 865 cred ca ar fi super ok.

Legat de bricolat, nu ma bag, nu prea le am Insa banuiesc ca pe laterale, acele doua bucati de plastic pot fi demontate si sa pui acolo droserul/droserele.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

stefan ce neoane T8 as putea pune la un 38 cm lungime ?

raman la PL deocamdata.
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Nu stiu sa-ti zic tipurile de t8 pe lungime, dar intra pe link-ul ce ti l-am dat si ia-le la rand caci spune acolo si ce dimensiune au. Si vezi astfel ce neoane ti se potrivesc.
Insa nu vei gasi osram fluora acolo (asta il gasesti prin petshop-uri).

Insa am vazut parca si becuri de care folosesti tu pe marbotrade.

P.S.: La categoria "Neoane speciale" trebuie sa te uiti pe marbo.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
catalos
Senior member
[Avatar]

IP:

multumesc, dar nu sunt cele de care am eu nevoie - am intrebat deja

multumesc
[Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Incearca sa montezi un singur tub de tipul Bec Master PL-L 4P sint de tot felul de puteri si temperaturi de culoare,la Bacau se gasesc in Dedeman.Eu am modificat o lampa Resun de 2x15w cu un tub de 36w si un droser de la Vitto si a iesit bine(ar fi trebuit un droser de la Osram dar nu am avut bani de el).
[Yahoo!]
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

Cred ca asa ceva ti-ar trebui:
http://download.p4c.philips.com/l4b/9/927903008270_eu/927903008270_eu_pss_ron.pdf
Nu stiu insa exact de unde l-ai putea procura.
[ICQ]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

Sant in Dedeman dar sant 840,eu am tot cautat dar nu am gasit niciodata 865 si am fost nevoit sa folosesc 840(la plante le-a placut lumina dar nu si mie ca acvariul sta pe masa in dreptul ochilor mei).

This message was edited 1 time. Last update was at 22/01/2013 23:43:56

[Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: