Am scos barca, i-am zis ca acolo e un loc bun pt anemona Nu a mai zis nimic
Azi am avut surpiza sa vad ca multi melci erau in afara bazinului pe rama (melcii noi pe care i-am bagat ieri, gen astrea sau turbo) din cauza NO3 sau din cauza ca nu s-au climatizat ?
P.S. deja am vazut dare albe pe pietrele mele maron
CreatoR wrote:Azi am avut surpiza sa vad ca multi melci erau in afara bazinului pe rama (melcii noi pe care i-am bagat ieri, gen astrea sau turbo) din cauza NO3 sau din cauza ca nu s-au climatizat ?
Okay vad ca a trecut 2 luni de cand nu am mai postat.
Un mic update lucrurile s-au rezolvat de la sine am ramas cu 10 pesti si intre timp am bagat un cleaner wrasse, un emperor, un triggerfish si un royal gramma adusi din Romania.
Din pacate Emperor a fost mancat de anemona cat timp am fost in Romania, dar nu regret pentru ca am adus un triggerfish picasso + royal gramma cu avionul, a fost o nebunie
O sa vreau mai incolo peste 1-2 luni sa bag un emperor, japonicus, blonde naso si un lionfish.
Am adus din romania si ceva floricele (ca sa testez putin), singurele care au ramas intacte au fost gorgonian, zoasi si sarcophytonul.
Acum mi s-a stricat pentru a doua oara controlerul in numai o luna (cred ca sunt cea mai ghinionista persoana cand e vorba de lampa) si am hotarat sa comand un controler direct la baietii din america. (poate asa o sa am noroc, nu stiu). Sper sa reziste bazinul meu 10 zile pe intuneric (ma refer la anemona, gorgonia, zoasi si sarcophyton si sa nu moara).
Un video inainte sa moara lampa:
This message was edited 2 times. Last update was at 27/12/2016 10:20:34
Anemona aia sigur moare fara lumina in zece zile, poti pune linistit steaua carnivora.
Sarcophytonul are niste terpene toxice, deci e o sansa sa fie lasat in pace. Sau sa ti-l manance si sa elibereze terpenele in acvariu.
Cat timp am fost in Romania am trecut pe la Radu si am vazut ca are un triggerfish picasso si un royal gramma, unde imediat am zis ca trebuie sa ii iau.
Am citit forumuri, articole despre cum poti duce pesti dintr-o tara in alta tara si nimic, doar tentative dar nimic concret (pana la urma s-au lasat pagubasi). Asa ca am fost la aeroport si inarmat cu multa rabdare si filmuletul cu pestii care vreau sa ii duc in Cipru am inceput sa intreb, ba la check in la Tarom, ba la securitate. Dupa ce ma stia deja jumate din aeroport ca vreau sa fac "contrabanda cu pestii" primesc raspuns e ok poti veni cu ei.
Asa ca peste 2 zile m-am prezentat cu ei frumos la aeroport si am ajuns sa fiu cred primul tip care a transportat pestii din Romania in Cipru.
P.S. pentru cei care nu stiu, nu ai voie sa treci cu animale vii pe la securitate sau cu mai mult de 100ml de lichide la tine ( iar eu am avut 2 pesti + vreo 2 Litri de apa sarata)
P.S.S. in avion le-am pus si centura si au avut si vedere la geam
This message was edited 1 time. Last update was at 28/12/2016 10:05:56
Ii pui la cala si ai terminat balciul.
Sunt unele secrete, cum ar fi ca butterfly fishes trebuie pusi in pungi culcate, ca sa nu-si distruga ciocul. Apoi, daca ai posibilitatea, merita sa pui oxigen in pungi in loc de aer. Si pungile duble iti cresc sansele sa ajungi cu pestii vii la destinatie. Apoi heatpacks iarna, gheata vara pe langa pungi. Daca ai posibilitatea sa pui pungile in cutii de polistiren, pastrezi mai bine temperatura apei in intervalul dorit.
Sunt unele secrete, cum ar fi ca butterfly fishes trebuie pusi in pungi culcate, ca sa nu-si distruga ciocul. Apoi, daca ai posibilitatea, merita sa pui oxigen in pungi in loc de aer. Si pungile duble iti cresc sansele sa ajungi cu pestii vii la destinatie. Apoi heatpacks iarna, gheata vara pe langa pungi. Daca ai posibilitatea sa pui pungile in cutii de polistiren, pastrezi mai bine temperatura apei in intervalul dorit.
Daca cabina e presurizata atunci temperatura este de 24 de grade indiferent de anotimp, daca nu va fi frig + punga va exploda si pestii vor muri.
Pestii care sunt trimis prin avion de marfa sunt trimis in cabina presurizata. Avionul de pasageri deobicei trollerele/bagajele sunt in cabine nepresurizate (de aceea e bine sa cari punga cu tine).
La Multi Ani dragi colegi !!
Un mic filmulet facut azi cand le-am dat de mancare (sper sa va placa)
P.S. da-ti pe HD ca sa se vada calumea!
This message was edited 1 time. Last update was at 01/01/2017 16:58:02