[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Start setup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
flavius2308
Membru de baza

IP:

flavius2308 wrote:Intentionez sa-mi cumpar un regulator http://www.nevertebrate.ro/Regulator-CO2-cu-un-manometru?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FReductoare-si-adaptoare si inainte de a face comanda as vrea sa cer niste pareri avizate.
Merita cumparat, si daca se poate monta in viitor o electrovalva si daca se poate monta pe o butelie de 500 g de la JBL ca aceasta : http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila-JBL?utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.0&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2

chair nimeni avizat sa-mi dea un raspuns ?
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Cei mai in masura sa-ti raspunda daca poate fi montata pe acea butelie, sunt cei de la nevertebrate.
Eu unul nu am folosit-o, deci n-as putea sa-ti spun. Da-le un mail si intreaba-i; te vor lamuri cu siguranta.

Electrovalva vei putea pune, deoarece o intercalezi pe traseul furtunului.

LE: Eu te-as sfatui sa iei o butelie de 2kg; cu asta mica s-ar pute sa ai probleme in sensul ca nu multi vor sa incarce butelii asa de mici.

This message was edited 1 time. Last update was at 05/05/2014 20:55:02

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Nu am spatiu pentru una de 2 KG de asta am optat pentru una de 500 g.
Mi-o incarca pentru ca ii cunosc pe cei de la centru si e si foarte aproape de mine, o incarc in 15 minute si nici nu ma costa nimic incarcatul.
Acum imi trebuie un reductor si de asta am intrebat daca se potriveste filetul.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Stie cineva sa-mi spuna daca reductorul asta http://www.wts-online.ro/magazin/reductor-presiune-co2-un-manometrudreamdesign-p-212.html?utm_campaign=direct_link&utm_medium=cpc&utm_source=shopmania se poate folosi la o butelie reancarcabila ?
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Eu zic ca da ...

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
flavius2308
Membru de baza

IP:

stefanp wrote:Eu zic ca da ...

si vine intrebarea ... merita cumparat ?
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Daca e cineva care are o butelie reincarcabila de 500 g de la JBL ca aceasta http://www.nevertebrate.ro/Butelie-CO2-reincarcabila-JBL?var=2&utm_expid=19260418-11.ez8JUmZUTyiK3krZ-rs3Vg.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FButelii-CO2 il rog sa ia legatura cu mine pentru ca am cateva nelamuriri in legatura cu incarcarea buteliei.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Am o nedumerire: ce risc daca folosesc furtun de aer in locul celui de CO2 ?
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Am o intrebare: reductorul http://dennerle.com/de/produkte/aquaristik/co2-versorgung/druckminderer/evolution-quantum se poate monta pe butelia reancarcabila de 500 g de la JBL http://www.petmagia.ro/cumpara/butelie-co2-jbl-proflora-m500-reincarcabila-500g-5316026 ?
[Email]
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

flavius2308 wrote:Am o nedumerire: ce risc daca folosesc furtun de aer in locul celui de CO2 ?

Eu zic ca o sa se sparga/crapa de la presiune
flavius2308
Membru de baza

IP:

Gata, am rezolvat problema cu furtunul, vezi ca mai am o intrebare putin mai sus

Mersi.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Poate cineva sa-mi spuna daca Easy Carbo se poate doza seara dupa inchiderea luminii pentru a 2-a zi sau trebuie neaparat dozat dimineata dupa ce se aprinde lumina ?
[Email]
Horia
Senior member

IP:

Doar cand ai lumina aprinsa

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/30466.page
[Email] [Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Da ?
Inseamna ca 1 luna am aruncat Easy Carbo pe geam .
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

Ar159 wrote:Doar cand ai lumina aprinsa

flavius2308 wrote:Da ?

Ei nu-i chiar asa. Easy Life Carbo este o solutie de Glutaraldehida. Aceasta este o substanta organica cu formula C5H8O2 sau CH2(CH2CHO)2
Schimbul de carbon are loc la nivel molecular direct in frunzele plantelor. Glutaraldehida nu se transforma in CO2 si din aceasta cauza nu schimba pH-ul bazinului. Tot din aceasta cauza se poate introduce oricand in apa. Se poate recomanda sa se introduca ziua pentru a avea o actiune maxima si a evita descompunerea Glutaraldehidei.

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
skija
Senior member
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:

Ei nu-i chiar asa. Easy Life Carbo este o solutie de Glutaraldehida. Aceasta este o substanta organica cu formula C5H8O2 sau CH2(CH2CHO)2
Schimbul de carbon are loc la nivel molecular direct in frunzele plantelor. Glutaraldehida nu se transforma in CO2 si din aceasta cauza nu schimba pH-ul bazinului. Tot din aceasta cauza se poate introduce oricand in apa. Se poate recomanda sa se introduca ziua pentru a avea o actiune maxima si a evita descompunerea Glutaraldehidei.

Exact , eu mai stiu ca are efect aprox 24 de ore de la introducere
flavius2308
Membru de baza

IP:

Lucian wrote:

deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?
A doua zi la ora 08:15 se aprinde lumina pana la ora 12:15.
[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

flavius2308 wrote:deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?

Uffff... tu mai citesti ce se mai povesteste prin alte topicuri sau crezi ca tie iti vom face alte recomandari?
Nu se recomanda sa dozezi Fe impreuna cu macrocomponentele, respectiv fosfatii, deoarece reactioneaza si precipita. De aceea toti marii producatori au ajuns la formula o zi microcomponente si alta zi macrocomponente. Macar desparte dozarile la 1-2 ore diferenta.
Din cauza ca fierul este foarte "sensibil" si in functie de clelatorii utilizati si de forma lui (bivalenta sau trivalenta) se poate descompune mai usor sau mai greu, se prefera sa se dozeze dimineata pentru a "prinde" perioada diurna in forma buna Asta este doar una din deosebirile dintre fertilizantii de firma si cei no name - stabilitatea produselor...

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
flavius2308
Membru de baza

IP:

Lucian wrote:
flavius2308 wrote:deci nu e rau daca fertilizez seara la ora 23:00 atat micro cat si macro cat si Easy Carbo ?

Uffff... tu mai citesti ce se mai povesteste prin alte topicuri sau crezi ca tie iti vom face alte recomandari?
Nu se recomanda sa dozezi Fe impreuna cu macrocomponentele, respectiv fosfatii, deoarece reactioneaza si precipita. De aceea toti marii producatori au ajuns la formula o zi microcomponente si alta zi macrocomponente. Macar desparte dozarile la 1-2 ore diferenta.
Din cauza ca fierul este foarte "sensibil" si in functie de clelatorii utilizati si de forma lui (bivalenta sau trivalenta) se poate descompune mai usor sau mai greu, se prefera sa se dozeze dimineata pentru a "prinde" perioada diurna in forma buna Asta este doar una din deosebirile dintre fertilizantii de firma si cei no name - stabilitatea produselor...

am inteles, voi fertiliza alternativ 1 zi-1 zi.
Mersi mult .
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Lucian wrote:

daca fertilizez 1 zi macro si o zi micro (implicit si fier) atunci cand fertilizez trebuie sa dozez dublu ca si cand as fertiliza zilnic din ambele ...
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: