[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
beta nu depune bule  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
floroiu82
Junior member

IP:

sal,am si eu 2 perechi beta pe care le-am pus la imperechiat intr-un acvariu de 13 l fiecare,dar masculi nu dau semne ca ar frea sa faca cuibul de bule,apa sre 28-29 grade.poate sa imi spuna cineva care ar fi cauza??????????
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu au chef sau sunt inca puiandri. Conditii de mediu precare, gen amoniac/nitriti multi, apa nepotrivita pentru ei, etc.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
alnorpm
Junior member
[Avatar]

IP:

Am patit si eu asa cu un mascul , dar a facut cuibul pina la urma ,dupa doua zile , sint masculi care fac arta, din construirea cubului ,altii sint mai nepriceputi, ca norocul ca al meu nu fugarea femela si nu au fost probleme.

Adevarul e dincolo de noi !
[Email] [Yahoo!]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu am inteles daca i-ai pus simultan in acvariul de 13L sau pe rand caci daca i-ai pus simultan, n-au chef de facut bule caci au chef sa se fugareasca masculii si sa se bata.

Presupunand ca i-ai pus pe rand, din cate stiu, masculul trebuie pus cu cateva zile inainte - ca sa aiba timp sa se obijnuiasca cu acvariul - si de asemenea trebuie sa nu ai curenti de apa (mai deloc) si sa folosesti doar un filtru bolborositor cu burete. Ajuta niste frunze sau ceva la suprafata apei (un pahar) ca sa inteleaga unde isi poate constri cuibul de bule.
Daca sunt curenti mari la suprafata, nu va construi caci e stressat.

Si apoi, dupa cateva zile, se adauga si pestoaica (intr-o sticla) cat sa-l starneasca - si cat sa vezi tu daca femela arata ca are chef aratand dungile verticale. Daca nu le arata, nici nu mai incerca (sau adu alta femela).

Rabdare ...

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
floroiu82
Junior member

IP:

mentionez ca pesti i-am pus pe rand,masculu primu si apoi femela dupa 1zi.pesti prma data i-am avut despartiti de un geam mobil.as pute acum dupa 3 zile sa ii las impreuna dar inca nu au facut cuib si femela ara ceva dungi?

Forum Index » Anabantidae
Go to: