[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
filtru deasupra acvariului  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
kill
Junior member

IP:

din cauza locatiei in care va fi montat acvariul am o intrebare ?? se poate monta filtru deasupra acvariului ,si daca stiti vrun filtru extern de dimensiuni mici ,respectiv inaltime
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Filtrul extern NU se punea deasupra. Nici macar la acelasi nivel nu te-as sfatui (asa am incercat si nu e tocmai ok).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Taz
Membru de baza

IP:

Cred ca singurele filtre externe ce se pot pune deasupra acvariului sunt Aquael Minikani , avand pompa in exterior , dar nu sunt sigur , e doar o parere, in schimb ai putea face un filtru gutiera.
[Email] [Yahoo!]
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

poti sa-i pui pompa in apa si sertarele facute in capac..... am vazut undeva daca gasesc pun link apa trece printr-o parte, cade in cealalta....

This message was edited 1 time. Last update was at 10/05/2012 20:53:10

acvariu .... in constructie....
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Filtrele "suspendate":

- asemeni gradinilor de poveste ale Semiramidei, aceste filtre trebuie "alimentate" cu apa de jos -> in sus.
- in general, este vorba de compartimente insirate ca vagoanele de tren, unul dupa celalalt... acestea comunica intre ele, prin "sicane".
- o pompa urca apa in primul compartiment... apoi, apa trece prin toate celelalte compartimente (in care pot fi puse diferite medii de filtrare).
- la final, apa se reintoarce in acvariu prin capatul opus al filtrului.

Avantaje:

- sunt sigure, pericolul "inundatiei" este exclus din start datorita principiului: "Cata apa urca... tot atata si coboara!"
- pot fi dimensionate in functie de dorintele si necesitatile acvaristului...
- sunt foarte "modulabile", acvaristul le poate "garnisi" cu orice fel de mediu de filtrare.
- daca "exitul" este bine gandit, apa reintra in acvariu fara niciun fel de zgomot...

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

si eu ce am zis ? adica.... asa trebuia scris cum e mai sus.
mi-e ciuda ca nu mai stiu unde am vazut.... si era atata de simplu....

acvariu .... in constructie....
oase
Junior member
[Avatar]

IP:

http://www.aa-aquarium.com/catalog/product_info.php?products_id=138
[ICQ]
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Ha, de asa ceva n-am mai auzit - recunosc. Asa ca am purces metodic la studiat problema si am descoperit ca se poate evident, si este des folosita la micile balti artificiale pe care oamenii le au (si nu stau sa sape sa isi monteze filtrare sub nivelul baltii).

E drept insa ca nu se folosesc filtre externe - problema de care am citit este ca e suficienta si o mica mica cantitate de aer sa se formeze si iti poate distruge pompa din cauza 'micro cavity'. De asemenea, daca e perfect ermetic totul e ok, doar ca daca scade un pic nivelul apei sub spray-bar - atunci toata apa 'suspendata' curge inapoi si risti sa se arda sau sa ia foc. Din acest motiv toti producatorii spun ca filtrele externe trebuie sa stea sub acvariu, statistic sunt mult mai mici sansele ca apa sa se goleasca pana la fundul acvariului si sa prinda aer pe la in-ul filtrului (si atunci presupun ca ramane totusi ceva apa in canistra).

Bun... ce se foloseste este acest 'trickle filter' (filtru picurator ?) unde o pompa in acvariu ridica apa pana sus si sus ai un furtun cu gaurele care lasa apa sa picure peste cate medii filtrante vrei si inapoi in acvariu. Fara ermetism cum ar veni. Am gasit un film aici: dar nenea a gresit complet ordinea de aranjare a mediilor, trebuie exact pe dos (zice dupa aceea in comentarii ca a remediat problema). Dar iti faci o impresie de cum stau lucrurile. O alta problema ar fi evaporarea, care ar fi mult mai mare .... dar ma rog, daca spatiul impune.

This message was edited 1 time. Last update was at 10/05/2012 22:39:18

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
kill
Junior member

IP:

o sa fac pana la urma un filtru gutiera , e mai simplu si mai estetic , acvariul va fi vizibil din 2 camere dar din pacate cand sa gandit proiectul nimeni nu a lasat loc pentru nici un fel de hard, sunt inconjurat pe toate latururile de zid , iar ca sa fie si mai frumos am spatiu de lucru decat 800x300x600
[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Uite o poza pe care o am in computer de cativa ani... s-or mai fi modernizat lucrurile, intre timp

[Thumb - Aquarium_filters_015.jpg]

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: