[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme acvariu 200 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
NightOwner
Membru de baza

IP:

revin dupa ceva vreme cu un acvariu nou si cateva probleme noi ..

acvariu 200 L

Iluminare 4 tuburi T5 39W , 2x arcadia plant grow , 1 x JBL solar tropic , 1x Hailea RED
programul de iluminare dimineata 7-9 50% din putere
dupa amiaza 18-24 100% putere
PH 6,65
GH 8
KH 4
Fe 0,1
NO3 10
PO4 0,2
Temperatura 28 C
CO2 presurizat cu controller PH
Fertilizare zilnica gama completa Easy Life
2 ml NO3
6 ml PO4
2 ml Profito
2 ml Easy Life Ferro

Schimb de apa la 2 zile , 30% din volum.

Fauna 11 rasbore , 3 discusi , 5 cory panda , 20-30 creveti

Setupul are cam 2 luni de zile , am trecut de faza de ciclare si inca mai am ceva urme de alge , mai ales pe blyxa .
Pe plante se vede inca lipsa fertilizarii din perioada ciclarii. Acum algele bat in retragere si plantele incep sa-si revina.
Am o problema cu Althernathera Reineki , frunzele noi sunt verzi si nu inteleg de ce . Restul plantelor par normale ... dupa standardele mele. Atasez si cateva poze poate imi puteti da ceva sfaturi in ce priveste fertilizarea.

http://i44.tinypic.com/348pvnm.jpg
http://i39.tinypic.com/28s7crk.jpg
http://i41.tinypic.com/11hctvb.jpg
http://i42.tinypic.com/scqgk9.jpg
http://i43.tinypic.com/9knome.jpg
http://i41.tinypic.com/1ea101.jpg

Ce prefera althernathera Fe mare ? PO4 mare ? No3 mare ?
[Thumb - IMG_0478.JPG]

This message was edited 1 time. Last update was at 02/04/2012 21:45:56

flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Salut.E dragut acvariul tau dar dupa parerea mea cred ca mai trebuiesc ceva plante(gen Cabomba,Echinodorus Amazonicus ,e doar o sugestie) pentru un volum de 200 L.Cate ceva despre Althernathera poti gasi aici:www.Aquabase.org.Ape limpezi! :)
[Yahoo!]
flash gordon
Member
[Avatar]

IP:

Sau webnature.fr,floraquatic.com,aquaportail.com
[Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Am intrat pe linkurile respective dar tot nu reusesc sa ma lamuresc ... si nici macar nu sunt blonda :-)
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

In general plantele rosii sunt consumatoare de fier. Daca masuratorile tale sunt corecte ,in ce priveste n03 stai bine dar po4 este mic. El trebuie sa fie la voloarea de 10 no3 in jur de 0,8 - 1 ppm .

Ca sa intelegi mai bine cum stau treburile da o cautare dupa REDFIELD RATIO pe goole. Te va ajuta foarte mult in ce priveste dezvoltarea plantelor si lupta impotriva algelor.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2012 09:57:45

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Colours of Africa
Member
[Avatar]

IP:

tyna wrote:revin dupa ceva vreme cu un acvariu nou si cateva probleme noi ..

acvariu 200 L

Iluminare 4 tuburi T5 39W , 2x arcadia plant grow , 1 x JBL solar tropic , 1x Hailea RED
programul de iluminare dimineata 7-9 50% din putere
dupa amiaza 18-24 100% putere
PH 6,65
GH 8
KH 4
Fe 0,1
NO3 10
PO4 0,2
Temperatura 28 C
CO2 presurizat cu controller PH
Fertilizare zilnica gama completa Easy Life
2 ml NO3
6 ml PO4
2 ml Profito
2 ml Easy Life Ferro

Schimb de apa la 2 zile , 30% din volum.

Fauna 11 rasbore , 3 discusi , 5 cory panda , 20-30 creveti

Setupul are cam 2 luni de zile , am trecut de faza de ciclare si inca mai am ceva urme de alge , mai ales pe blyxa .
Pe plante se vede inca lipsa fertilizarii din perioada ciclarii. Acum algele bat in retragere si plantele incep sa-si revina.
Am o problema cu Althernathera Reineki , frunzele noi sunt verzi si nu inteleg de ce . Restul plantelor par normale ... dupa standardele mele. Atasez si cateva poze poate imi puteti da ceva sfaturi in ce priveste fertilizarea.

http://i44.tinypic.com/348pvnm.jpg
http://i39.tinypic.com/28s7crk.jpg
http://i41.tinypic.com/11hctvb.jpg
http://i42.tinypic.com/scqgk9.jpg
http://i43.tinypic.com/9knome.jpg
http://i41.tinypic.com/1ea101.jpg

Ce prefera althernathera Fe mare ? PO4 mare ? No3 mare ?

Buna Tina. In legatura cu problema ta. Mi se pare ciudata perioada ta de iluminare. Adica pauza foarte mare. As modifica acea perioada in 4-2 (ore de pauza) -4 crescand treptat la 5-2-5.
Ai foarte putin PO4 si Fe in acvariu. Eu am Althernathera Reineki foarte rosie iar valorile mele sunt No3 -15 , Po4 1,2, Fe- 0.6. Ai grija sa cresti treptat Po4 ca o sa te umpli de Fuzz.
Iar nu mi se pare ok schimbul de apa de 30% la 2 zile. Eu as merge pe un schimb saptamanal de 50 %.
Uite si o poza cu Althernathera Reineki
image

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2012 09:59:50

[Yahoo!]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

@robert ia vezi ce pesti sunt in acvariu si o sa intelegi de ce face schimburile de apa asa des. Plantele nu sunt chiar normale . Se vede dupa cum arata blyxa ca nu ai destul fe.

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2012 10:12:45

Colours of Africa
Member
[Avatar]

IP:

Corect. Nu vazusem cei 3 discusi.
[Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

da, schimburile de apa le fac la 2 zile din cauza ca discusii sunt niste murdarei .
ma lupt cu NO3 sa-l tin mic.
Am mers cu Fe si mai sus dar , au inceput sa creasca tot felul de ate prin acvariu spirogyra . si acum , desi am coborat Fe la 0,1 inca nu scap de spirogyra.
Pe langa asta , mai ceva BBA si staghorn care nu prea dau inapoi, cu toate ca dau cu EasyCarbo direct pe ele.
Ma gandesc serios sa renunt la hrana congelata si sa-i hranesc doar cu tetra discus si Discus Pellets de la Ocean Nutrition

Lumina o tin 2 ore la 50% dimineata, ca sa-i hranesc inainte sa plec la serviciu, nu e neaparat pentru plante. In schimb seara , au 6 ore de lumina continua la 100% din putere . O fi suficient sau sa maresc programul de iluminare ?
acvariul are 200 L si lampa 4x T5 , 39W .Dupa calculele mele 156W la aproximativ 160 L net 1W/L . daca lungesc perioada de iluminare , mi-e sa nu dau in alte alge :-(

This message was edited 1 time. Last update was at 03/04/2012 10:38:15

kill
Junior member

IP:

discusi plante ???
extrem de greu ,din cate stiam eu discusilor le place temp peste 27
iar cu schimbarile dese de apa dai 30%din fertilizare la canal la fiecare 2 zile
de obicei discusi se tin cu plante nepretentioase rezistente la temperatura sau in acvariu steril
gindestele la care vrei sa renunti
[Email] [Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

kill wrote:discusi plante ???
extrem de greu ,din cate stiam eu discusilor le place temp peste 27
iar cu schimbarile dese de apa dai 30%din fertilizare la canal la fiecare 2 zile
de obicei discusi se tin cu plante nepretentioase rezistente la temperatura sau in acvariu steril
gindestele la care vrei sa renunti

Deocamdata... continui lupta :-) Pe masura ce castig in fata algelor , o sa mai intarzii cu schimburile de apa . Daca reusesc sa ajung la 2 schimburi de 30% pe saptamana, mi se pare un efort rezonabil pentru un plantat cu discusi. temepratura este 28 C , si in 2 luni, nu am avut probleme nici cu plantele nici cu discusii. Marele compromis cred ca trebuie sa-l fac la mancare , hrana congelata sau mixtura sunt un dezastru pentru plantat.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Buna

Este normal sa apara ceva alge de la startarea acvariului ( 2 luni ). daca ai un programator de lumina, ar fi bine sa te mai joci,e mare pauza de la la 09-18

fostul user ozy
[WWW]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Se poate observa din poze ca am si niste melci enervanti mici cat gamalia de ac . nu stiu de unde au aparut si ii sifonez la fiecare schimb de apa dar ... nu reusesc sa scap de ei ncicum . am inteles ca botia m-ar scapa de ei dar , am si creveti :-( . e bine sa scot pestii si crevetii intr-un acvariu de carantina pentru cateva zile si sa fac un tratament chimic in acvariu mare contra melcilor ?
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

nu are rost sa te complici, ptr a scapa de melcii maidenezi iti recomand cu caldura anatome helena

fostul user ozy
[WWW]
NightOwner
Membru de baza

IP:

Nu am gasit nicaieri melcii astia ... am cautat si la reef si la coralis ...
Alexandru Bazavan
Senior member
[Avatar]

IP:

Are catalos.Ia legatura cu el sau iti pot da numarul lui.

Comentariu in acvariu
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/18880.page
Betta:o noua pasiune
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23023.page
Un nou proiect: 30 de metri cubi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/24920.page

[Email] [Yahoo!] [MSN]
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Tyna hai sa iti spun de ce nu as fi facut niciodata un acvariu ca al tau. Nu vrea sa te descurajez dar vreau sa intelelgi cateva lucruri care poate iti vor prinde bine pe viitor.

1. Sa incepem cu lumina . Ea este ok pt un acvariu plantat dar discusii nu se prea omoare dupa lumina multa.
2. Facand schimburi de apa la 2 zile practic arunci fertilizantii pe geam si nu sunt deloc ieftini.
3. Schimburile de apa dese inseamna ca dupa fiecare schimb de apa sa faci teste sa vezi ce valori au fertilizantii si ce mai trebuie pus.
4.Schimburile de apa asa cum le faci tu creaza variatii ale tuturor valoritlor de la ph la fertilizanti si favorizeaza aparitia nedoritului bba.
5.Discusii nu se dezvolta la adevaratul lor potential intr un acvariu plantat.
6.Nivelurile de nh4 si no3 vor fi mari si vei avea mare bataie de cap sa le mentii la valori scazute cu discusii in acvariu.
7. Easylife fosfo este creat pt administrare saptamanala si astfel se vor crea varfuri si carente de fertilizare. Nu mai spun ca nu vei sti ce cantitate sa pui ca sa obtii o anumita valoare a po4 in acvariu. Eu in ce priveste po4 am ales metoda diy calculat astfel incat sa stiu ca daca pun un ml de kh2po4 voi avea in plus 0,1ppm po4 in acvariu.

Ce iti recomand ? Scoate discusii de acolo si pune altceva . Ce ? Spre exemplu COLISA CHUNA. Iti garantez ca in cateva zile dupa ce se vor acomoda vei fi dependenta de ei .

Si inca ceva . Cu discusii vei avea fara sa vrei un al doilea job.

Bafta.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/04/2012 08:56:38

NightOwner
Membru de baza

IP:

donpisote wrote:Tyna hai sa iti spun de ce nu as fi facut niciodata un acvariu ca al tau. Nu vrea sa te descurajez dar vreau sa intelelgi cateva lucruri care poate iti vor prinde bine pe viitor.

1. Sa incepem cu lumina . Ea este ok pt un acvariu plantat dar discusii nu se prea omoare dupa lumina multa.
2. Facand schimburi de apa la 2 zile practic arunci fertilizantii pe geam si nu sunt deloc ieftini.
3. Schimburile de apa dese inseamna ca dupa fiecare schimb de apa sa faci teste sa vezi ce valori au fertilizantii si ce mai trebuie pus.
4.Schimburile de apa asa cum le faci tu creaza variatii ale tuturor valoritlor de la ph la fertilizanti si favorizeaza aparitia nedoritului bba.
5.Discusii nu se dezvolta la adevaratul lor potential intr un acvariu plantat.
6.Nivelurile de nh4 si no3 vor fi mari si vei avea mare bataie de cap sa le mentii la valori scazute cu discusii in acvariu.
7. Easylife fosfo este creat pt administrare saptamanala si astfel se vor crea varfuri si carente de fertilizare. Nu mai spun ca nu vei sti ce cantitate sa pui ca sa obtii o anumita valoare a po4 in acvariu. Eu in ce priveste po4 am ales metoda diy calculat astfel incat sa stiu ca daca pun un ml de kh2po4 voi avea in plus 0,1ppm po4 in acvariu.

Ce iti recomand ? Scoate discusii de acolo si pune altceva . Ce ? Spre exemplu COLISA CHUNA. Iti garantez ca in cateva zile dupa ce se vor acomoda vei fi dependenta de ei .

Si inca ceva . Cu discusii vei avea fara sa vrei un al doilea job.

Bafta.

merci mult pentru sfaturi si am sa tin cont de ele in masura in care pot. Tu ai incercat sa tii discusi in plantat ?
E cel mai frumos acvariu din lume .Am vazut o groaza de poze si filmulete cu discusi in plantat si am zis ... la altii de ce ese poate si la mine nu !?
Stiu ca sunt o groaza de batai de cap ca sa-i impaci dar ...fac tot ce pot, vezi si tu.

1.Stiu ca nu se omoara dar ... se obisnuiesc. Nu sunt speriati de lumina, mananca normal si ma urmaresc prin camera :-)
2. Schimburile de apa si testele , le fac la 2 zile pentru a determina cat mai corect cata apa sa schimb si la ce interval ca sa nu-mi fluctueze mult parametrii. Incerc sa adaptez un fel de EI si sa raresc schimburile pe masura ce castig in lupta cu algele.Deocamdata, am alge , nu ma vait dar sunt localizate , nu se extind si usor usor bat in retragere.
4.BBA a disparut din Blyxa , i-a luat locul staghorn :-) . O las mai moale cu aditia de NO3 ,curat mai des filtrul si o sa vad daca da rezultate.
5. Asta e foarte adevarat dar , discusii mei sunt mari deja 10 -12 cm si nu am de gand sa scot exemplare de expozitie.
6. NH4 la mine e 0 , NO3 o mai ia razna dar inca il tin sub control
7. Exact asa am calculat si eu. O aditie de 6 ml/zi de Po4 creste PO4 cu 0.2 ppm la un consum de aprox 0.1 ppm/zi . Deci PO$ ar trebui sa varieze cu 0.1 -0.2 ppm la schimburile de apa.

Toate observatiile tale sunt foarte pertinente dar, inca nu sunt dispusa sa ma dau batuta. In orice caz, daca o sa renunt, renunt la discusi nu la plante

O sa revin la cateva zile cu poze noi si observatii. s afac aici un fel de jurnal al incercarii de a impaca discusii cu plantele. Aseara am facut o tunsoare faina covorului de HC si hygrophilei care creste de nebuna.
Deocamdata caut informatii care sa ma ajute sa le impac nu argumente sa nu cresc plantele cu discusii impreuna ;-) . Astea sunt destule :-)
kill
Junior member

IP:

hranire controlata
eu la creveti ii hranesc intro cserola de 3x3 cm iar dupa recuperez tot ce nu au mancat impiedicand ca surplusul sa ajunga in substrat
in cel mare am o panta si un curent de apa care impinge toate resturile untrun colt al acvariu unde le pot sifona zilnic
[Email] [Yahoo!]
NightOwner
Membru de baza

IP:

exact asta ma chinui si eu acum. sa gasesc un plastic destul de greu incat sa se scufunde si sa-i hranesc ca din farfurie :-)

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: