IP:
Bah,furtunul ala de la cupa e inlocuit cu ala anterior de 8mm.Mi-e mult mai usor sa-i scot dopul si sa duc cupa la curatat decat sa trag de furtunul mare sa iasa de pe stutz si dupa aia sa duc cupa( l-am scos cu tot cu cupa si din cauza neindemanarii mele...skimmatu' pe jos si facaletu' pe spate ca sa zic ashea).
Nu se infunda asta de 8mm si la cat scoate la mine nici nu cred sa existe pericolul.
Bah Levi,daca te uiti bine vezi ca am si eu kenya tree.
Multam' inca o data meshtere!
This message was edited 3 times. Last update was at 04/06/2014 08:56:14
IP:
koala wrote:
CristiC wrote:Sper sa traiasca.
Asta-i "d-ala"?
Da nenea koala,din ala e.
Dragose si eu sper sa-i mearga.Sa vad,poate cu ajutorul a SpongePower,CoralVitalizer,mulm, neshte rotiferi,poate,poate.Sa vedem.
Am dat 210 pe el.Are 2 brate de vreo 10-15cm fiecare si inca unu' de vreo 5cm.L-am luat de la Peti.
Multam' de apreciere Cristi.
This message was edited 1 time. Last update was at 06/06/2014 16:52:22
In ce pozitie a bazinului l-ai pus? Are curenti, lumina si cat?
Are nevoie de niste curenti, nu foarte puternici dar suficienti incat buretele sa nu se imbacseasca
cu detritus iar lumina nu prea ii trebuie, moderata spre joasa e ok.
O sa vorbesc si eu cu Peti pentru unul Mai incerc odata
IP:
L-am pus aproape pe substrat.Nu sta chiar pe nisip ci pe o piatra plata,ingropata jumate' in nisip.Curenti are destui,pompele sunt puse pe galben, asa ca nu-l pleznesc in flux continuu.Simbiotul se deschide frumos s-au s-ar deschide frumos daca nu l-ar calari tembelu' de amboinensis.Pozitia in care se afla e in capatul bazinului si implicit a lampii.Eu sper sa fie ok.
Fix unu' mai are Peti.
Da' apropo de spongieri,ascidia aia cum o duce?
This message was edited 1 time. Last update was at 06/06/2014 17:30:56
IP:
Gabriel wrote:
As jura ca de vina e combinatia ZeoZym + BioMate sau cel putin BioMate de doua ori pe saptamana.
Yup,BioMate de 2 ori pe saptamana si o data pe saptamana neshte Cyanoclean+CoralSnow.
Gabriel wrote:Dom Cristi, acum am vazut ca ai mers blat cu thread-ul de pe forumul zeovit
M-a deconspirat Dragosescu.
Gabriel wrote:Exceptional bazinul
Ai observat o accelerare a formarii coralinei dupa trecerea pe zeoliti/zeovit??
Multam' de apreciere baieti.Tre' sa vad de unde iau si io o gaina din asta batrana sa o bag in bazin. Da,a inceput coralina sa creasca in draci.Se vede in clip-ul facut de Sebi cum arata peretele spate(in poze e deja curatat).Pe pietre,not so much,ca o mananca ariciul.Si la tine e la fel?
CristiC wrote: Tre' sa vad de unde iau si io o gaina din asta batrana sa o bag in bazin.
Baga bre morcovu tanar tot ciorba buna iese
CristiC wrote:Da,a inceput coralina sa creasca in draci.Se vede in clip-ul facut de Sebi cum arata peretele spate(in poze e deja curatat).Pe pietre,not so much,ca o mananca ariciul.Si la tine e la fel?
IP:
Bazinasu' merge bine.
Am facut o modificare acum 3 saptamani in regimul de dozare.Mai exact, am renuntat la programul strict de aditie al unora dintre aditivii zeo pentru culoare: CV,AAHC,B-Balance,Flatworm stop si Xtra,pe care ii dozez acum doar in functie de aspectul coralilor.Ceea ce am mentinut la fel, este: Zeobak,Zeostart3,schimbul de carbon si cel de zeoliti. De 2 saptamani am observat o accelerare a cresterii SPS.Nu stiu (inca) daca se datoreaza acestei modificari in regimul de aditivare.Cert e ca asta a fost singura modificare facuta.
Inca astept sa-mi soseasca neoanele KZ:
3xKZ New Generation,
2xKZ Superblue 1xKZ Fiji purple.
Sunt foarte curios de efectul pe care il va avea asupra coralilor acest Fiji purple.Din cate am citit si mi s-a spus de catre cei care il folosesc,este un tub cu totul deosebit fata de ce exista acum pe piata pe segmentul acesta, in ceea ce priveste efectul in timp asupra culorii coralilor.