[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
primul acvariu, primele greseli..sau nu.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ultkas wrote:

salut...hai sa iti spun si eu povestea mea...mi-am cumparat un mascul betta albastru...foarte fericit si activ in acvariu...a facut cuib si am zis sa cumpar si o femela tot albastra...in mod normal din ce am citit eu femela trebuie sa aiba niste dungi verticale in perioada cand depune...o bag si pe ea in acvariu gandindu-ma ca cine stie o pun si ei de niste pui...dar ce sa vezi...masculul a luat-o la alergat si batut rau de tot...a tebuit sa o scot pentru ca o omora...acum eu nu zic sa nu iei mascul si femela dar poate te ajuta si patania mea la ceva...la multi ani si un acvariu cat mai frumos

Hai sa nu dramatizam. Or fi ei razboinici, dar cu grija se pot inmulti foarte usor. :-) Uite aici un articol foarte util despre betta.
ggsuvi
Junior member

IP:

Buna
Apa din acvariu este tulbure.
Mi-am achizitionat un acvariu acum 3 zile , juwel de 112 litri, l-am amenajat cu plante artificiale iar ca substrat am folosit nisip si pietris alb si colorat (cel colorat fiind foarte putin si foarte mic) toate le-am spalat la introducerea lor in acvariu , mai putin nisipul . l-am umplut cu apa l-am lasat 2 zile sa mearga iar acum apa din el este tulbure alba . Acvariul este nepopulat iar deasupra apei s-a format o pelicula aproape invisibila de ceva gri ( cred ca praf ). Am spalat filtrul dupa 2 zile de mers , in filtru am gasit un burete de culoare neagra, acest burete la spalare se deterioreaza drept urmare l-am scos. Este cumva buretele cu carbune ? Am facut rau scotand-ul ? Cum rezolv problema apei tulbure din acvariu?
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

pentru ggsuvi:

Bine ai venit pe forum

Pune buretele inapoi, altfel n-au unde sa se formeze bacteriile folositoare raspunzatoare pentru apa clara din acvariul tau. Buretele respectiv nu trebuie spalata cu apa de la robinet doar in apa scoasa din acvariu si nici macar stoarse, doar clatesti un pic in apa respectiva.

This message was edited 2 times. Last update was at 21/12/2009 22:53:26

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
ggsuvi
Junior member

IP:

am inteles! L-am pus !
Dar cu apa tulbure ce am fac? ce e de vina ? acvariul este de 112 litri. sunt specificate detaliile mai sus.
ce fac?????
ggsuvi
Junior member

IP:

da-mi pls un nr de tel sau id de mess, sau intra u pe al meu pls. id meu : gg_suvi
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

ggsuvi wrote:am inteles! L-am pus !
Dar cu apa tulbure ce am fac? ce e de vina ? acvariul este de 112 litri. sunt specificate detaliile mai sus.
ce fac?????

In primul rind, prezinta-te la rubrica Despre noi. Apoi ia de citeste articolele de la rubrica Coltul incepatorului si unde ai nelamuriri, intreaba si vei fi ajutat.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Apa aia tulbure va disparea cand se va incheia Ciclul azotului. Pana atunci, incearca sa respecti cateva lucruri simple:
-daca deja ai bagat pesti-schimburi zilnice de apa de 10% cu apa declorinata si la temperatura celei din acvariu. Daca nu, nu faci schimburi de apa o bune perioada.
-nu mai zgandari filtrul. Lasa-l sa-si faca treaba pentru care a fost facut. De spalat il speli doar cand vezi modificari serioase de debit. Nu opresti filtrul decat atunci cand il cureti si maxim pentru o jumate de ora
-buretele il clatesti usor in apa scoasa din acvariu, nu la robinet, nu in alata parte. Doar il clatesti.
-pune cat mai multe plante, in special cu crestere rapida, pentru a scapa de algele ce pot apare in perioada ciclarii. Elodea, Ceratopteris, etc.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ggsuvi
Junior member

IP:

am citit . sa fie oare tulbure din cauza c nu am spalat nisipul ?

in legatura cu buretele negru . dupa primele lui 2 zile de mers continuu eu l-am scos azi si l-am spalat bine bine de tot . o sa-mi dauneze pe parcurs ? acvariu e inca nepopulat , ar trebui sa iau alt burete ? intra pls un pic pe acest id: gg_suvi, ca e greu sa comunicam asa ...pls
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ggsuvi wrote:am citit . sa fie oare tulbure din cauza c nu am spalat nisipul ?

in legatura cu buretele negru . dupa primele lui 2 zile de mers continuu eu l-am scos azi si l-am spalat bine bine de tot . o sa-mi dauneze pe parcurs ? acvariu e inca nepopulat , ar trebui sa iau alt burete ? intra pls un pic pe acest id: gg_suvi, ca e greu sa comunicam asa ...pls

Nu te supara. Nu vreau sa crezi prin ce-ti voi scrie ca nu vrem sa ajutam. Vreau doar sa-ti arat cam care este obiceiul casei. O fi greu sa comunicam asa, sau e greu sa citesti cateva articole? Daca le-ai citi, n-ar mai fi nevoie nici de mess nici de nimic, poate de cateva intrebari marunte pe forum. Mai exista si functia "search"
Asa ca...
A, si vezi cateva reguli marunte prin regulament. Nici multe si nici greu de respectat

[Email] [Yahoo!]
ggsuvi
Junior member

IP:

ok, am int . am citit o mare parte insa am citit dupa ce am spalat buretele negru in care se formeaza acele colonii care ajuta ciclul azotului.
eu l-am spalat bine incat se deteriora , se desprindea mici fragmente din el . maine urmeaza sa cumpar pesti (scalalri , neon ) si nu vreau sa-mi moara. ce ma sfatuiesti sa fac? pe langa faltul ca o sa pun si plante naturale ar trebui sa schimb buretele , sau sa nu-l mai scot si sa las bacteriile sa se dezvolte?
LUPmic
Senior member

IP:

Sfatul meu este, sa nu mai cumperi pesti, deocamdata.
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Te mai intreb o data. Ai citit ciclul azotului? Ai inteles ce presupune? Realizezi faptul ca vei aduce pesti intr-un mediu toxic si vor muri? Fi putin atent te rog si nu mai pune intrebari al caror raspuns se afla pe forum, in articole.
Si ca sa-ti si raspund (cu toate ca nici macar nu stiu cine esti), te sfatuiesc sa renunti la a achizitiona pesti pentru urmatoarele 30 de zile. Cicleaa acvariul ala cum se cade, apoi mai vorbim si de pesti. Vrei scalari? La maturitate vor 50 de litri de apa / buc. Mai vrei?
Si ar fi bine ca aceasta discutie sa se termine aici. Pentru probleme care iti apartin, deschizi topic nou la Coltul incepatorului, nu strici topicul altui coleg.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2009 23:26:50

[Email] [Yahoo!]
ggsuvi
Junior member

IP:

Da, am citit ciclul azotului. 50 de litri ... e ceva. ok nu o sa-l populez maine ci peste 30 de zile . maine o sa pun plantele naturale si o sa astept. ce ma sfatuiesti sa fac in continuare?
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

In primul rind, scoate pietrisul alb si curcubeu de acolo, ca nu are ce cauta intr-un acvariu. Baga un substrat gen Dupla, JBL, etc, plante, citeste ciclul azotului pt ca altfel vei face numai greseli si apoi te poti gindi si la pesti.
klauss74
Member
[Avatar]

IP:

ggsuvi wrote:Da, am citit ciclul azotului. 50 de litri ... e ceva. ok nu o sa-l populez maine ci peste 30 de zile . maine o sa pun plantele naturale si o sa astept. ce ma sfatuiesti sa fac in continuare?

scuze de offtopic dar nu ma pot abtine : dragutule dupa ce postezi pe topicul altui coleg , dupa ce primesti Sfaturi Foarte Utile de la colegi de forum , continui in dusmanie cred sa faci pe neintelesul .... citeste cu atentiehttp://www.acvariu.ro/ghid-incepatorisi vei afla multe raspunsuri la intrebarile tale , apoi revino cu intrebari Dar intr-un topic creat special pentru problemele tale ... Multumim anticipat pentru intelegere !! Succes !

on topic : m81hdg ma bucur ca ai ales aceasta specie [betta] daca vei fi atent vei ramane foarte surprins atat de afectiunea lor dar si de "razboiul dintre sexe "

felicitari frumos proiect , bafta si apa limpede !!!

This message was edited 2 times. Last update was at 21/12/2009 23:40:53

faNfaN
[WWW] [Yahoo!]
m81hdg
Junior member

IP:

Salutare..!

Multumesc pt. raspunsuri si sfaturi.
Am ramas hotarit pe betta fara discutie, si o sa am 2 femele pt. buna intelegere a speciei in acvariul meu.
Am sa va prezint totusi si listuta mea cu ce aveam de gind sa....populez acvariu. Criteriul dupa care am facut-o l-am scris intr-un post anterior. Mentionez ca aveam de gind sa imi cumpar doar 3 pestisori dintr-una din speciile care urmeaza.
Deci era vb. de:

colisa sota
colis lalia
brachydanio rerio
nematobrycon palmeri
hyphessobrycon pulchripinnis

Ce parere aveti?

Azi, binenteles, nu m-am putut abtine si i-am mai facut un test apei. Totul in 'safe' zone...!

Apa care spuneam ca s-a evaporat am completat-o cu apa de masa. M-am gindit eu ca nu contine clor si ar fi ok...!...Ce parere aveti?

Numai bine si multumesc!
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

m81hdg wrote:

Am sa va prezint totusi si listuta mea cu ce aveam de gind sa....populez acvariu. Criteriul dupa care am facut-o l-am scris intr-un post anterior. Mentionez ca aveam de gind sa imi cumpar doar 3 pestisori dintr-una din speciile care urmeaza.
Deci era vb. de:

colisa sota
colis lalia
brachydanio rerio
nematobrycon palmeri
hyphessobrycon pulchripinnis

Tu chiar vrei macel acolo? Masculii speciilor pe care le-ai ales tu sunt teritoriali si au acelasi comportament fata de femele ca si cel de betta. Mai putin cel al speciilor brachydanio rerio si lemon tetra care oricum sunt pesti de cird si se tin in grupuri de cel putin 6 exemplare in acvari maaaaari, unde sa aiba loc sa se miste in voie. Ia da mataluta un search pe yahoo sa vezi ce se scrie despre fiecare specie in parte. Ca de frumosi, toti sunt frumosi, da' nu merg all together .

m81hdg wrote: Apa care spuneam ca s-a evaporat am completat-o cu apa de masa. M-am gindit eu ca nu contine clor si ar fi ok...!...Ce parere aveti?

Adica le-ai dat apa plata cu lamiie? Nu e bine. Apa aceea contine alte saruri. Hai ca nu e chiar asa de greu sa pastrezi intr-un bidonas citva litrii de apa si, la schimburile pe care le faci, sa nu uiti sa adaugi niste Aquatan.

Succes!
m81hdg
Junior member

IP:

Salut..!

Da, o sa am apa imbatranita de acum incolo, fara discutie.

Am obs. azi ca pompa parca nu mai elimina apa asa cum o facea la inceput, la capacitate maxima. Jetul de apa pare mai slab. S-o fi murdarit buretele si trebuie spalat? In cazul asta e ok spalarea lui in timpul ciclarii?

Azi m-am cumparat si scule de curatat acvariu plus plasutza de prins masculul betta cind o ia razna!

Multumesc!

Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

m81hdg wrote: . S-o fi murdarit buretele si trebuie spalat? In cazul asta e ok spalarea lui in timpul ciclarii?

Nu, pt ca deciclezi acvariul. Te-am prins, n-ai citit Ciclul azotului!

m81hdg
Junior member

IP:

Hai salut..!

Ba da, l-am citit si nu numai odata. In schimb s-au adunat atita informatii in capul meu, de pe atitea forumuri si site-uri despre acvaristica, care nu au avut timp sa se sedimenteze, asa ca imi mai permit sa pun intrebari stupide...ca un incepator ce sint.

De ex. ultima problema cu care ma confrunt, si la care nu m-am gindit vreodata este....alegerea numelor celor 3 pesti betta pe care o sa ii am. Dupa lungi discutii cu prietena, mi-a impus sa inteleg ca e normal sa aiba si ei nume si ca macar cu un nume sa cotizez si eu..!...Mda..!

Intre timp am mai facut un test apei, care este ok. Nu ma pot abtine sa fac teste. Am luat un tub ce contine 25 teste si se numeste, tetratest 6in1. Ati auzit de el? L-ati folosit? Cit de ok este?

Multumesc.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: