[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Guppy bolnavi?  XML
Forum Index » Vivipari
Author Message
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

1. am vazut ca ai o piatra alba in acvariu. sigur nu este calcaroasa?. in general pietrele albe, galbui sunt calcaroase, deci nu sunt bune
2. guppy devin densibili la schimbarile bruste de temperatuta, sper sa fie constanta temperatura, da ?
3. curata filtrul (spala-l tot cu apa din acvariu, nu de la robinet) si inlocuieste 30 % apa din acvariu.
4. poti pune sare bruta in acvariu (1 lingurita la 50 l). Nu stiu daca colegii de pe forum sunt de acord cu sarea, dar la guppy este o exceptie, ei pot trai si in apa sarata pentru alti pesti de apa dulce. Am studiat guppy
5. bafta
.....totusi trebuia sa lasi la ciclat acvariul, 2 saptamani nu sunt de ajuns

This message was edited 3 times. Last update was at 03/12/2010 11:44:46

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

1. Nu mai pune sare
2. e cazul sa incepi un tratament,bactopur sa fii atent la dozaj;1 pastila la 50 l ,dizolvi bine in 100ml apa,sa nu te sperii cind va deveni apa mai galbuie,dupa a 3-a zi repeti tratamentul cu jum de pastila,ideea ca in a 3 zi faci un schimb 10%)

mai poti merge preventiv cu multicura

fostul user ozy
[WWW]
danco
Junior member

IP:

Multumesc pentru raspunsuri.
@petrutz2003: 1.piatra care se vede alba este de fapt artificiala, dintr-o rasina, si doar imita ceva natural, este goala pe interior si are 3 gauri in diferite locuri si este deliciul ancistrus-ilor si ai botiilor sa intre si sa se ascunda in ea.
2.Temperatura in acvariu se mentine chiar foarte constanta la 25*C. Singurele variatii apar cand schimb apa, neavand 2 termometre nu am masurat temperatura apei pe care am turnat-o in acvariu. Intre timp am mai cumparat un bazin mai mic pentru tratamente/cresa/maternitate/etc in functie de necesitati, un termometru si un alt incalzitor mic de la JBL de care nu sunt multumit fiindca nu tine constanta temperatura (+- 2*C!!!). Un filtru intern mai mic aveam pe undeva si l-am scos si pe el la treaba.
3. Am facut curatarea filtrului exact acum o saptamana.
4. Prin alte locuri am gasit recomandarea de a pune sare chiar pana la o lingura/10l apa.
5. 2 saptamani tinand cont ca am folosit si o solutie de start e mai bine?

@vereb: am inceput un tratament cu Furanol de la JBL. Nu am pus in tot acvariul ca sa nu-l deciclez, am preferat varianta tratamentului concentrat - 30 min. in bazinul mic (8l apa, filtru intern, incalzitor). Am facut de 2 ori, la 24 ore, unul din masculii care dadeau semne de boala pare ceva mai bine, altul pare mai rau. Nu stiu ce sa cred. In plus ma tem ca odata reveniti in bazinul mare mediul de acolo sa fie infestat cu bacterii. (apropo, pe frunzele plantelor am niste excrescente filamentoase in buchetele, unele ajung la 1 cm lungime, de culoare maronie, sa fie vreun tip de alge, ceva?)
Ancistrusii si botiile par bine-mersi. Apropos, cine are melci si nu poate scapa de ei, ii donez o botia pakistani din 3 pe care ii am, mie in 2 zile mi-au mancat toti melcii physa si se impuiasera cu sutele. Vreau sa zic ca botiile mele au crescut vizibil in doar 2 saptamani si au aspectul unor purcelusi ingrasati pentru taiere.
irinadja
Unripe member

IP:

mi-am luat acvariu de 20l acum vreo 3 luni, in care aveam 3 xipho, 3 molly, 8 guppy si 2 sanitari. Intre timp s-au si inmultit. Puii sunt intr-un acvariu mai mic (maternitate). Puisorii momentan nu au nimic.In schimb acum o luna mi-a murit un mascul guppy. Coada ii atarna si ii era greu sa inoate. dupa ceva timp am observat ca o femela guppy se decolorase la coada si ia aparut niste pete albe. Am separat-o si am luat de la pet shop TetraMedica GeneralTonic. I-am tratat pe toti asa cum scria pe prospect. Iar dupa o saptamana, am observat ca si o femela molly i s-a decolorat coada putin si i-au aparut pete albe.. Am separat`o si pe ea. Am continuat tratamentul cu gandul ca pot sa-i salvez pe toti sa nu mai moara nici unul. Femela guppy s-a curbat si a murit. Iar acum 2 zile am mai separat 2 molly ca i-au aparut pete albe si coada decolorata si un guppy mascul .. masculul guppy ii atarna coada si s-a cam ingrasat cam mult. Eu le dau de 2 ori mancare pe zi si nu le dau exagerat de mult. Si l-am suptravegheat sa vad daca manaca mult dar mananca normal, ca restul. Astazi am observat ca o femela xipho are pete albe pe burtica. S-a cam decolorat si stau toti la suprafata mai mult. Nu stiu ce sa le mai fac. Nu stiu ce au exact. Masculul molly nu mai misca coada asa de bine. Adica are o miscare cam anormala.

Va rog frumos ajutati-ma ca eu,una, nu mai am idei. Am cumparat si aqua Safe tot de la Tetra.
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Buna. O sa incerc sa te lamuresc eu. Calitatea proasta a apei duce la imbolnavirea pestilor tai, acvariul este exrem de mic, nu ar avea loc decat cel mult 2, 3 gupi. Cauta u bazin mai mare daca vrei sa cresti pesti mai multi sau da dine ei daca nu poti, asta ar trebui sa o faci acum. In rest, daca tot ai ajuns pe forum, poti sa incepi sa citesti daca esti interesata, noi vom incerca sa te ajutam acolo unde nu intelegi, dar trebuie sa arati si tu ca vrei. Banuiesc ca nici de ciclare nu ai auzit, asa ca studiu. Ca sa salvezi pestii, fa schimb de apa cu apa declorinata, cam 10litrii primul, apoi continua cu schimburi mai mici, de circa 2, 3 litrii pe zi cam o saptamana. Poti sa te apuci sa le faci si tratament, pentru finrot banuiesc sau columnaris, pe jbl hospital poti incerca sa identifici ce au. Fa curatenie in bazin ca la spital, poate au si ei o sansa.

This message was edited 1 time. Last update was at 17/12/2012 21:15:23

[ICQ]

Forum Index » Vivipari
Go to: