Multumesc pentru raspunsuri.
@petrutz2003: 1.piatra care se vede alba este de fapt artificiala, dintr-o rasina, si doar imita ceva natural, este goala pe interior si are 3 gauri in diferite locuri si este deliciul ancistrus-ilor si ai botiilor sa intre si sa se ascunda in ea.
2.Temperatura in acvariu se mentine chiar foarte constanta la 25*C. Singurele variatii apar cand schimb apa, neavand 2 termometre nu am masurat temperatura apei pe care am turnat-o in acvariu. Intre timp am mai cumparat un bazin mai mic pentru tratamente/cresa/maternitate/etc in functie de necesitati, un termometru si un alt incalzitor mic de la JBL de care nu sunt multumit fiindca nu tine constanta temperatura (+- 2*C!!!). Un filtru intern mai mic aveam pe undeva si l-am scos si pe el la treaba.
3. Am facut curatarea filtrului exact acum o saptamana.
4. Prin alte locuri am gasit recomandarea de a pune sare chiar pana la o lingura/10l apa.
5. 2 saptamani tinand cont ca am folosit si o solutie de start e mai bine?
@vereb: am inceput un tratament cu Furanol de la JBL. Nu am pus in tot acvariul ca sa nu-l deciclez, am preferat varianta tratamentului concentrat - 30 min. in bazinul mic (8l apa, filtru intern, incalzitor). Am facut de 2 ori, la 24 ore, unul din masculii care dadeau semne de boala pare ceva mai bine, altul pare mai rau. Nu stiu ce sa cred. In plus ma tem ca odata reveniti in bazinul mare mediul de acolo sa fie infestat cu bacterii. (apropo, pe frunzele plantelor am niste excrescente filamentoase in buchetele, unele ajung la 1 cm lungime, de culoare maronie, sa fie vreun tip de alge, ceva?)
Ancistrusii si botiile par bine-mersi. Apropos, cine are melci si nu poate scapa de ei, ii donez o botia pakistani din 3 pe care ii am, mie in 2 zile mi-au mancat toti melcii physa si se impuiasera cu sutele. Vreau sa zic ca botiile mele au crescut vizibil in doar 2 saptamani si au aspectul unor purcelusi ingrasati pentru taiere.