dimonty wrote:Da si la mine exista acea pelicula uleioasa, chiar ma temeam sa nu cumva sa fi introdus eu mana nespalata bine.
Pentru pelicula, daca poti sa indrepti output-ul filtrului catre suprafata apei, sa faca niste valuri, sa o agite putin, atunci in timp va disparea sau, oricum, se va diminua.
dimonty wrote:Cat despre curatare, mi se intampla exact acelasi lucru. Adica se curata dar nu foarte bine, iar la nervuri raman. Mie mi s-a mai depus putin si pe geam, precum si pe cateva pietre.
gonefishing wrote:da, la mine se sterg cat de cat, dar raman totusi usor patate, pai ales in zona nervurilor
Atunci diatomee sunt. Rabdare, va trece singura. Presupun ca amandoi aveti proaspat startat acvariul, nu?
dimonty wrote:Interesant e ca, am 3 astfel de plante, iar una din ele, care sta mai la umbra, nu e afectata absolut deloc, ba chiar arata impecabil, numai ca e singura caruia nu i-au crescut lastari.
Intr-adevar, e foarte interesant. S-ar putea ca ceea ce consideri tu lumina sa nu fie deloc puternica. Ai grija, Hygrpphilla Corymbosa (nucus) are nevoie de multa lumina si este o planta mare cu o crestere nu chiar rapida.
Cat de mare e acvariul, ce lumina ai?