[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Buna, acvarist incepator  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Spuneti-mi va rog..din cate am inteles si din alta parte, daca nu au spatiu necesar raman mai mici, daca raman mici in ce sens sufera? Si in acest caz daca ar indeplini formula aceea cu cm/L nu ar fi ok?
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

@Rebella: acel peste de il am pe constiinta a fost din cauza spargerii bolului, era putin lovit.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Lumpy wrote:Spuneti-mi va rog..din cate am inteles si din alta parte, daca nu au spatiu necesar raman mai mici, daca raman mici in ce sens sufera? Si in acest caz daca ar indeplini formula aceea cu cm/L nu ar fi ok?

Poate fi adevarat ce spui tu. Dar sa stii ca raman mai mici in acelasi sens in care tu ai purta incaltaminte cu vreo 2 numere mai mici. Sau in sensul in care le ramaneau chimezoaicelor picioarele mici in vechime. Pricipit? Nu te mai chinui sa te minti. Suntem deja cativa care incercam sa-ti deschidem ochii catre o acvaristica "cinstita", fara pierderi de pesti si cu satisfactii pentru tine. Dar daca tu vrei altceva...

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Problema la carasi nu este faptul ca raman mici si din cauza asta sufera.Ei sufera pentru ca neavand spatiul necesr stau tot timpul intr-o apa plina de toxine,care ii poate ucide lent sau imediat - in functie de doza.Carasii sunt mari porci si fac mizerie multa,mananca mult,rup plantele care se descompun apoi,etc.Mancarea,dejectiile pestilor,frunzele moarte...toate astea se transforma in acvariu in amoniac si apoi in nitriti.Acesti 2 compusi sunt FOARTE toxici pentru pesti,chiar letali in anumite concentratii.
Hai sa iti explic altfel : imagineaza-ti ca tu esti inchis intr-o camera de 2 metri patrati pe 1 metru patrat,fara posibilitatea de a iesi de acolo.In acea camera mananci zilnic,fumezi zilnic,iti faci nevoile acolo...Dupa un timp cam cat de toxic crezi ca este aerul acela ? te vei imbolnavi si vei muri pana la urma nu ? Exact asta li se intampla si carasilor tai,chinuiti intr-un acvariu mult prea mic.E inuman sa tii un peste astfel,e groaznic pentru el.Nu stiu ce varsta ai tu,insa sper ca intelegi ce iti explic.dUn ultim exemplu:daca mama ta te crestea intr-o camera de 2 pe 1 metri patrati si la varsta de 10 ani ai fi avut 50 cm in inaltime...crezi ca n-ai fi suferit si ca era ok daca ramanei chircit?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am inteles, multumesc pt sfaturi.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fujito wrote:image

Io cred ca pestii din poza asta inoata in propriile fecale .

Poze: smilie ... Poze cu plante
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca v-ati uita mai bine majestate apa era curata si pesti sanatosi ;)
[Email] [Yahoo!]
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Barbus Tetrazona cu neoni merg? Si cam cate exemplare pt 30L in caz ca sunt compatibili?

Sau ce altceva merge cu neoni?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Fujito wrote:image

Io cred ca pestii din poza asta inoata in propriile fecale .

Mie imi place acvariul asta!!! Frumusetea guramilor maricei cu cea a scalarilor cu aripile acelea lungi se imbina placut si fericit cu culoarea carasilor !!! :sfant:

Lumpy, nu merg neoni cu tetrazone intr-un acvariu atat de mic...lasa neoni cu...neoni.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Cati sa fie?
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Un card de 8 neoni e suficient. Eventual vreo 3-4 coridoras.

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

minnardy wrote:Un card de 8 neoni e suficient. Eventual vreo 3-4 coridoras.

.....sau ..mai bine ..schimba acvariul

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Pai tocmai am dat 400lei+ pe el
Mai mare pe viitor...
malawi_crys
Senior member
[Avatar]

IP:

Lumpy wrote:Pai tocmai am dat 400lei+ pe el
Mai mare pe viitor...

..inteleg..asta e...in timp vei gasi resursele necesare achizitionarii unuia mai mare..ideea e ca daca tot l ai luat pe acesta, trebuie sa faci in asa fel incat sa gasesti un echilibru intre nr de pesti , plante si volumul de apa disponibil ..asta in ideea ca vrei ca acest acvariu sa ti ofere si satisfactii. Exista asa numitele nano acvarii care sunt absolut incantatoare - acvarii bibelou* . Al tau , e deja mare in comparatie cu acestea care au mult mai putini litri. Deci nu e totul pierdut!

Bafta!

"Acvariul nu este nimic mai mult decât un colt de natura plin de viata. Este o lume în continua miscare, care ne ofera posibilitatea de a cunoaste, observa si studia secretele unei lumi ascunse si fascinante.
Cei care iubesc natura, iubesc mai intai viata, apoi pe sine."

http://www.youtube.com/watch?v=D7MSHYMdHZs&list=UUxfp5BJGnBbRR1ZvAA-_S6Q&index=9&feature=plcp

http://s147.photobucket.com/albums/r283/crys1976_photos/
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Fujito wrote:daca v-ati uita mai bine majestate apa era curata si pesti sanatosi ;)

Erau si fericiti ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

daca v-ati uita mai bine majestate apa era curata

Nu zic ca e cazul de fata, dar ca observatie: tot limpede ramane si o solutie cu 1000ppm NO2 si 5000ppm NH3/NH4. Cazuri in care pestii ar fi demult.
Alt exemplu, o apa verde arata groaznic, dar prin ea insasi (trecand peste cauzele aparitiei) nu inseamna nimic pentru pesti si nici nu ii deranjeaza.
Deci claritatea apei nu e un criteriu relevant, cu atat mai putin pentru cineva fara prea multa experienta.

Toate cele bune.
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Am vazut cateva nano si imi plac.
Deocamdata nu voi achizitiona unul mai mare pt ca dorm cu el in camera, asta mic e silentios.
babbyjessus
Junior member

IP:

Salutare,
Trebuia sa te interesezi si tu de preturile acvariilor. 400 de roni pe ce ai tu e putin cam mult.
Mi-am luat de la hornbach brasov acvariu Eheim de 126 de litri cu capac cu 2 neoane, incalzitor, termometru, filtru asta la 380 de roni si sincer sunt foarte multumit de el.

Spor
[Yahoo!] aim icon
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
Fujito wrote:daca v-ati uita mai bine majestate apa era curata si pesti sanatosi ;)

Erau si fericiti ?

scuze dar nu i-am intrebat oricum am reparat ''greseala'' de mult
[Email] [Yahoo!]
Lumpy
Junior member
[Avatar]

IP:

Acvariul a fost 350, pana la 400 am mai dat pe pompa si altele.
Acesta arata discret pt un apartm cu 1 camera...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: