Regret sa te dezamagesc, dar pentru ce doresti tu, plante sanatoase si pesti veseli, JBL este un fertilizant excelent.
Dupla, este mai bun, e adevarat, dar este si mult mai pretentios in exploatare. Are prostul obicei sa creasca KH,implicit bufferii din apa, ori tu nu ai nevoie de asta. Linia Dupla de fertilizare(linie excelenta ca si Dennerle) este conceputa sa lucreze ca un tot, adica, Dupla ground, Dupla Root/Duplarit G, Dupla Plant, Dupla Root K si Dupla plant 24.
Tu ai avea nevoie de un substrat in grosime medie de 8cm si de aici rezulta 150x51x8=61,2l de Dupla ground. Dupla Root este pentru 450l si nu pentru 540l. Daca nu folosesti si Dupla Baccies substratul pleaca greu, adica in circa 45 saptamani.
Eu, la bazinul meu, am folosit Dupla Root cu substrat inert(pietris din Hornbach) deoarece nu m-am impacat cu culoarea ui Dupla Ground si a dat rezultate, dar nu aveam pesti de marimea lui Hoplo. Problema cu ei este tocmai marimea, cand se misca deranjeaza substratul, iar tu tocmai asta nu vrei.
Tu mai ai o problema anume lumina in exces primita din afara si acest lucru se concretizeaza in aparitia algelor. Chiar daca nu iti place, acopera partea din spare a bazinului.
|