[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Shangri-La Valley  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:
dogibeer84 wrote:am sa mai adug nisip de constructi ca s-a ridic un pic mai sus plantele de cel fin.
Nu fa asta.

Oare de ce ? Acopar bacteriile de pe nisip si am sa am iarasi probleme?
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:Oare de ce ?
Pentru ca trebe sa faci EXACT asa cum recomanda producatoru' solului fertil . Daca ei spun sa prepari solu' intr-un anume fel, il prepari EXACT asa, daca ei spun sa folosesti nisip de granulatie x-y mm si grosimea stratului sa fie de z cm, te conformezi EXACT .
Orice abatere de la poruncile lor, orice cirpaceala romaneasca are mari sanse sa duca la nereusita.
Cind occidentalu' imperialist care lucreaza intr-un laborator, imbracat in halat alb, dotat cu aparatura concepe o schema de fertilizare, se gindeste la toate aspectele: circulatia apei in sol, cum sa faca solu' astfel incit sa fie un mediu cit mai bun pentru bacterii, cum sa nu se asfixieze radacinile ....... si multe altele pe care n-avem pregatirea sa le intelegem ....... motive suficiente sa facem cum zic ei, nu cum ne e noua mai comod .

Analizeaza bine cum zic ei sa prepari solu', analizeaza si mai bine ce-ai facut tu si ce intentionezi sa faci, compara cu poruncile producatorului ....... si apoi, daca ajungi la concluzia ca trebe sa refaci setupu', fa-o.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am fost nevoit s-a refac setupul si asta a iesit .

imageDidiplis diandra
imageHemianthus - Cubaimage
[Yahoo!] [ICQ]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Foarte misto pozele cu bule
Acum spune si cum ai refacut setupul. Sper ca nu ai mai pus nisipul ala fin in stratul de jos al substratului.

865
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:Foarte misto pozele cu bule

Multumesc , am pus mana pe un Konica Minolta .
Acum spune si cum ai refacut setupul. Sper ca nu ai mai pus nisipul ala fin in stratul de jos al substratului.

Nuuuu , aia mai lipsea din setup , inca un strat din ala fin .

Lasand glumele la o parte , am pus 2.5 kg de substrat Tropica pe care l-am acoperit cu un strat de nisip de 4-5 cm.
Plante:
Didiplis diandra -In background stanga .
Blyxa japonica -In mijloc .
Eleocharis acicularis si Eleocharis parvulus -In backgrounde mijloc .
Ludwigia Arcuata si Heteranthera zosterifolia- In backgrounde dreapta
hemianthus cuba -In fata .
Momemntan plantele is foarte mici si o s-a imi pot face o idee mai buna dupa ce mai cresc un pic.
Daca aveti vreo sugestie pentru modul cum is aranjate pietrele is deschis pentru schimbari .
[Yahoo!] [ICQ]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

foarte misto setup-ul, sunt curios in cateva luni
intrebare ...filtru ai extern? sau l-ai scos sa faci pozele?

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
marzzx
Member
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:...filtru ai extern? sau l-ai scos sa faci pozele?

Se vad (partial) ambele capete... doar ca i-a scos tubul acela lung, care disperseaza apa. stie cum ii spune, ca-s departe de a fi inginer de tuburi. :bla: :-P :-P :-
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ziua 7
Am inceput fertilizare cu jumatate din doza recomandata de Tropica si 1-2ml de easy life easy carbo la 2-3 zile . Toate plantele o duc bine , chiar si cuba a inceput deja s-a se extinde . Cabomba este pus pana mai cresc un pic plantele.

image

Oice parere , sfat sau critica este primit cu drag .
[Yahoo!] [ICQ]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:Ziua 7
Am inceput fertilizare cu jumatate din doza recomandata de Tropica si 1-2ml de easy life easy carbo la 2-3 zile . Toate plantele o duc bine , chiar si cuba a inceput deja s-a se extinde . Cabomba este pus pana mai cresc un pic plantele.

image

Oice parere , sfat sau critica este primit cu drag .

Stii ce imi place mie la cei care au acvarii de nota 20? Ca accepta orice parere, sfat sau crtica. Restul, daca ai "tupeul' sa le sugerezi ceva, ti-i faci dusmani de moarte.
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Cred ca o sa fie foarte misto cand o sa creasca blyxa in spatele pietrelor care vor fi acoperite partial de cuba. Abia astept sa scapi de cabomba aia ca strica tot aranjamentul.
Incet incet incepe sa arate bine.

865
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Haruko wrote:Stii ce imi place mie la cei care au acvarii de nota 20? Ca accepta orice parere, sfat sau crtica. Restul, daca ai "tupeul' sa le sugerezi ceva, ti-i faci dusmani de moarte.

Don't worry no sugar!!!

Sesmar wrote:Cred ca o sa fie foarte misto cand o sa creasca blyxa in spatele pietrelor care vor fi acoperite partial de cuba. Abia astept sa scapi de cabomba aia ca strica tot aranjamentul.

Asta a fost ideea , sa am cate o Blyxa prin Cuba . Cred ca o s-a bag si niste Pogostemon in partea stanga . Abia astept si eu sa scap de Cabomba asta insemnand ca mi-au crescut plantele .

Sesmar wrote:Incet incet incepe sa arate bine.

:bmstch: :-P :bmstch:
[Yahoo!] [ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

dogibeer84 wrote:Cabomba este pus pana mai cresc un pic plantele.

Cu scopu' de a tine sub control algele? Daca da, iti recomand Limnophila sessiliflora, e mult mai nepretentioasa si mai eficienta. Creste in draci chiar si la lumina putina, e ideala pentru acvarii proaspete.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut
Dupa o luuunga batalie cu algele incet incet castig teren :mrgreen: . Din cauza algelor era sa pierd HC fiind acoperit aprope in totalitate . Eleocharisul iar aceeasi poveste dar multumit CO2-lui (2-3b/s) + easy carbo de 3x doza recomandata am reusit sa imi pastrez plantele , inafara de 3 fire de Blyxa .
Am oprit fertilizarea dar in 2-3 zile reiau cu Tropica lichid + po4 + no3 in cantitati mai mici iar pe urma la cum evolueaza maresc doza . Am mai adaugat niste Pogostemon in partea stanga si am mutat restul de blyxa in partea dreapta.
image
[Yahoo!] [ICQ]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Ce alge a facut acvariul? Ca din poza pare foarte curat iar plantele foarte sanatoase. Imi place didiplisu' chiar daca este cam verde

865
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Sesmar wrote:Ce alge a facut acvariul? Ca din poza pare foarte curat iar plantele foarte sanatoase. Imi place didiplisu' chiar daca este cam verde

Alge maro:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_PICT0022m_dc6190e.jpg&srv=img32
Dupe cele maro de pe nisip am trecut la ceva verde compact :
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_1m_1f6e643.jpg&srv=img34
Iar alga care mi-a invadat plantele si pietrele , ceva fuzz algea mi se pare , poate ma ajutati si voi la identificarea lui:
http://www.picoodle.com/view.php?img=/3/1/8/dogibeer/f_PICT0048m_24cae92.jpg&srv=img34

Pozele au fost facute inainte de revelion cu o saptamana dupa care a urmat tratamentul scris mai sus +schimburi de apa 2x 50% + indepartarea mecanica de pe pietre si nisip.
[Yahoo!] [ICQ]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

In a doua poza pe langa GDA pe geamuri daca la asta te referi.
In a treia pare hair algae.

865
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Update foto.
Planta achizitionata Ludwigia inclinata var “Cuba” in partea stanga. Inca in crestere.
image
Pareri?
[Yahoo!] [ICQ]
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Didiplisu' l-ai mai tuns intre timp? Ca e la aceeasi dimensiune cu poza anterioara. Va da ca incepe sa mearga si hemianthusul cuba. Cred c-o sa arate bine
Alge mai ai?

PS :
Sesmar wrote:In a doua poza pe langa GDA pe geamuri daca la asta te referi.

Oare ce am vrut sa zic aici ?

865
[Yahoo!]
Nagy Attila
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am scos Eleocharis-ul din mijloc si in locul lui am am pus Didiblisul , cu ocazia asta l-am si tuns. In stanga am pus Ludwigia care si-a dat drumul binisor.
Ludwigia inclinata var “Cuba”
image
Alge mi-se mai fac pe geamuri dar se curata .

PS :
Sesmar wrote:In a doua poza pe langa GDA pe geamuri daca la asta te referi.

Oare ce am vrut sa zic aici ?

Cred ca ceva legat de alge .

Intrebarea mea ar fii oare dece nu mi se coloreaza plantele???
P04=0.5 (o sa il ridic la 1)
N03=10
Ph=cc 6.6-6.8(calculat ochiometric dupa culoarea testerului ph permanent)
Lumina=2x24w 965 , 1x 24w 830.
Co2=1-2b/s
Micro de la tropica 10 ml saptamanal care contine la randul lui si N si P.

Inca o poza pe langa cel cu Ludwigia:
Eusteralis stellata infit in mijlocul Heterantherei.
image
[Yahoo!] [ICQ]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

La concentratiile alea de nitrati si fosfati nu s-ar putea spune ca nu se coloreaza din cauza de multi nitrati.

Am inteles ca ai estimat pH-ul cam la Ph= 6.6-6.8
Pentru a estima cantiatea de CO2 zi si Kh-ul ca sa iti pot spune ca oricum nu conteaza... (kh-ul adica)

Pe bune. Daca nu se coloreaza plantele probabil ca
- nu ai suficient CO2, sau nu e destul de bine distribuit in acvariu, sau
- nu ai un Gh destul de mare, sau nu e bine compus. Adica GH-ul e dat de prea mult Ca in raport cu Mg (mai rar invers). Incearca sa maresti un pic cantitatea de Mg, adaugand niste MgSO4. N-are ce sa strice atata timp cat kh-ul ramane pe loc.

N-am putut inca verifica (acum sunt in teste) dar Tom Barr spune ca un Kh mic si un Gh mare este combinatia ideala. Daca Gh-ul este compus in proportie de aproximativ 3:1 Ca:Mg, atunci e si mai bine.

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: