[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
WET & DRY EHEIM  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LUPmic
Senior member

IP:

Nisipul ala de 20 de lire o fi pentru gusteri(care dau atatia bani pe el)
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu nu l-am folosit niciodata si nici nu stiu cum arata, dar poate ca isi justifica intr-o oarecare masura pretul: de exemplu poate ca are o granulatie exacta (nu variaza ca in cazul nisipului de constructie), poate ca granulele sunt rotunjite, astfel incat sa nu faca rau speciilor de fund (spre deosebire de nisipul de constructii unde exista acest risc), poate are si o culoare mai deosebita, o fi tratat, deparazitat, dezinfectat, astfel ca nu mai necesita fierbere si spalare, cine stie... . Ceva tot trebuie sa aiba, totusi nu-mi vine sa cred ca au pus mana pe lopata, au umplut un sac cu nisip din rau si il vand cu 20 lire, numai de aia ca poarta insemnele ADA.
Noua normal ca ni se pare scump, da daca il luam pe englez, de exemplu, care castiga 20 lire in 2 ore (poate si mai mult), ii convine sa ia nisipu' de-a gata, decat sa se duca cu masina si galeata dupa el te miri pe unde, sa-l aduca acasa, sa-l fiarba, sa-l spele, toate operatiile la un loc necesitand mai mult de 2 ore. Asa ca merge la servici, face banii aia in 2 ore si dupamasa se duce la magazin si isi cumpara nisipul.
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Am fost sambata prin niste petshopuri ca sa mai vad una alta pt acvariu .
Sincer sunt cam dezamagit. Aia nu , cealalta nu ......
Pana una alta am ramas la urmatoarele:
- substrat JBL ca DUPLA nu am gasit( are in galeata si fertilizant micro si macronutrienti)
- nisip negru 3 - 5 mm ( a zis ca aduce pe comanda , sper sa gaseasca)
- filtru extern EHEIM 2228
- incalzitor extern HYDOR ( sper sa gaseasca de 300 W)
- neoane SERA : 2 cu lumina alba , 2 pt plante si 1 cu lumina albastra ( altele nu erau de 90 mm)
Astept replyuri cu pareri si eventual sugestii .
De asemenea ma intereseaza o instalatie de UV. Cine are si foloseste asa ceva e invitat sa posteze si sa-si dea cu parerea .
O zi buna la toti si o saptamana racoroasa sa aveti( nu de alta dar cica vine canicula ).

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:Am fost sambata prin niste petshopuri ca sa mai vad una alta pentru acvariu .
Sincer sunt cam dezamagit. Aia nu , cealalta nu ......
Asta e situatia intr-un oras mic , nu se aduce pentru ca nu se cumpara si invers .

AMON_RA wrote:neoane SERA : 2 cu lumina alba , 2 pentru plante si 1 cu lumina albastra ( altele nu erau de 90 mm)
Pot presupune ca alea doua pentru plante sint Sera Plant Color, ala cu lumina albastra e Sera Blue Sky Royal si alea cu lumina alba sint Sera Brilliant Daylight?
Io as baga trei Plant Color, un singur Sera Brilliant Daylight si un Sera Blue Sky Royal sau patru Plant Color si un Blue Sky Royal.

AMON_RA wrote:De asemenea ma intereseaza o instalatie de UV.
Daca ai cu ce, ia-o , merita, te scapa de multe probleme cu algele.
Sa n-o iei p-aia de la Tetra ca-i naspa smilie , cunosc vreo doi la care curge.
Totusi, in ordinea prioritatilor, o instalatie de CO2 e inaintea UV-ului.

Poze: smilie ... Poze cu plante
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Deci UV de la tetra nu . Dar asta - Sterilizator JBL Aqua Cristal UV-C 36 W - de la JBL e ok?
Legat de instalatia CO2 am niste nelamuriri. Am inteles care e rostul ei si ce face instalatia asta si sunt de acord ca face toti banii . Problema mea e alta , si anume ca nu prea imi dau seama care sunt toate partile componente ale unei asemenea instalatii .
De exemplu daca iau asa ceva - JBL CO2 Set Easy 1 :Set complet CO2 pentru ingrijirea plantelor, cu butelie CO2. - mai am nevoie de altceva sau nu?

“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:Dar asta - Sterilizator JBL Aqua Cristal UV-C 36 W - de la JBL e ok?
E cam mare asta de 36 W. E suficient si unu' mai mic. Vezi recomandarile producatorului, nu mai tin minte exact cum e.
Daca te gindesti pe viitor la un acvariu mai mare ....... poti sa-l iei si p-asa de 36 W.

AMON_RA wrote:De exemplu daca iau asa ceva - JBL CO2 Set Easy 1 :Set complet CO2 pentru ingrijirea plantelor, cu butelie CO2. - mai am nevoie de altceva sau nu?
Setu' asta vine cu butelie de 500 grame, un regulator de presiune si reactoru' de CO2.
Cind o sa se termine gazu' din ea n-o ai unde s-o umpli (e prea mica, n-o umple la statia de incarcare) si devine inutilizabila , trebuie sa gasesti o butelie cit mai mare - de la 5 kg in sus, cu cit mai mare cu atit mai bine.

Mai poti cumpara o electrovalva legata la o priza programabila care va intrerupe CO2-u' noaptea.

Daca vrei sa faci treaba si mai bine ai nevoie si de un pH-controller.
Ai vazut articolu' asta? Descrie toate componentele.

AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Mersi FARAOANE pt. pontul cu articolul despre sistemele de co2.
Bine scris , bine documentat si mai ales bine argumentat in privinta folosirii instalatiilor profesionale in detrimentul celor artizanale ( oricum eu eram convins inainte de asta din 2 motive : 1. nu degeaba fac oamenii aia ce fac de atitia amar de ani si 2. eu nu am rabdare si nici talent sa fac chestii de astea home made ) .
Acum ca m-am lamurit in ce consta o asemenea instalatie o sa mai aman oleaca achizitionarea ei ( daca dau 600 de euro pe asa ceva cred ca dorm in fata usii si ajung la asa ceva :scrima: cu sotia ).
Apropo, la mine ordinea prioritatilor ar fi un pic alta . Adica as pune un chiller inaintea co2-ului , nu de alta dar vara e de abia la inceput si deja am 28 de grade in camera si tare ma tem ca degeaba o sa am co2 ca daca nu am chiller nu o sa am la ce sa il folosesc.
P.S. pt FARAONU'
Am uitat sa il sun pe PETY sa il intreb de neoanele alea ca eu nu mai stiu de care erau . Dar si maine e o zi .

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:Acum ca m-am lamurit in ce consta o asemenea instalatie o sa mai aman oleaca achizitionarea ei ( daca dau 600 de euro pe asa ceva cred ca dorm in fata usii si ajung la asa ceva :scrima: cu sotia ).
Ai dreptate ....... cu precizarea ca poti lua pentru inceput doar butelia, regulatoru' de presiune, o electrovalva si reactoru' de CO2.
- o butelie de 5-10 kg second hand ~ 100-150 lei
- regulator de presiune ~ 350 lei
- electrovalva ~ 150 lei
- reactor CO2 ~ habar n-am, nu mai tin minte , nu cred ca depaseste 50-100 lei
= ~ mai putin de 200 euro, departe de 600 .
Poti amina electrovalva - fie lasi CO2 nonstop, fie il opresti manual noaptea.
pH-controlleru' il poti lua dupa ce se obisnuieste sotia cu ideea .

AMON_RA wrote:Apropo, la mine ordinea prioritatilor ar fi un pic alta . Adica as pune un chiller inaintea co2-ului , nu de alta dar vara e de abia la inceput si deja am 28 de grade in camera si tare ma tem ca degeaba o sa am co2 ca daca nu am chiller nu o sa am la ce sa il folosesc.
Faza naspa e ca trebe sa asiguri plantelor toate in acelasi timp ....... degeaba le dai temperatura corecta daca le privezi de CO2 si invers ....... naspa alegere: CO2 sau chiller .......

AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Am zis de 600 de euro deoarece am vazut ca atat e pretului lui JBL set profi 3 de exemplu( desi si asta e cu butelie mica si trebuie una mai mare deci mai dai inca ceva bani) .
Oricum inca studiez problema .

AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Am o curiozitate .
Din ce sticla trebuie facut un acvariu de urmatoarele dimensiuni :
- L : 950 mm
- l : 550 mm
- h : 500 mm
Cei care au acvarii de dimensiuni asemanatoare sunt bineveniti sa posteze.
Astept raspunsuri si dupa aceea o sa va spun de unde apare curiozitatea mea .

clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

550 mm latime este mult,presiunea exercitata asupra geamurilor laterele va fi foarte mare...parerea mea desi nu sunt expert este minim 8 mm...minim

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:Cei care au acvarii de dimensiuni asemanatoare sunt bineveniti sa posteze.
Astept raspunsuri si dupa aceea o sa va spun de unde apare curiozitatea mea .

Acvariul meu (100 x 50 x 50) e din sticla de 8 mm, cu intaritori montate in "H". Adica maine va fi montata si cea transversala, ca sa fie in "H" . As fi preferat chiar sticla de 10 mm grosime, dar nu am gasit nicaieri.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

AMON_RA wrote:Din ce sticla trebuie facut un acvariu de urmatoarele dimensiuni :
In primu' rind felicitari pentru latimea de 55 cm, e perfecta pentru un acvariu plantat . Si inaltimea de 50 cm e perfecta .

AMON_RA wrote:o sa va spun de unde apare curiozitatea mea .
Stiu io de unde , am vorbit cu Peti .

E in regula sticla de 8 mm pentru ca inaltimea e mica (50 cm). Cu atit mai mult cu cit va fi din sticla float. Bineinteles ca e nevoie de intarituri (astea n-ar trebui sa lispeasca niciodata).

Am avut un acvariu 110x55x55 din geam de 8 mm care a rezistat citiva ani pina l-am dat, rezista si acuma ....... e din geam d-ala romanesc penal ....... stiu ca l-am facut din geam prea subtire, trebuia geam de 10 mm, da' atunci nu gaseam si eram furios . Cine citeste asta sa nu faca la fel .
Intre timp am mai facut vreo doua acvarii 100x50x50 din geam romanesc de 8 mm si e ok . Poti sa stai linistit, e in regula geamu' de 8 mm la un acvariu de dimensiunile acvariului tau.

Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

AMON_RA wrote:Am o curiozitate .
Din ce sticla trebuie facut un acvariu de urmatoarele dimensiuni :

Conform unui calculator care circula pe aici pe forum, grosimea recomandata si deformarea pentru dimensiunile date ar fi:
Grosime fund 11,9 mm
Grosime lxh 8,0 mm
Grosime Lxh 8,9 mm
Deformare fund 0,28 mm
Deformare lxh 0,37 mm
Deformare Lxh 0,36 mm

In concluzie ar merge cu geam float de 8mm cu intarituri longitudinale.
Atentie (sporita) insa la planeitatea suprafetei pe care va sta acvariul (in cazul in care nu faci fundul dublu).

AMON_RA wrote:Cei care au acvarii de dimensiuni asemanatoare sunt bineveniti sa posteze.

Eu am fost mai precaut (fecioru' meu joaca fotbal in camera) si am facut din sticla de 10 cu intarituri un 120(L)x60(l)x50(h) si din sticla de 10 fara intarituri un 80x40x40. Asta ultimul mergea lejer si din sticla de 8.

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Sesmar
POKEMBER
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:

Eu am fost mai precaut (fecioru' meu joaca fotbal in camera) si am facut din sticla de 10 cu intarituri un 120(L)x60(l)x50(h) si din sticla de 10 fara intarituri un 80x40x40. Asta ultimul mergea lejer si din sticla de 8.

Eu am fost si mai precaut si am facut unul de 120*50*50 din sticla de 12, e drept fara intarituri.

865
[Yahoo!]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand multumiri celor care au postat.
In al doilea rand curiozitatea mea a aparut ca urmare a faptului ca vorbisem cu omu' si convenisem ca acvariul va fi facut din sticla de 10 si ieri cand m-a sunat a zis ca merge si din sticla de 8 cu intarituri si .........asta m-a pus pe ganduri.
Din ceea ce s-a postat vad ca a avut dreptate asa ca ii dam bataie la constructia acvariului.
P.S. pt FARAONU'
Se vede ca orasul e mic , informatia circula repede si toate se afla .

clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

Decit 8 mm cu intarituri, as prefera 10 mm fara...arata mai bine si este predispus la diverse schimbari care vor aparea in decursul timpului in imaginatia ta..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

Sa stii ca la faza cu aspectul nu m-am gandit .
Asa ca avand in vedere ca eu habar nu am cum arata un acvariu cu intarituri si ca eu sunt o persoana care pune pret pe aspect la orice lucru, o sa vreau prima data sa vad cum arata un astfel de acvariu .
Deci pana imi satisfac curiozitatea executia acvariului se amana .

AMON_RA
Member
[Avatar]

IP:

O intrebare nelegata de acvaristica .
La sectiunea ATELIER & HARDVARE topic ARTICOLE sunt niste articole pe care nu le pot citi deoarece imi cere autentificare desi sunt logat .

Accesul restrictionat la aceasta sectiune.
Autentificare obligatorie.

Am crezut ca e ceva de la calculator sau de la net , am dat log out si m-am logat din nou dar tot asa e .........asa ca am zis .
Drept urmare am zis sa cer :help:

andras
Senior member
[Avatar]

IP:

Unii users cand s-au retras au sters totul ce tinea de ei. Asadar si aceste articole au fost sterse, deci nu exista. Am patit-o si eu la inceput si am primit acest raspuns.

galeria mea
[Email] [WWW]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: