[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cateva intrebari de la un incepator.  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
LYM
Member

IP:

Intr-adevar, acvariul a stat la ciclat doar aprox 5 zile.

Si da, NO2 este zero (era alb complet pe test-strip-ul ala). Si NO2 si NO3
[Yahoo!]
LYM
Member

IP:

O completare, ca nu vad niciun buton de EDIT: am pus in apa TetraAqua SafeStart, pe ambalajul caruia scria ca are in componenta o cultura de bacterii care grabeste ciclarea acvariului.
[Yahoo!]
Fir3Splitter
Member

IP:

Acvariul se poate cicla si mai repede...chiar mult mai repede. Depinde si de ce apa ai pus. Daca ai pus si ceva substante posibl sa fi avut noroc si sa se fi ciclat. Ce rechinasi? Vezi la ce ai adaugat curand in acvariu. Cum i-ai transportat, cum i-ai pus in acvariu...unii pesti sunt foarte sensibili si pot sa se imbonlaveasca usor.
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu pune bicarbonat in apa ca o sa-ti creasca pH-ul si mai mult.
[Email]
LYM
Member

IP:

Substante ... am pus mai multe feluri in apa.

Tetra aqua safe start + sera aquatan + inca ceva de la tetra, nu retin exact.

"rechinasii" de acvariu (cum i-a numit distinsul de la petshop) cred ca sunt de fapt `marca` botia - http://www.malawicichlidhomepage.com/aquainfo/F10.jpg

Daca nu pun bicarbonat cum cresc KH-ul si cat de important este acest KH ?
[Yahoo!]
Fir3Splitter
Member

IP:

Eu zic sa nu te repezi asa la KH-ul ala. Mai asteapta putin si fa teste dupa. Vezi cum se mai schimba valorie. Nu iti moare nimeni din cauza parametriilor pe care i-ai dat tu acolo.

Haha...rechinasi. Bine ca nu scria "pesti". Nu stiu prea multe despre ei asa ca nu ma pronunt. Eu am doar Botia Macrachanta. Stiu ca daca botile nu prea au loc pot deveni agresivi.
LYM
Member

IP:

Loc au destul.
Cat despre neoni ... au murit toti 6, la valorile apei pe care le-am scris mai sus.

O sa mai asptept cu KH-ul si o sa testez peste 1-2 zile din nou.
[Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

LYM wrote:
Cat despre neoni ... au murit toti 6, la valorile apei pe care le-am scris mai sus.

Eu cred ca ai introdus neonii aia in acvariu fara sa ii acomodezi cu temperatura sau ph-ul din apa ta. Daca la petshop (sau de unde i-ai cumparat) aveau un ph de 6,7 sa zicem, iar la tine in apa ph-ul masoara 7,5 si ai introdus pestii fara sa ii acomodezi treptat, variatia brusca a ph-ului i-a omorat. Daca citeai un pic pe forum vedeai ca pestii nu se introduc imediat in acvariu. Ei necesita vreo 2 ore de acomodare cu apa din acvariul tau.

Cat despre faza cu ciclatul cu ajutorul a tot felul de "licori" nu stiu ce sa zic...dar nu prea am incredere in ele. La fel cum nu am incredere in nici o chimicala introdusa in acvariu. Prefer sa las mama natura sa isi faca treaba decat sa intervin eu cu tot felul de substante care sa grabeasca procesele naturale. Tot ce trebuie e sa ai e RABDARE, ca doar nu se intampla nimic daca sta acvariul fara pesti alea 3-4 saptamani cat ii trebuie sa se cicleze pe cale naturala.
LYM
Member

IP:

Mda. Ce-i drept este ca am introdus pestii direct in acvariu, fara sa fac procedeul de acomodare ...
[Yahoo!]
alexbr
Junior member

IP:

Pestele din aceasta poza se numeste Gurami dwuplamisty. As vrea sa stiu daca ai incalzitor, daca nu, ai face bine sa iti achizitionezi unul. Atentie filtrul trebuie sa functioneze non-stop. Substratul trebuie sifonat saptamanal si inlocuit 20-30% din apa. Ai grija cand cumperi pesti sau produse de tot felul, inainte de a cumpara ceva documenteaza-te. Mult succes in continuare si asteptam :foto:
LYM
Member

IP:

Am incalzitor. Apa are cam 26-27 grade. Filtrul si sterilizatorul UV merge non-stop. Pana acum am inlocuit zilnic aprox 10% din apa + sifonat.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

alexbr wrote:Pestele din aceasta poza se numeste Gurami dwuplamisty. [..]

poate in limba sarbeasca :-) , pe la noi le zice gurami marmorat sau Trichogaster Trichopterus.
[Email]
LYM
Member

IP:

Din pacate de dimineata mi-a mai murit un Botia. Nu stiu ce se intampla cu ei ... dupa 1-2 zile incep sa stea numai la suprafata si apoi mor in scurt timp.
Mai am unul, sper sa nu-l gasesc si pe ala mort.
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu cred ca acvariul tau e neciclat complet, s-ar putea sa ai amoniac mult in apa. Din cate scrii pestii tai au simptome de otravire (cu nitriti sau amoniac). Filtrul unde este pus? Ai gaze (de exemplu ai vopsit ceva) in camera cu filtrul sau in locul unde l-ai pus? Ai pus evacuarea apei din filtru sa miste putin suprafata apei pentru oxigenare?
[Email]
LYM
Member

IP:

- Filtrul este unul extern (Tetratex EX700). Admisia e in dreapta, evacuarea in stanga.
- Nu am gaze si nici n-am vopsit nimic.
- Evacuarea filtrului nu e pusa sa miste suprafata, dar functioneaza zilnic pompa de aer + piatra cate ~ 8h

Am testat aseara apa si NO2 si NO3 erau zero, n-ar trebui sa fie si amoniacul mic? Pe asta cum il testez?
[Yahoo!]
RaresLuc
Senior member
[Avatar]

IP:

Exista teste pentru amoniu, dar cel mai bine e sa dai pestii la cineva sau sa-i pui in carantina si sa reiei ciclarea corect, de la capat.

P.S.: Chestia cu gazele nu am vrut sa sune chiar asa ) .
[Email]
LYM
Member

IP:

Cantitatea mare de amoniu nu ar trebui sa se reflecte in NO2 si/sau NO3 ?
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

LYM wrote:Cantitatea mare de amoniu nu ar trebui sa se reflecte in NO2 si/sau NO3 ?
Ai citit articolu' care ti-a fost recomandat mai sus despre ciclu' azotului in acvariu? Raspunsu' e acolo .

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu am impresia ca nici apa nu e aerata destul daca ai zis ca filtrul nu e pus astfel incat sa miste apa de la suprafata. Piatra de aer si pompa ar trebui sa functioneze non-stop. Mai ale noaptea cand stingi lumina, plantele incep sa consume si ele oxigen si sa emane CO2 in apa. Ori din cate am inteles exact noaptea opresti pompa. Banuiesc ca dormi in camera cu acvariul si e galagioasa. Exact la fel am patit si eu la inceput. Pana mi-am dat seama ca imi sufocam pestii oprind pompa de aer, mai mult, avand si filtru din ala cu burete care functioneaza tot cu ajutorul pompei...
Daca pozitionezi iesirea de la filtru astfel incat sa agite apa la suprafata nu cred ca mai e nevoie de piatra de aer.

Bafta
LYM
Member

IP:

Am pozitionat acum filtrul astfel incat sa bata inspre suprafata apei.
Nu stiu cum o sa fie cand o sa le dau de mancare, ca o sa fuga mancarea de pesti :-)
[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: