Ma intriga in continuare chestia aia gri care se depune pe pietre.
Ipoteza initiala a fost ca este o alga. Am citit despre alge pina mi s-au incrucisat ochii prin ochelari
dar nu am gasit ceva asemanator. Dar, poate nu am citit eu destul sau sursele mele nu sunt cele mai bune.
Urmatoarea ipoteza a fost ca apare pe piatra de sub Cryptocoryne, ca o depunere datortata frecarii frunzelor de piatra.
Nu este o explicatie. Acum apare si pe alte pietre, mai cu seama pe culmea lor, acolo unde sunt umbrite de plante.
Mai jos, trei poze recente.
Nu imi creeaza probleme, pestii si crevetii sunt OK. Chestia gri arata chiar bine, intr-un alt set-up
poate ca chiar ar da o nota de "imbatrinire" a pietrelor, un efect pe care multi il doresc si il obtin greu.
La mine este inclus in pret!
Insa nu imi explic ce e si de unde provine. Daca are cineva cunostinta de asa ceva, si are timp de analiza la categoria
"fapt divers", poate incearca sa-mi explice fenomenul. Repet ce am mai scris : crevetii nu o consuma si are o consistenta
foarte dura, aproape ca nu poate fi razuita de pe pietre. De asemenea, foarte important : pietrele sunt de origine diferita!