Momentan nu se vad bule de aer, ceea ce e bine.
Am capatat ceva experienta la lipit.
Cateva tip-suri pt cei ce citesc acest post si vor sa isi lipeasca singuri acvariul:
- sa fie la inaltime, pe jos e chin, nu vezi cum s-a lipit foarte bine.
- sa folositi silicon din abundenta, nu va fie mila de el.
- sa nu mai miscati geamurile dupa ce le-ati pus pe pozitie, ar fi bine sa va iasa din prima asezarea.
- sa aveti spatiu suficient pe langa acvariu pt a va invarti in jurul lui.
- in doi e mai usor
Multumesc lui Lucian pentru ajutor.
Acum urmeaza o perioada de asteptare, pana se usuca siliconul, pana mai fac mici chestii necesare.
Am in proiect si upgrade la lampa, deja profilele de aluminiu sunt date la gaurit, mai astept niste leduri din china.
Urmeaza sa fac si chiller-ul - aici si eu sunt curios de functionarea lui/ randament.
Cam atat pt acum
Scuzati calitatea pozelor, facute seara cu telefonul la repezeala.
Koala - sticla este ultraclara. Nu pun ranfortari. Vad la momentul umpleri cu apa cata burta face.
Dan - prima din stanga este camera pt ATO.
O sa spu ca e prea mica. Este de ajuns. O sa fac o automatizare direct din instalatia de osmoza cu relee senzori electrovalve furtun tras pân? la sump.
Merci de raspuns. Nu, n-am sa spun ca e prea mica, dar nu eram sigur care-i treaba cu ultima camera din sump. Oricum, in felul asta economisesti spatiu, nu mai e nevoie de alt vas suplimentar. Poate totusi iti va trebui o pompita ce sa-ti miste apa putin, cu timpul se va aduna o pelicula alba deasupra, lucru vazut de mine la alte astfel de sisteme.
This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2016 08:22:50
alexiumihai wrote:Koala - sticla este ultraclara. Nu pun ranfortari. Vad la momentul umpleri cu apa cata burta face.
Ma refeream la grosimea sticlei, nu la culoare. Daca nu e geam de 15mm (si, ochiometric vorbind, nu mi se pare a fi), eu as pune ranforsari longitudinale.
In sfarsit, spor la treaba si tine-ne la curent cu evolutia proiectului!
Ceva update.
Mult nu am avansat la acest proiect, lucru la el printre picaturi.
Am reusit sa fac montez DIY Chiller.
Si o mica automatizare.
Primul test.
"Video daca se vede invers, asa a facut upload telefonul, l-am editat si intors dar este in stadiul de editing"
Cantitatea de apa este cam de 15L, are si o pompa sa o miste in acea galeata.
Timpul de racire de la 26.25 pana la 22 grade este de 1:50 min.
In video la secunda 7 am bagat AC in priza, daca mai filmam 10 sec arata temp de 22 grade.
Destul de repede a racit cei 15L de apa. Sper ca la cei 700L apa sa aibe randament.
M-am apucat si de lampa.
Pana acum am reusit sa pun ledurile si sa lipesc 3 serii de 14 leduri.
Cam atat pentru acum.
Sper ca saptamana viitoare sa ma apuc de strans apa.
Gata am terminat proiectul, am mutat din cel vechi in cel nou.
Cat despre chiller, isi face treaba de minune, un grafic cu temperatura
Este setat sa plece la 26 grade si sa se opreasca la 25.4, iar timpul de functionare pentru a raci apa este de 10-15 min.
Volumul de apa este de aprox 650L. Cu cel mai mare plus - nu mai am caldura in casa (degajata de un chiller traditional).
Cu azomotul, este ok.
Am cam terminat cu mesteritul la acest proiect, mai sunt mici ajustari.
To do:
- aranjat pietre
- mai mult nisip
- geam lampa
- o pompa de valuri mai mare