Noutati ! Dupa ceva timp am prins curaj sa intru din nou pe forum. Nu de alta, da experienta cu discusii a fost destul de stresanta.
Situatia actuala: totul merge perfect cu cei 5 discusi care mi-au mai ramas. De o luna fac ce stiu ei mai bine. Manaca de sparg, cresc, se caftesc unii pe altii si cu totii pe unul mai mic. Neonii au crescut si au niste culori superbe si ancistrusilor le-au dat mustacioarele. Unul din discusi se bate chiar cu ancistrusii pe castraveti !!!
Plantele au explodat de cand am bagat CO2. Dupa doua invazii de alge groaznice (aproape nu se mai vedeau pestii de paienjenisul de alge), dupa ce am pus CO2, au disparut complet de la sine fiind inlocuite de niste plante luxuriante.
Acuma despre ce ati scris mai sus:
Alina_G: nu am Aquator, ci Fluval extern 304. Buretii ii clatesc cu apa rece. Vata perlon ori o schimb ori o spal bine cu apa fierbinte daca nu e foarte imbacsita. Turba si ceramica nu o spal. Si astea le fac saptamanal, cand schimb apa.
ADXX: crede-ma ca ma induram de mai multicel daca stiam ca diferenta intre Aquasafe si Aqutan e asa de mare. De mai multe ori am gasit pe forum expresia "Aqutan sau Aquasafe" asa ca nu m-am gandit ca sunt diferente mari. Nu de alta da nici Aquasafe nu e ieftin si la cat s-au situat pieredrile cu discusii morti, chiar nu e foarte scump. Voi folosi Aqutan la schimburile de apa!
Interesant !!! Din discusii ce au murit: 2 din taraba de la Obor. Omul spunea ca sunt din import. 3 de la Animax. Sigur import. Cei ce au supravietuit: crescator autohton cunoscut pe forum. Deci se verifica ipoteza cu pesti mai sensibili de import ?
Acuma intrebare de baraj: 5 discusi in 400 L (utili) sunt cam putini dupa parerea multora. As vrea sa mai cumpar. Da mi-e o frica cand vad ce perfect s-au stabilizat conditiile din acvariu... Si sa o iau de la inceput cu grisul, paraziti interni

Chiar si cu carantina, unul care parea sanatos s-a imolnavit dupa 3 saptamani dupa ce l-am scos din carantina.
Ce ziceti? Sa ma linistesc sau sa mai incerc ?