[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Diversa 54L  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
Shaba
Member

IP:

si mie imi place.... doar ca vreau sa mai acopar partea din spate cu ceva mai multa verdeata... dar asta undeva saptamana viitoare. Saptamana asta l-am lasat in grija cuiva ca eu sunt in deplasare. In afara de dat de mancare altceva nu e de facut deci cred ca va fi ok.
Oricum am ceva planuri cu predecesorul acvariului actual sa fac ceva mai profi dpdv aquascaping. Insa mai trebuie una alta

Past Projects: Planted Community Tank 54L
Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu sunt carcotas

Fa un pustiu de bine si scoate anubiasul din pietris, daca vrei sa-l ai pe termen lung. Incearca sa-l legi de radacina, sau sa-l prinzi pur si simplu intr-o crapatura a lemnului.
Renunta la iluminarea cu T8, orienteaza-te catre T5 (varianta cu leduri inca nu e o optiune).
Adauga mai multe plante - altfel in curand o sa te trezesti cu o invazie de alge.
Fa ceva cu filtrarea, ia un filtru extern (nu conteaza marca, in functie de buget) si umple-l cu Sera Siporax.
Strange bani si cinsteste-te cu un sistem CO2 presurizat.

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Shaba
Member

IP:

dan.pavelescu wrote:Eu sunt carcotas

Fa un pustiu de bine si scoate anubiasul din pietris, daca vrei sa-l ai pe termen lung. Incearca sa-l legi de radacina, sau sa-l prinzi pur si simplu intr-o crapatura a lemnului.
Renunta la iluminarea cu T8, orienteaza-te catre T5 (varianta cu leduri inca nu e o optiune).
Adauga mai multe plante - altfel in curand o sa te trezesti cu o invazie de alge.
Fa ceva cu filtrarea, ia un filtru extern (nu conteaza marca, in functie de buget) si umple-l cu Sera Siporax.
Strange bani si cinsteste-te cu un sistem CO2 presurizat.

Domnul Dan ... Anubiasul este intr-adevar in pietre dar radacinile sunt bagate in substratul Aquabasis. Ce se poate intampla daca sta asa? Adica nu inteleg de ce nu este ok.
T8-ul e cel care a venit cu capacul. Momentan am suplimentat cu un tub pe led-uri, care zic eu face diferenta chiar mare.
Filtru extern, asa cum era mai sus scris am luat. Chiar unul destul de mare pentru acvariul actual, un JBL 901, care este plin de Siporax.
Plante saptamana viitoare le voi completa, iar sistemul CO2 va veni si el la un momentdat

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
Hermit
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ca sa-l completez pe domnul Dan -daca imi e permis- anubiasii...sunt plante cu rizomi...ce ai introdus tu in pietris e rizomul...si va putrezi daca e lasata planta asa...sunt sanse sa o pierzi...ele dau bine pe radacini sau le-am mai vazut legate de pietre folosindu-se colierele alea de plastic...Uita-te putin la jurnalul colegei Faye...ea are anubiasi in "Borcanul"-jurnalul ei...si arata super!

Knowledge is a deadly friend when no one sets the rules
[Email] [Yahoo!]
Faye
Senior member
[Avatar]

IP:

Shaba wrote: Ce se poate intampla daca sta asa?
Moare. Se topeste rizomul. Anubiasul e planta care sta agatata, nu ingropata.
L.E. Am postat in acelasi timp cu Disciponel.

This message was edited 1 time. Last update was at 14/06/2015 19:02:49

Bidonul 2016-, Borcanul 2014-2016
375L: 6 scalari, 2 thorichthys ellioti, 2 ancistrusi, 6 ramirezii electric blue, 1 sewellia lineolata, 28 cory panda, trilineatus, davidsandsi, duplicareus
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Eu ti-am dat niste sfaturi din bruma mea de experienta. Ia-le ca atare, sau ignora-le. Sunt prea puturos ca sa-mi justific fiecare cuvant

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Shaba
Member

IP:

Am inteles. Asta nu stiam si despre anubiasi.
@Domnul Dan : intreb ca sa invat. Nu vreau sa se inteleaga ca nu tin cont de sfaturi, mai ales ca mi-au raspuns persoane cu experienta.
Eu mai bine bag la cap cand inteleg
Multumesc pentru sfaturi

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Cu anubias-ul te-au lamurit colegii.
Cu T8 vs T5 e simplu: T8 suge si e de rahat.
Leduri nu, pentru ca inca nu s-a stabilit care e necesarul ideal. Risti sa-ti moara plantele si sa faci crescatorie de alge.
Cu plantele ti-am explicat in primul post.
N-am vazut ca ai luat deja filtru extern, asta e bine, o investitie buna.

P.S. nu sunt domn

This message was edited 1 time. Last update was at 14/06/2015 20:54:25

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Asa e.El e "BETMEEEEEN"

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
Shaba
Member

IP:

Hello,

Dupa aproape o saptamana de cand nu am mai vazut pestanii am revenit in forta si zic eu ca se vede diferenta.
Am mai luat niste egeria si inca o planta care nu stiu cum se numeste deoarece ma astepta consoarta in masina si din graba am uitat sa intreb si cum se numeste.

image

Insa am o problema cu unul dintre pesti si anume cu Colisa Chuna. Cred ca este bolnav insa nu stiu de ce anume
Pe corp nu se vede niciun fel de urma de ceva, insa inoata foarte greu si sta "tolanit" tot timpul, rezemat de plante/buturuga/ce apuca. Nici de mancare nu prea are chef
Ce ar putea fi si ce as putea face?

image

This message was edited 1 time. Last update was at 20/06/2015 20:12:41

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Nu stiu ce are pestele tau, insa nu baga sare in bazinul cu plante, daca vrei fa-i lui bai in apa cu sare.
[ICQ]
Shaba
Member

IP:

Cred ca ai citit postul si de la Boli/Tratamente, unde ziceam ca am facut un test de PH si mi-a rezultat PH 9.

Ar fi vorba bine inteles de sare neiodata. Ba chiar sare speciala pentru dedurizare (am de la statia de dedurizare)

In primul rand baile astea l-ar ajuta? Si cum le-as face? Cam cat timp il tin si care ar trebui sa fie proporta de sare la apa?

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Apa o tratezi inainte sa o pui in bazin. Daca pestele tau are ceva, o baie cu sare poate sa-i aduca beneficii, dar daca nu are nimic, doar il stresezi. Poti pune o lingura-doua de sare la un litru de apa, baia cu sare sa nu dureze mai mult de 30 min. Da si un search, nu mai sunt sigur de cata sare se pune. La fel de buna e si o baie in albastru de metil sau verde de malachit (dozajele le ai pe recipiente).
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Shabasi inca o planta care nu stiu cum se numeste deoarece ma astepta consoarta in masina si din graba am uitat sa intreb si cum se numeste.[/quote wrote:

Pune o poza cu planta, poate o recunoaste unul dintre noi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Shaba
Member

IP:

E in ultima poza de ansamblu, ce mai din fata de pe partea dreapta. Am sa fac diseara poza doar cu ea si revin

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
Shaba
Member

IP:

Mai jos este poza cu planta noua, daca stie cineva cum se numeste , si bineinteles niste poze cu locatarii

image

image

image

image

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Shaba wrote:Mai jos este poza cu planta noua, daca stie cineva cum se numeste

Vred ca-i Hygrophila corymbosa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Shaba
Member

IP:

M-am gandit si eu ca ar putea fi o varianta, insa marginile ei sunt mai crete decat a Hygrophilei

Amber Caves
Present Project:
Bimbi 112L
hauserBZ
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cu toate ca nu sunt asa de experimentat asa as zice si eu ca e o specie de hygrophila

Nisipul Rosu, Malawi 200L
[Email]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

maaama,cred ca aia e varianta "boss style" de ancistrus cat ai dat pe el?

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: