[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
De unde cumparam sticla  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

OK, ti-am spus ca voi pune adresa aia. Dar acum ar mai fi ceva: te bazezi ca FUNDUL va fi taiat si el dupa curbura fetei, la fix? Ce te faci daca omul iti baga diamantul dupa o curba, dar el se rupe aiurea? :-)

Banii tai, norocul tau. Am caclulat cam ce raze trebuie sa aiba fata. Pentru o "umflatura" de 5cm, la 1m cat vrei tu sa fie de lung acvariul, trebuie o raza de curbura de 253cm. La 10 cm "umflatura", raza fetei va fi de 130cm. POate te ajuta :-)

Engels and Marx are responding the FAQ's...
[Email] [Yahoo!] [MSN]
Dark4ce
Member
[Avatar]

IP:

akademik_79 wrote:
Voi edita acest post diseara, am gasit o firma ce produce sticla curbata, raza maxima de curbare ~1m, pretul 60 euro/mp. Voi adauga si aceasta adresa.

deci pt raza maxima de curbura practic tre sa fie "umflatura" mai mare de 10cm,nu? din cate observ. Cat despre fund,ma gandeam ca daca e taiat putin mai mare(1-1,5cm) se poate slefui dupa,dar firma la care vreau sa-mi tai si comand geamurile(cristal brad) mi s-a parut destul de serioasa.Apropo,am trimis mail la ei si mi-au trimis reply:

pretul pentru geamul de 10mm float
10,3+tva la foaie
690.000+tva taiat la dimensiuni

Acum ramane sa vb cu firma care urmeaza s-o propui tu,sa vad daca-mi pot taia geamul la unghi cu lateralele,ca parca mi-e un picutz frica sa lipesc geamul ala doar asa,superficial.
Tu ce parere ai despre un acvariu de dimensiuni 100Lx50lx60H cu fata curbata si:
1. Fata curbata taiata la unghi cu lateralele sau
2.Fata curbata taiata normal si lipita cu mult silicon?
Merci anticipat.
[Yahoo!] [MSN]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Cred ca la intrebarile tale avem nevoie si de participarea altor forumisti, poate eu ma voi insela. Pai de un lucru sunt sigur: taierea fetei curbe la unghi cu lateralele este cea mai sigura metoda de a lipi obiectul. Cineva care a lucrat mult la imbinari pe unghiuri diferite, ar trebui sa-si dea cu parerea. Eu nu mi-am facut decat un singur acvariu de colt, de 96 de litri si am avut astfel de imbinari, care au iesit meserias, se vad chiar bine in "fatada". Nu stiu cum ar veni sa faci o lipitura pe curb, dar iti fac o schita in CAD, sa te lamuresti.

PS - poate se rezolva si spatiul de la galerie, ca nu mai am loc de poze. smilie 4Mb really sox.

[Email] [Yahoo!] [MSN]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Geam curb
SPECTRUM INDUSTRIES SRL
Str. Scitu Magureanu nr. 12A Sector 1
Tel. 021.460.35.65 - 460.35.05
www.spectrum-industries.ro
www.alrotec.ro

Dimensiunile maxime pe care le au la geamurile curbe sunt 2400x3200 mm foaia.
Geamurile pot fi si curbe laminatecu folie intercalara la dimensiunile maxime ale foii de 2900x1500.
Hcoarda=1m.
-----------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------

Treaba cu eliminarea butonului de edit, cu tot respectul, o consider o prostie. smilie Se pare ca e a doua oara cand un idiot reuseste sa buseasca forumul, de data asta neintentionat, prin stergerea posturilor lui

Edit la postul de mai sus: Pretul geamului curb este de 60 euro fara TVA. Nu include si pretul fabricarii matritei pentru alte raze de curbare (dupa cum am spus Hcoarda standard=1m).

edited by koala : ... am lipit 2 posturi succesive ale parintelui Susai ... si da, ai dreptate cu butonul de "Edit" - insa se lucreaza la treaba asta ...

[Email] [Yahoo!] [MSN]
johnny6600
Senior member
[Avatar]

IP:

Topicul asta era bun de sticky.Gresesc?

Pentru ca n-am stiut ce sa aleg intre mecanic,tamplar,geamgiu,electronist,chimist,fizician,biolog sau veterinar le-am ales pe toate asa ca m-am facut acvarist
Horea
Member

IP:

Pentru cei interesati si cu posibilitati de cumparare 'de la locul faptei' :

Medias, S.C. GEROMED S.A. ( producator)
tel. centrala: 0269 84 31 31 - cereti magazinul de desfacere
serviciul desfacere 0269 84 61 61
grosime pret magazin ( inclusiv TVA) lei/mp
6 mm 210 000
8 mm 310 000
10 mm 404 000
Preturile sunt de azi, si sper sa nu se modifice prea curand, dar orice e posibil. Ultima data am luat de 6 mm cu 160 000 , acum trei luni cred .
Avantajul e ca ti le taie bine si platesti numai sticla cumparata.
[Email]
ADXX
Member
[Avatar]

IP:

O mica observatie: Se tot face referire la "raza maxima de curbura". Nu cumva este de fapt, raza minima de curbura?
[Email]
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

Ai dreptate...

[Email] [Yahoo!] [MSN]
anubis4alex
Junior member
[Avatar]

IP:

Undeva in ploiesti gasesc geam de 10? stie cineva? am cautat de mi-au sarit capacele. cred ca voi veni totusi in bucuresti.
[Yahoo!]
catalin_32
Moderator
[Avatar]

IP:

anubis4alex wrote:Undeva in ploiesti gasesc geam de 10? stie cineva? am cautat de mi-au sarit capacele. cred ca voi veni totusi in bucuresti.

Nu gasesti... nici macar de 8 mm. Grosimea maxima pt Ploiesti este de 6 mm
[Email]
anubis4alex
Junior member
[Avatar]

IP:

La naiba.... Stiam eu ca nu voi gasi de 10.. dar speram sa fie cineva care sa stie o geamgerie mai mica cred ca voi face un drum pana in Bucuresti. aolo cel putn am gasit la 690 000 cu tva inclus. Not bad, huh?
[Yahoo!]
anubis4alex
Junior member
[Avatar]

IP:

catalin_32 wrote:Nu gasesti... nici macar de 8 mm. Grosimea maxima pentru Ploiesti este de 6 mm

Cataline ai ramane surprins dar am gasit geam de 8 in Ploiesti. La doar 7,9 E/m2.... not bad, huh??
[Yahoo!]
BLK
Junior member

IP:

Ceva noutati? A cumparat cineva de curand sticla de 10mm in Bucuresti? Zicea cineva pe un topic mai demult ca Delta Glass nu vrea decat persoane juridice si ca la un acvariu de 300 de litri au spus ca e prea mica cantitatea de sticla.

Asadar, de unde si cu cat pot cumpara sticla float din Bucuresti?
mikehorizon
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cazul meu: Cristal Brad. Taiere acceptabila, ma asteptam la mai mult dar in final s-a "pupat".
[Email] [Yahoo!]
BLK
Junior member

IP:

Si cat a fost metrul patrat? De 10mm ai luat? De ce zici doar acceptabila? Au taiat stramb? Taie la mana sau la masina?

De la Delta a luat cineva de curand? Sau de la Swiss? As vrea niste preturi si niste conditii, as suna, dar am inteles ca una e la telefon si alta e acolo, parca tot in topicul asta a scris cineva ca a sunat la Delta si i-au zis ca nu se poate si s-a dus acolo si s-a rezolvat fara probleme, parca n-as bate drumul doar ca sa ma informez.
akademik_79
Senior member
[Avatar]

IP:

GlassTek
Strada Morarilor Nr.2, Sector 2
(pe Pantelimon, cum mergeti spre Cora, ajungeti la Sectia 9 de Politie, vis-a-vis de o biserica la strada; la intersectie faceti dreapta si mergeti cam 200m, veti vedea panoul cu reclama).

*geam float 8mm = 10.22 E/mp fara TVA
*geam float 10mm = 13.00 E/mp fara TVA
*geam float 12mm = 28.50 E/mp fara TVA

Cel mai important, cantuieste sticla (cam 1mm din muchii), e taiata drept si am inteles de la cei care au cumparat de acolo, ca geamul sta in picioare pe cant, deci taietura e facuta cu cap. Cantul costa 2.50 E/mp fara TVA.

[Email] [Yahoo!] [MSN]
paulc
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Suuuuperrr, e chiar ce imi doream.
Preturile par foarte bune, mai ales daca nu baga comision de taiere si pierderi. Ca la Obor baga cam 20%.
Iar la Unirea sunt si mai si. Auzi tu, merg sa cer una bucata sticla de 6mm ca sa o inlocuiesc pe cea sparta de la frigider (aia de jos, unde pui lucruri intr-o cutie, in fine, nu are importanta). Imi calculeaza unu ca ma costa vreo 50 mii, zic bine, merge sa caute o bucata pe masura, vine altul, il intreaba ce cauta, gaseste acela o bucata cam dubla, o taie el, si imi cere 150mii Badhe, da' cum ai calculat? Pai foaia din care am taiat era de 150 mii, zice el, ca restul sunt pierderi, blah blah. Cum palaria mea socotesc astia? Pai mai bine imi taiai doua bucati de care aveam nevoie, cine stie, poate mai crapa, zic eu. Pina la urma i-am zis ca m-am inteles cu celalalt la 50 mii, a refacut iar socoteala, si a ramas cu 60 mii.

PS: cum adica cantul costa 2.50 E/mp fara TVA? cum calculeaza ei suprafata?

Atentie la neatentie...
[Yahoo!]
catallin
Junior member
[Avatar]

IP:

La cant cred ca e vorba de ml(metru liniar).

Cata
g.g
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Multe ateliere mici practica adaos la pret din pierderi si calculeaza suplimentar manopera/manipulare.

Just for fun!
www.REEF.ro
[WWW]
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

oare mai sunt valabile informatiile astea ?

Dragi colegi, pe unde mai sunt geamgerii prin bucuresti ?

This message was edited 1 time. Last update was at 09/07/2013 12:11:25

Forever Two Wheels !!!
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: