s ar putea sa ai dreptate si sa fie leptastrea ,polipii sunt la fel de mici ca la micromussa,succes la omorat aiptasia ,nu tre sa te grabesti sa o omori eu am una la fel intr un frag de zoantus de vreo 2 luni si nu s a inmultit inca
Dupa vreo luna de luptat cu alge, schimburi mari de apa, si ceva bacterial bloomuri, A AJUNS SKIMMERUL de la DIY Master kirucd L-am montat vineri seara si skimmeaza ca dementul dupa 30 de minute de la montaj, dar PUTE, pute de-mi strica ziua, pute in sufragerie de ma mut pe pres, am spalat cupa colectoare si dupa o ora iar putzea fara sa se umple, (scuzati de "z")
ce-i fac, adica vine in P*M iarna si imi ingheata C***ele pe pres.
I slice'n'dice live animals and glue them to rocks!
Updates!! Updates!!
Dupa ceva bacterial blooms si chestii pana la urma s-a limpezit ca mi-era rusine sa fac poze.
Skimmerul merge brici, i-am bricolat si un rezervor sa nu mai puta prin casa.
si un mic video
This message was edited 2 times. Last update was at 26/11/2014 00:48:27
- Bicarbonatul ala se pune in cupa skimmerului (asta, daca nu are gaura de scurgere... atunci, pui bicarbonat in vasul unde curge "boratura").
- De ce naiba nu ai acoperit cumva spatele bazinului?... se vede toata tevaria.
Am citit si inteles dupaia cu bicarbonatul ca am mai citit sa nu tot intreb ca la clasa a 4-a.
La intrebarea 2 raspunsul elevat era ca nu am gasit autocolant pe un albastru deschis.
Raspunsul sincer e ca nici nu am cautat foarte tare deci de lenes.
Acum constat ca ar fi fost o idee buna.
Ar fi vreo varianta asa... mai tarzie?
aaaaa.... da dar... numai ca nu, adica cu ciclarea de la incepul la cat am frecat pietre cu periuta de dinti sa scap de alge , no way in hell. Sincer, negru nu-mi prea place, ma gandesc la un bleu deschis, in aceeasi masura ma gandesc la o plasa pe care sa o agat de buza de la overflow si pe care sa pun ... GSP, un fel de freaza de statuie
Varianta cu bleu deschis pe fundal se face amestecand silicon alb cu ceva colorant. Am gasit metoda asta pe net, pe undeva dar eu n-am aplicat-o pentru ca am considerat ca o sa se vada cumva conturul overflow box-ului prin siliconul ala deschis la culoare. Drept pentru care am optat pentru varianta cu pietre pe fundal.
Varianta cea mai simpla este sa nu te atingi de geamul din spate pentru nimic in lume.
Lasa-l sa crasca microalge verzi, diatome si alte dihanii.
O sa vezi ca o sa sfarsesti prin a avea acel geam acoperit cu calcar de la alge coraline rosii, verzi, spirorbis etc. varianta cea mai naturala.
vezi ca daca iti face hepatusul gris, in general este din cauza variatiilor de temp a apei, asigura-te ca ai temp constanta in bazin aaaaaaaa si vezi ca herbtana face minuni in cazurile astea
Am trecut peste faza cu gris-ul, am lasat acvariul gol 7 saptamani, am schimbat apa zilnic la cel de carantina, le-am scaldat congelatura in usturoi la fiecare masa.
Acum bag in mancare seachem nourish, si vad ca totul e ok. Temperatura o tin relativ constanta adica oscilez cam 1 grad zi/noapte.
Singura mea problema e ca nu pot tine ph-ul mai sus de 7.68 dimineata, 7.88 seara. Am si co2 scrubber numai ca cred ca nu e facut cum trebuie, il am intr-un filtru de apa, (modelul de se tine syb centrale). O sa il refac cu versiunea in sticla pet.
Daca aveti ceva idei le ascult cu interes.