Imi dau si eu cu parerea putin: in primul rand, la dimensiunea de 250 cm in lungime daca-l vei face (doar) de 40 inalt, din punct de vedere vizual nu stiu daca va arata foare bine. Daca vrei poti sa vii sa vezi la mine: la lungime aproximativ tot cam ca a ta el pare interminabil de lung chiar la inaltimea de 60 cm.
In al doilea rand, un plantat de dimensiunile astea iti va da foarte mult de lucru, probabil ca stii asta. Daca vrei merge spre plante mai pretentioase care sa necesite aditie de CO2, etc, va trebui sa iei in calcul si lucrul asta cand iti proiectezi partea de hardware. Pe de alta parte, intr-un plantat prea mare in [inaltime x adancime] va fi greu de umblat, o sa ai nevoie de scara sa umbli la plante... )
In al treilea rand, partea de filtrare va trebui s-o gandesti in functie de dimensiunile ce le vei alege si de ce vei pune in el, la pesti ma refer. Volumul de apa difera mult, la dimensiunile date de tine este 400 litri, daca cresti la 250x60x60 (eu asa as face...

) deja vorbim despre 900 litri si intram in alt spatiu de probleme... Dupa ce ti-ai ales sistemul de filtrare sa te gandesti la modul in care vei scoate apa din bazin, daca ai nevoie de gauri in sticla, etc, inainte de comanda sticla si lipi acvariul.