Author |
Message |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2014 22:52:07
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
varol
Member
IP:
|
Pana ma ajuta cineva cu un sfat cu filtrul, am rugamintea sa-mi recomande cineva un pet shop in Bucuresti unde gasesc ventuze mai ieftine. Ma intereseaza cu diametru de 6-7mm (pentru furtun co2), de 16mm si de 18 mm.
Va rog frumos raspundeti doar daca stiti un petshop cu punct de lucru nu magazin online. Cand spun ieftin ma refer la un 2,5-3 lei bucata nu ca alea de la jbl de 14 lei 2 ventuze.
Multumesc
|
|
 |
kazaku
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2014 23:23:19
|
kazaku
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/c71df24045cfddab4a963d3ac9bdc9a3.jpg)
IP:
|
Gasesti in piata ventuze de silicon si sunt foarte bune. Eu am luat si inele de plastic pt a prinde incalzitorul si furtunul de la filtrul facut de mine. Vezi si tu la coralis daca vrei profesionale, nu stiu daca si-au terminat site-ul. Ii gasesti in drumul taberei.
|
0771 496 835 Lucian |
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2014 10:35:13
|
stefanp
Moderator
IP:
|
varol wrote:Deci schema la ei pe site arata asa:
Problema este ca daca pun in-ul pe acel canal apa urca si trece prima data prin mediile biologice deci ar trebui sa mut buretele in primul sertar.
Ar mai fi varianta sa pun furtun cu in direct sus pe burete si out-ul sa il pun sa traga de pe canal si astfel apa sa vina pe sus sa treaca prin toate mediile si sa fie trasa in acvariu prin canalul din stanga. In varianta asta nu stiu daca e posibil si mi-e sa nu stric ceva.
Ai pus si tu o poza minuscula si eu sunt mahmur de ma doare
Filtrul ala ar trebui sa aiba un circuit "din fabrica", nu cred ca indicat sa schimbi in-ul cu out-ul, nici nu stiu daca va functiona.
Asta presupunand ca am inteles ce ai vrut sa zici
Alt magazin cu punct de lucru in Bucuresti este Pepika. (au si site ca sa te uiti in avans dupa ventuze)
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Romanian Aquascaping Contest 2016
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2014 13:11:13
|
varol
Member
IP:
|
stefanp wrote:
varol wrote:Deci schema la ei pe site arata asa:
Problema este ca daca pun in-ul pe acel canal apa urca si trece prima data prin mediile biologice deci ar trebui sa mut buretele in primul sertar.
Ar mai fi varianta sa pun furtun cu in direct sus pe burete si out-ul sa il pun sa traga de pe canal si astfel apa sa vina pe sus sa treaca prin toate mediile si sa fie trasa in acvariu prin canalul din stanga. In varianta asta nu stiu daca e posibil si mi-e sa nu stric ceva.
Ai pus si tu o poza minuscula si eu sunt mahmur de ma doare
Filtrul ala ar trebui sa aiba un circuit "din fabrica", nu cred ca indicat sa schimbi in-ul cu out-ul, nici nu stiu daca va functiona.
Asta presupunand ca am inteles ce ai vrut sa zici
Alt magazin cu punct de lucru in Bucuresti este Pepika. (au si site ca sa te uiti in avans dupa ventuze)
Eu din ce am vazut la ei pe site exista o poza si cu in out-urile diferite. Si din moment ce pompla este externa ma gandeam ca nu are cu ce sa influenteze. Conteaza doar unde o pui tu. O sa-i fac un test sa vad. Aici este prezentare pe site-ul lor http://www.aquael.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=132&Itemid=321&lang=en .
Privind Pepika, eu initial am cautat la ei pe site, pentru ca oricum trebuie sa iau matrix maine si este aproape de locul meu de munca, dar au doar ventuze "de firma". Am nevoie de vreo 3-4 ventuze de 6-7mm pentru furtun CO2, 2 ventuze de 18 mm pentru furtunul de filtrare, si 2 de 16 mm pentru teava de care leg furtunu pentru filtare. Ma ajunge cam 40 lei si tinand cont de faptul ca am depasit cu mult bugetul initial macar la prostiile astea sa ma zgarcesc.
This message was edited 1 time. Last update was at 13/03/2014 13:12:04
|
|
 |
koala
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/03/2014 13:37:19
|
koala
Batran si obosit
![[Avatar]](/forum/images/avatar/7f6ffaa6bb0b408017b62254211691b5.jpg)
IP:
|
Cred ca am eu niste ventuze pe-acasa, ramase de pe la vechi proiecte... o sa incerc sa le caut si le pozez.
Daca-ti convin, ale tale sunt.
Cado' de bazin nou!
|
Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020) |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/03/2014 18:37:44
|
varol
Member
IP:
|
Multumesc mult Koala dar am rezlvat-o. De fapt doar jumate. Am gasit azi la Pepika 2 ventuze de la Enheim si m-au improprietarit cu inca doua care le aveau pe acolo. Mai imi trebuiesc 3 pentru furtunu de CO 2 dar nu e graba.
Fac test in seara asta la acvariu si maine bag niste poze dupa ce-l instalez.
|
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/03/2014 15:44:27
|
varol
Member
IP:
|
L-am instalat, cica. Plantele saracele arata ca vai de ele dar ma incapatanez sa le salvez. Le-am tinut o noapte la blackout cu apa oxigenata si 2 nopti cu apa de la canal. Sunt asa ramolite ca imi era frica sa pun penseta pe el.
Pe urma filtru: i-am pus pompa afara, lipita pe geam pe furtunul care duce out-ul. M-am chinuit s-o amorsez de mi-au sarit ochii. Cred o sa spal buretele la reset.
Backgroundul ala albastru lipit e de toata jena. Proasta alegere.
Poze n-am cum sa pun pentru ca am numai bule pe geamuri.
Ah, da, si am uitat sa iau moss si m-am chinuit sa tund 3 moturi sa lipesc pe pietre  . Alta porcarie  .
Deci pana acum pozitiv.... doar faptul ca nu curge acvariul
Ps: care isi rupe putin timp sa-mi vanda niste melanoides, sa verifice anuntul de la cumparari.
|
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/03/2014 20:32:11
|
varol
Member
IP:
|
Si cateva poze.
Deci nu scap de bulele alea de oxigen de pe geamuri. A trebuit sa dau cu mana sa pot sa fac poza. In substrat nici nu mai zic cat oxigen este. Ma doare mana cat am infipt penseta.
Plantele arata, asa cum am spus, dezastruos. cryptocoryne wendtii brown era ditai planta, cu vreo 20 de frunze. Acum s-au topit de mai are doua ramolite. De parva nici nu mai spun cum arata  . O sa iau si niste staurogyne repens sa pun in fata cand isi mai da drumu.
In seara asta bag si bomba dar astept sa se usuce siliconul cu care am izolta capacul si furtunul.
Am pus si doua poze cu fratioru mai mic, care o sa intre la reset cand ii dau drumu lu asta.
|
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2014 10:35:03
|
varol
Member
IP:
|
Pentru ca neoanele mele se apropie de un 8-9 luni ma gandesc sa le schimbi. Capacul are 3 T5 de 8. Momentan am un neon Arcadia, un Aqua Zonic super Tropical Pink si un no name de 865. Sincer nu cred ca si-au meritat pe deplin pretul si vroiam sa ma reorientez.
Pentru ca gama de T5 8w este redusa am de ales intre Sylvania Grolux, Osram 930 si Osram 954. Mi-ar prinde bine niste sfaturi privind alegerea pe care sa o fac. Eu ma gandeam la 2 Grolux cu un 930 dar astept si alte sfaturi. De asemenea am posibilitatea sa raman cu neoanele Arcadia cu Aqua zonic dar nu prea stiu cum sa le combine pe astea. Mentionez ca am doua neoane pe o priza si altul independent de celelalte doua.
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2014 13:30:30
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Grolux-ul ce spectru are?
|
Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/03/2014 14:16:20
|
varol
Member
IP:
|
Pun un site random de afara cu spectru:
http://www.zoolight.pl/product-eng-125-8W-30cm-SYLVANIA-GROLUX-8500K.html
si aici cu Arcadia http://www.arcadia-aquatic.com/freshwater-lamp-t8-t5/
Spectru luminos in grafice pare acelasi dar Grolux are 8500k in timp ce Arcadia 6600k.
Diferenta de pret intre Grolux si Arcadia este de vreo 25 lei. Arcadia este mai scump decat Grolux. Ma gandeam sa aleg doua din cele doua cu unul dintre Osramurile de mai sus. Dar nu stiu ce sa aleg intre 930 si 954.
As mai putea sa combin 2 Grolux cu un Arcadia. In descriere la Grolux scrie ca majoritatea le combina cu neoane daylight. 6600k de la ARcadia acolo se incadreaz nu?
This message was edited 2 times. Last update was at 20/03/2014 14:20:09
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 21/03/2014 13:15:03
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Ai putea sa incerci doua Grolux si un 930...ma gandesc sa nu fie prea rece totusi lumina, vazand ca groluxul are 8800K si un spike mare in albastru.
Sau doua Arcadia si un 930.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2014 18:51:37
|
varol
Member
IP:
|
Am dat comanda de 2 Grolux si un Osram 930 sa vad ce iese. Multumesc pentru ajutor stefan. Cand vin neoanele imi ajunge si Esy Life Profito si Fero. Dupa pentru macro vad eu.
Azi, la o saptamana, de la start am plantat putin si am marit lumina de la 5 la 8 ore. Am pus si un filtru din ala burete pe post de prefiltru. O sa pun si niste poze. Am dat drumu si unei bombe cu drojdie care ori nu baga cat trebuie (mi-e lene sa-i pun numaratorul de bule acum si oricum astept sa vina si robinetul de reglaj fin sa fac bomba cu sare de lamaie) ori nano difuzoru ceramic nu e ce trebuie la bomba asta. Afirm asta pentru ca PH-ul este in continuare la 7,5 dupa 6 zile de bomba (bine eu sunt si cam daltonist...dar nu cred ca ma insel).
Am si o rugaminte. Daca poate cineva sa-mi spuna de care limnophila am in dreapta (se vede in unele poze, prima cel mai bine - aia de seamana cu mararul). Pentru ca am primit-o si nu stiu exact de care este.
Plante am asa (de la stanga la dreapta, din fata in spate):
- Staurogyne repens, Lobelia cardinalis small form, Cryptocoryne Parva (a inceput sa-si revina), Hedyotis salzmannii (si astea isi revin), Pogostemon erectus, Cryptocoryne Wendtii Brown si Green (cred ca le-am salvat si pe astea), Bacopa amplexicaulis, Rotala rotundifolia (cam ramolite dar isi revin), Ludwigia repens rubin (sunt doar niste capete si nu se vad in poze dar au inceput sa dea frunze) si Limnophila (care sper sa-mi spuna cineva de care este)
,
|
|
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 22/03/2014 18:52:02
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 22/03/2014 22:06:00
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Cred ca Limnophilla sessiliflora ...
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/03/2014 19:11:18
|
varol
Member
IP:
|
Si eu am crezut dar parca sunt niste diferente intre ce am eu si sessiliflora. Astept sa vad cum se dezvolta. Aseara parca am observat ca isi strange toate frunzele alea si le lipeste de tulpina cand nu e lumina aprinsa. O sa ma uit si in seara asta sa fiu sigur daca mi s-a parut.
In alta ordine de idei, cred ca nu mi se dizolva CO2-ul. Adica toate bulele se duc spre suprafata si cred ca apuca sa faca un contact cu aerul si pierd CO2-ul.
Am incercat sa fac si un filmulet dar e facut naspa cu aparatul de fotografiat si prea am reusit sa urmaresc bulele de cand ies din difuzor pana la suprafata. Oricum il postez aici, poate observa cineva ceva.
https://www.youtube.com/watch?v=rN6BIHiLHr4&feature=youtu.be
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/03/2014 22:11:43
|
stefanp
Moderator
IP:
|
Nu poti sa pui difuzorul in dreptul curentului de apa de la filtru?
Ca sa plimbe bulele prin bazin.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/03/2014 22:29:08
|
varol
Member
IP:
|
Pai outul de la filtru este pus in spate in stanga sa bata de jos in sus sa valureasca. Difuzorul este pus in partea opusa in dreapta fata. Daca pun outul sa bata inspre acvariu imi culca toate plantele... As putea doar sa-l pun sa bata inspre fata da sa-l las la un 60-70 l/h dar nu cred ca face fata cu filtrarea asa.
Dar difuzorul este pus cam la 30 cm sub apa deci normal cred ca ar avea timp sa se dizolve. As putea sa-i pun ceva contra pe furtun de care sa se loveasca CO2-ul cand iese din difuzor? O bucatica de plastic sau ceva? sau daca se sparg nu se mai dizolva in apa?
LE: daca il pun exact langa in-ul de la filtru, unde este buretele ala pe post de prefiltru, nu se dizolva daca trage bulele in filtru?
This message was edited 1 time. Last update was at 23/03/2014 22:32:57
|
|
 |
varol
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/03/2014 21:27:40
|
varol
Member
IP:
|
Deci ma dispera ca nu-mi dau seama ce naiba are. PH-ul a ramas intepenit la 7,5. Tre sa-mi vina acum si un test permanent CO2 si un alt tip de difuzor sa vad ce iese.
Buba este ca tot ce iese prin nano difuzor se aseaza la suprafata. Eu din cate stiam CO2-ul cand ajunge la suprafata s-a si dizolvat in contact cu aerul si-l pierzi. Mie imi sta de zici ca-s plante de suprafata. Pun si doua poze:
|
|
 |
Humbert
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/03/2014 21:39:24
|
Humbert
Aquamaster
![[Avatar]](/forum/images/avatar/db68512896941514a089c37392f0683b.jpg)
IP:
|
CO2-ul iti sta la suprafata pentru ca ai biofilm.
|
|
|
 |
stefanp
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 25/03/2014 21:41:54
|
stefanp
Moderator
IP:
|
pH-ul il verifici cu un test banuiesc...nu cu un controller nu?
E posibil sa mai fi scazut un pic, dar sa nu sesizeze testul si ochiul tau.
Pe de alta parte, bulele se duc direct in sus si pe urma ies, de asta nu ai o concentratie mai mare. Trebuie sa gasesti o metoda sa il "plimbi" prin bazin.
Cu cat va sta mai mult in contact cu apa, cu atat mai mult se va dizolva.
Tu ai un filtru extern din ce vad in poza. De ce nu pui un difuzor extern?
Referitor la bulele de la suprafata, raman acolo datorita biofilmului. Ele practic nu iau contact cu aerul, ca sa se sparga.
|
Blog despre acvaristica
Despre Dennerle |
|
 |
|