Salut,
Arata bine apa, insa eu as recomanda sa pui acel incalzitor in spate si eventual sa pui un fundal la acvariu, sa nu se vada peretele ala.
Si am mai vazut ceva chestie mica acolo de plastic peste nuca aia de cocos, ce este?
Ape limpezi!
Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.
wassup wrote:Salut,
Arata bine apa, insa eu as recomanda sa pui acel incalzitor in spate si eventual sa pui un fundal la acvariu, sa nu se vada peretele ala.
Si am mai vazut ceva chestie mica acolo de plastic peste nuca aia de cocos, ce este?
Ape limpezi!
Salut,
Chiar la asta ma gandeam si eu dimineata, sa mut incalzitorul in spate si sa-mi pun un fundal simplu, cu toate ca live, peretele din spatele acvariului arata destul de bine prin apa. Nu e nicio problema daca scufund capatul incalzitorului 1 cm in pietris? Substratul in spate e mai inalt.
Chestia de plastic de pe nuca de cocos este materialul filtrant de la vechiul filtru. Cand l-am dus la reparat, am pastrat materialul filtrant si buretele pentru a tine bacteriile in apa si a le "agata" de filtrul nou.
Am populat acvariul cu pesti:
4 carasi mici (~3-4 cm) si 2 ancistrus (~2 cm). Asa vor ramane, nu voi mai pune alti pesti. Din pacate, am cateva plante care probabil vor ajunge hrana pentru carasi.
Credeti ca e prea putina apa pentru pestii din acvariu? Este cumva suprapopulat?
Carasii imi par putin agitati, sper sa se linisteasca pana maine.
salut, sunt incepator ,dar din ce am lecturat eu, carasii fac multa mizerie si trebuie filtrare pe masura .
La un search pe google am gasit :
De asemenea speciile pretentioase de carasi se tin doar cu alte specii pretentioase, si nu cu fantail, cometa, wakin, ryukin sau carasi comuni.
- dimensiuni acvariu: 40 litri pt fiecare, minim 2 carasi. Deci pentru 2 indivizi acvariul trebuie sa aiba 80 litri reali, cam 110 litri brut.
- hrana: de la tetramin sau tetrafin pana la tubi si rame. Mazarea fiarta si decorticata reprezinta o delicatesa . In general carasii se hranesc de 2 ori pe zi, in portii mici. Atentie, pot manca pana crapa, nu exagerati!
- durata de viata: 10-25 ani
This message was edited 1 time. Last update was at 01/02/2014 22:25:54
- "Aspiratorul de substrat" este o jucarie ce trebuie "reglata" in functie de mai multi factori: componenta substratului care se doreste aspirat, marimea coloanei de apa din bazin, grosimea furtunului prin care aspiratorul trage apa, diametrul corpului cilindric, etc.
- Toti acesti factori influenteaza in mod direct debitul de apa si, implicit, felul in care aspiratorul "isi face treaba".
Nu pun fundal la acvariu pentru ca probabil am sa-l mut in alta parte a camerei, de unde se va putea vedea din ambele parti. Am schimbat apa si am curatat putin filtrul aseara (rotorul + corp) pt ca nu mai scotea bule cu atata spor. Cu ocazia asta mi-am facut si "botezul", am luat o gura zdravana de apa din acvariu
Nu mai pot sa editez postul vechi, asa ca intreb aici.
Care este solutia cea mai buna pentru CO2, butelie mica sau instalatie de CO2, cu amestec?
Varianta in care sa-mi fac bomba cu drojdie iese din calcul.
stefanp wrote:Daca iti permiti, ia o instalatie de co2, cu o butelie cat mai mare, ca sa o incarci cat mai rar.
Dar daca iei o butelie la 2kg, e foarte ok.
Merg atunci pe o butelie de 2kg. Voi monta instalatia de CO2 doar dupa ce-si termina carasii festinul cu plantele.
Din nou, filtrul nu imi scoate bule si nu inteleg de ce.
Am un Tetra IN 400, care in mod normal ar trebui sa scoata bule. Am schimbat furtunasul care trage aer, cu unul mai lung pe care l-am scos din acvariu in speranta ca nu se mai umezeste.
cingo171179 wrote:vezi ca in capatul furtunului ar trebui sa aiba un "dop", care se inchide si deschide, pe deschis trage aer de afara si baga bule in acvariu
Am si eu acelasi filtru.
In capatul filtrului unde bagi furtunul acel dispozitiv se invarte(este de culoare verde).
sufla pe furtun si roteste la 360 grade si o sa iti dai seama in ce pozitie este pe deschis.