M-am gandit sa pun cateva poze cu filtrul meu cu nisip, in pat fluidizant si acvariul pe care il deserveste.
Din experienta proprie pot sa spun ca pentru un asemenea filtru este nevoie de un debit destul de mare, pentru a mentine in suspensie, toata cantitatea de nisip din filtru.
Initial nisipul avea o granulatie mai mare si pompa nu prea reusea sa mentina nisipul in suspensie.
Ulterior am pus nisip cu o granulatie mai mica (cernut prin strecuratoare de ceai) - pompa mentine in suspensie aproape 50 % din cantitatea de nisip din filtru.
Concluzia mea este ca am nevoie de nisip cu granulatie mai mica (am nevoie de o strecuratoare mai fina)
Pompa care deserveste acest filtru este de la JBL - Pro Flow 1000 (debit= 1000 litri / h) care aspira apa din acvariu printr-un filtru de substrat (vezi cele 2 tevi albe din PPR care se pot vedea in poza) dupa care o impinge in filtrul cu pat fluidizant (rosu) apoi in reactorul CO2 (albastru), iar pe furtunul verde se intoarce liber in acvariu.
Acum astept sa se colonizeze nisipul cu bacterii.
Din pacate nu pot sa va dau detalii despre calitatea apei din bazin, deoarece nu am teste.
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 17/04/2013 23:03:53
|