[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Inceputurile unui acvariu de 200 L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
dorulet_stancu
Junior member

IP:

Si eu banuiesc filtrul, desi are undeva la 500 l/h declarat ceea ce probabil real inseamna 300, problema la el cred ca este suprafata mica a mediilor de filtre. Ma si enerveaza tetratecul 1200 pe care il am ca pierdut cateva seri si el tot curge linistit, asa ca nu il pot utiliza.
In ceea ce priveste CO2-ul m-am tot uitat pe la donatii de sisteme si nu am gasit nimic , acum sincer sa fiu nu imi permit inca butelie si restul echipamentului.

Multumesc o seara placuta.
[Email]
stefanp
Moderator

IP:

Nu e vorba neaparat de debit (desi asta asigura circulatia apei in bazin), ci de cantitatea si calitatea materialului filtrant din el. Caci acesta din urma iti asigura acel ciclu al azotului (adica bacteriile din el).

Sistem de co2 la donatii nici n-ai sa gasesti

Insa te poti apuca sa strangi usurel bani. O butelie de vreo 2 kg cu putin noroc gasesti pe la 150 ron, un reductor tot pe la 150 si un difuzor pe la 50 lei (sau iti poti face tu un reactor extern, in aceeasi bani). Astea ar fi preturi medii. Cu mai mult noroc, gasesti pe cineva care se lasa de acvaristica si vrea sa scape de ele, sau are nevoie urgent de bani si le da mai ieftin.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
dorulet_stancu
Junior member

IP:

Azi m-am apucat sa schimb apa si verificat filtrul intern, mare surpriza mare, filtrul este dotat cu 6 ventuze din care una lipsea era exact langa pompa, in conluzie pe acolo trecea linistita apa nefiltrata probabil mai mult de jumatate din apa.
Am schimbat 30% din apa si am refacut testul de NO3 si indica undeva intre 12,5 si 25, deci ceva mai bine. O sa mai fac si sambata sau duminica un schimb, sper sa reusesc pentru o perioada sa fac schimburi de 2 ori pe saptamana.
[Email]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Salut. Acum am vazut si eu ca esti din pitesti. Easycarbo gasesti in kaufland nord, este un petshop acolo. Te sfatuiesc sa vorbrsti cu vanzatoarea sa-ti comande la litru, poate.
[ICQ]
dorulet_stancu
Junior member

IP:

Multumesc de sfat Narcis. Se pare ca alga se retrage.
[Thumb - P1170984.JPG]

[Email]
dorulet_stancu
Junior member

IP:

Sper ca la sfarsitul acestei saptamani sa trag tevi pentru achimbatul apoi la picuratura, intrebarea mea este cum trebuie sa procedez cu apa pe care o scot din acvariu. Adica cum fac sa se pastreze apa la acelas nivel in acvariu fara sa varieze indiferent de cat de multa sau putina bag?
Si acum daca tot am postat hai sa mai pun si o poza recenta cu acvariul .
[Thumb - P1180201.JPG]

[Email]
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

dorulet_stancu wrote:intrebarea mea este cum trebuie sa procedez cu apa pe care o scot din acvariu. Adica cum fac sa se pastreze apa la acelas nivel in acvariu fara sa varieze indiferent de cat de multa sau putina bag?

Trebuie sa ai un sistem de prea-plin care sa asigure scurgerea unui debit cam de 2 ori debitul maxim pe care il poti da prin sistemul de aductiune de apa. Sunt mai multe solutii dintre care cea mai utilizata in ape dulci este gaurirea acvariului si crearea unui circuit de scurgere la canalizare de acolo (asta in doua cuvinte pentru ca si aici sunt cateva lucruri de rezolvat). Un alt sistem este de a atasa la acvariu un alt recipient, intre acvariu si recipient se pune un sistem de conducte full amorsate care sa asigure acelasi nivel (vase comunicante) si in acel recipient se face prea-plinul propriu-zis (asta tot in doua cuvinte ). Acest sistem pare mai facil pentru ca nu mai gauresti sticla bazinului dar prezinta pericolul de a se dezamorsa si pentru asta trebuie sa mai faci niste artificii. Vezi ca tocmai se discuta la Atelier DIY despre Sisteme de schimb de apa la picatura si un alt material foarte bine facut Sistem overflow Bean animal.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/02/2013 23:02:43

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: