[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
alegere buturuga  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

problema mare ..doua buturugi le-am pus la fiert in apa sarata intr-un vas .sunt nevoit sa le rotesc pe toate partile ca sa fiarba macar putin toate ramurile.
Problema e alta.
Una din buturugi am curatat-o de coaja cu o perie de sarma cat am putut de bine pana a ramas aproape alba si am bagat-o in acvariu.
Dupa nici doua ore pestii pareau toti apatici. Am crezut ca sunt stresati din cauza ca am umblat in acvariu.
Dupa o juma de ora au murit 2 neoni . Pana acum n-am mai avut niciun peste mort in acvariu nici macar la inceput.
Oare vita sa fie de vina? sau cumva pietrisu si acuabasis de sub el s-au colmatat si cand am umblat eu au eliberat ceva amoniu sau alte porcarii prin apa.
Pesti stau toti ori pe substrat ori la suprafata . cativa pui de guppy sunt iarasi foarte afectati( inoata intr-o parte). Din pacate nu am niciun fel de test de apa sa vad ce s-a schimbat.
Oricum am scos buturuga, am bagat o piatra de aer in apa si am schimbat 50% din apa. acum la cam 1:30 de la schimbul de pa parca si-au mai revenit putin..
Ce sa fie oare?
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

kirucd wrote:
alyenn666 wrote:pai am luat-o cu totul
dar ramuri nu avea decat retezate foarte aproape de buturuga si cativa lastari. partea de sus o sa o tai si o sa o asez pe post de pestera pe fundul acvariului..
Ramane intrebarea daca sunt ceva toxine in vita de vie daunatoare ..

Depinde cat de des obisnuia vecinul sa stropeasca via
Posibil sa mai fie cate ceva, de aceea e bine sa o fierbi in mai multe ape cu sare.

O zi buna,
Dragos

Vezi ce am scris mai sus. Trebuia sa le fierbi in mai multe ape cu sare. Si sa le lasi
in apa mult mai mult timp, cu schimb de apa, ca sa fii sigur ca nu mai elimina nimic
in apa.
Fa inca un schimb de apa de 50% sa incerci sa diluezi ceea ce ai bagat in acvariu.

O zi seara placuta,
Dragos

This message was edited 1 time. Last update was at 20/01/2013 21:24:29

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

deja pestii care au ramas au revenit la normal.
Problema e ca nu stiu daca faptul ca am umblat in acvariu i-a afectat sau buturuga a eliminat ceva.
Cat mai curand o sa caut si niste teste ca vad ca fara te uiti la pesti cum fac pluta.
e posibil ca aquabasis si pietrisu sa se colmateze in doar 2 luni si sa faca bacterii anaerobe sau alte chestii daunatoare?
ca daca e asa cat de curand cumpar manado si scap de pietris si aquabasis.
dberger
Member

IP:

alyenn666 wrote:ca daca e asa cat de curand cumpar manado si scap de pietris si aquabasis.

Manado e substrat inert, inlocuieste clasicul nisip/pietris dar, sub acesta mai ales la un acvariu plantat, ai nevoie de aquabasis plus, care este substrat fertil.
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

alyenn666 wrote:
e posibil ca aquabasis si pietrisu sa se colmateze in doar 2 luni si sa faca bacterii anaerobe sau alte chestii daunatoare?

Mai mult ca sigur ceva nu a fost in regula cu buturuga. Dragos ti-a spus destul de clar cum trebuie procedat in astfel de cazuri. Nu cred ca substratul are vreo problema. In doua luni nu prea avea ce sa se formeze pe acolo, astfel incat sa strice atat de rau apa.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
kirucd
DIY Master
[Avatar]
IP:

Bacteriile anaerobe nu fac rau pestilor. Hidrogenul sulfurat poate sa le faca rau.
Dar nu cred ca ai avut asa ceva, ai fi simtit miros de oua clocite si sigur ne spuneai.
Problema a aparut de la radacina de vita de vie, care de obicei se stropeste cu
sulfat de cupru. Poate ca se mai folosesc si alte chestii cu care se stropeste via,
nu ma pricep. eu unul sint convins ca probelma a aprut de la radacina de vita.

O seara placuta,
Dragos

Filtre biologice
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Reef 500+
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17511.page
Scubaline 460 - Discusi
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15524.page
Bean animal overflow
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

inca un lucru care m-a surprins: crevetii n-au avut nimic. isi vedeau normal de treaba . Aveam impresia ca sunt mult mai sensibili.
Acum mi-am invatat lectia si anume ca nu toate scurtaturile ajung unde vrei. Le-am fiert si acum stau la apa rece scufundate pentru cel putin 2 saptamani. Pana atunci poate reusesc sa cumpar niste teste ca sa nu mai omor iar niste pesti nevinovati

LE: Buturuga in cauza- voiam sa o las asa in sus cu muschiul ala pe ea ... dar evident nu mai avea loc si capacul cu neoanele...
image

Uploaded with ImageShack.us

dupa retezarea partii de sus
image

This message was edited 3 times. Last update was at 21/01/2013 16:28:25

sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

ceva pareri???
merit ?

cingo171179
Senior member
[Avatar]

IP:

o parte din radacini (varfurile) le-as fi ingropat in substrat (sa ti de a senzatia ca a crescut din pamant), si as fi pus ceva muschi pe "tulpina"

pestisoru meu de aur
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

cand o sa o reintroduc in acvariu asta am de gand. Mi-ar fi placut si sa dau capacul jos si sa ramana si cioata de sus da nu aveam cum sa mai pun neoanele:d
mi-ar fi placut sa pot sa o asez mai in stanga sau mai in dreapta dar insemna sa tai din radacini.
sper saptamana viitoare sa o pun inapoi si sa nu mai am probleme cu pestii
alex24
Member

IP:

alienn666 scuze ca ma bag ca musca-n lapte
am si eu 3 ramuri de vita de vie dintre care una este verde
dupa prima oparire cea verde deja s-a scufundat celalalte 2 nu au nici un gand

le pot folosi cu incredere chiar daca nu le fierb cu sare grunjoasa ? ci doar in apa ?

sunt decojite iar tanini nu mai elimina dupa cateva opariri

multumesc de ajutor si bafta in continuare
alex24
Member

IP:

sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

daca le-ai tinut in apa si nu mai elimina tanini cred ca sunt destul de sigure..
poti sa incerci cu un pestisor de sacrificiu.
adica pui una din buturugi intr-un vas cu apa din acvariu ca sa nu sufere pestele un soc termic ( ma refer sa-i oferi conditii asemanatoare acvariului in care doar buturuga sa fie in plus) si adaugi un peste care iti e mai antipatic de pe acolo.daca vezi ca in juma de zi pestele se comporta normal poti baga linistit buturugile in acvariu. In orice caz trebuie sa fi cat de cat pe faza in caz ca se intampla ceva sa salvezi repede pestisorul.
La mine cu buturugile netratate decesele au survenit in materie de cateva ore (maxim 3). Eu banuiesc o scadere brusca a Ph-ului desi nu am cum sa garantez acest lucru.
Din cate am inteles eu sarea ajuta lemnul sa elimine mai repede tanini si totodata incetineste procesul de putrezire. Oricum dupa fierberea in apa sarata , sarea dispare in perioada cand tii buturuga in apa rece.

Concluzia este ca trebuie sa incerci. Indiferent daca alegi varianta cu pestisoru sau pe cea cu ramurile direct in acvariu sa fii pregatit de un schimb partial de apa (50%). Adica apa fara clor, la temperatura camerei sau la cea a acvariului.

Ps: nu ai de ce sa te scuzi. Sper ca am fost de ajutor . POate imi zici si cum a decurs operatiunea.
sv_costin
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu am mai rezistat si am bagat iar buturugile in acvariu. Se pare ca fiertura si apa rece in care au stat fac diferenta. Pestii cerceteaza fiecare ramurica mai ales ancistrusii.

LE: Cam asa arata radacina acum
image

This message was edited 1 time. Last update was at 11/02/2013 23:02:01

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: