[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lampa iluminare Nano DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
daniel12
Senior member
[Avatar]

IP:

Nano cu creveti sunt o combinatie riscanta. Crevetii au nevoie de parametrii stabili iar nano este definitia instabilitatii

O sa fie greu sa mentii stabilitate in el. Bagi si multa lumina in ecuatie si e ca si cum ti-ai cauta-o cu lumanarea.

Nu zic ca n-o sa mearga acvariul, eu de 2-3 saptamani ma chinui sa crest alge intr-unul de 12L. Pana acum s-a umplut de melci. Inca astept, n-am facut niciun schimb de apa.

Stii cum e, apar exact in momentul cel mai nepotrivit, nu cand iti doresti tu

Acum na, ce stiu eu? Sunt altii pe aici cu 20-30 de ani experienta. Poate li se face mila si-ti dau un sfat doua. Ca sa incepi cu dreptul.
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Eu am mai crescut neocaridina heteropoda var. yellow in acest acvariu si la fel de bine s-au inmultit ca red cherry sakura in alt acvariu de 45 litri...Doar ca aveam becurile cu incandescenta de cate 8W fiecare, ceva moss si un filtru intern elite mini ce ii acopeream orificiile de intrare cu ajutorul unui stramp de dama Nu fertilizam, nu aveam substrat, testam doar ph...Ei in general nu sunt pretentiosi, dar la fel de usor se si pot pierde la o schimbare majora a parametrilor...
viulian
Aquamaster
[Avatar]

IP:

daniel12 wrote:Nano cu creveti sunt o combinatie riscanta. Crevetii au nevoie de parametrii stabili iar nano este definitia instabilitatii

Am rezolvat problema stabilitatii tinand nano-ul de 10L doar cu creveti si moss, cu fertilizanti foarte putini si foarte rari. Nu m-as incumeta cu HC si fertilizanti la greu, CO2 bomba instabil, samd. Atunci da, e mai greu

De asemenea, exclus pesti... un peste mi se pare ca produce mult mai mult NH4 decat un crevete. Asa ca doar creveti, la mine e ok cel putin
In principiu, ii hranesc odata la 2-3 zile iar la o saptamana, doua, schimb 4L de apa. Plante doar moss, alge foarte putine(un pic de thread algae, dar mici, si nu o iau razna); hranesc mereu cu mancare pentru creveti, dar variata ... mineral, crusta fit, complete, si batoane mici de spanac si inca un fel, toate gasite de la Dennerle, le alternez cum ar veni.

Nu e asa greu totusi - cu toate ca o buturuga cu niste moss ar fi pe dragul lor, sunt foarte speriosi si se simt mai bine daca au unde sa se ascunda (de mine, sau de ceilalti, cand naparlesc).

Acv. 30L, Acv. 10L, Acv. 16L, Reef 30L, Acv. 0.09L; In trecut: Acv. 25L, Acv. 8L
Pt. imbunatatit navigarea pe forum (My Stats, Big Images resize, Timezone fix)
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Pai da...doar creveti vreau sa tin, si hc as cam vrea neaparat...imi place rau efectul cu creveti... Bineinteles, ca ferropol 24 si easy carbo nu as vrea sa dau zilnic, tot din teama pt ganganii...Iar cu co2-ul nu imi fac griji, nu are nimic daca mai scade putin ph-ul.... Si cu moss-ul, o sa pun eu, nu ramane asa "chel"...am si lemnul potrivit pt asta...
stefanp
Moderator

IP:

Daca pui fertilizantii in doza recomandata, nu patesc nimic crevetii

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

da, am mai citit lucrul acesta la multi experimentati, si in mod cert o sa cer informatii despre cum au fost crevetii tinuti de catre stapani (atunci cand o sa cumpar unii). In caz ca si ei foloseau fertilizanti, inseamna ca sunt cat de cat obisnuiti, si ar trebui sa nu le afecteze doza recomandata. Daca nu, atunci o sa reduc la incput, si sa cresc treptat...
dorulet_stancu
Junior member

IP:

salut, cred ca era mult mai simplu daca pastrai soclurile G10 si puneai in loc de becuri simple de care ai avut, 2 becuri economice de 9 sau 11 w cu prindere pe socuri G10. Practic sunt niste becuri economice care sunt facute special pentru a fi bagate in spoturi. Avantaje ar fi cateva:
1. pastrai sistemul facut
2. nu degaja caldura ca becurile normale de spot
3. are consum mic
4. sunt izolate foarte bine, practic vaporii de apa nu au cum sa ajunga la tubul acela incolacit din interior
5. avand 2 poti sa le comanzi independent

dezavantaje
1. costul bucata fiind 20 lei
3. nu am gasit decat cu lumina calda 2700k

bafta
[Email]
Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Salutare...sa stii ca am luat in considerare si montarea de becuri economice pe soclu gu10, dar asa cum ai zis si tu, nu am gasit un spectru de lumina adecvat pt ceea ce vreau eu...or exista ele, dar in acel magazin nu am gasit. In al doilea rand vroiam becurile sa stea orizontal, si nu vertical, deoarece imi impuneau o coloana de apa mai mica (becurile atarnau in apa). Pot spune ca sunt foarte multumit de ce mi-a iesit, lumineaza foarte bine, nu m-am chinuit deloc, si mi-am mai testat si eu creativitatea...

Ape limpezi....
Dragos Matei
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Cosmin wrote:Eu la acvariul cu creveti (in care tin acum betta) am avut lumina de 13w 10 l net (14 brut),aditie de Ferropol 24 si Easy Carbo si nu am avut probleme,crevetii s-au inmulti,alge nu am avut.

saut!
cum trebuie dozat ferropolul, am inteles ca ferropol 24 se pune zilnic, dar ferropol fara 24 cum se pune ?
si daca pui easy carbo mai pui si aditie de co2 de la bomba ?

hm, deci la acvariul meu de 20 / 40 / H30 un neonash de 6W la vreo 10 fire de valisneria adulte e putin ...

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2013 11:53:19

Forever Two Wheels !!!
[WWW]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: