Am gasit la plafar doua produse. Aslavital, niste plicuri cu praf, cred, pe care nu le-am desfacut inca si o argila tot pulbere fina care arata ca cimentul.
Aseara am pus odata cu un schimb de ~40%.
Aceasta din urma am pus cam un varf de lingurita si am amestecat-o cu putina apa ca sa obtin un lichid pe care l-am turnat ulterior in acvariu.
Monitorizez situatia dar pana acum nu am observat un comportament ciudat la creveti. Au culori vii, sunt mancaciosi si au luat un luciu de zici ca si-au dat polish la carapace
Am si o femela de RCS cu "fructe de padure", galbene. Abia se misca saraca. Nu cred ca mai are mult. Am observat si niste pui de 2-3mm de la alta.
Am pus ca si tine filtrul EX700 cu un sertar de siporax, inca doua cu EHeim SubstratPro din care unul cu mediul filtrant din canistra schimbata iar ultimul sertar de sus cu bureti.
Iesirea e cuplata la un reactor de CO2 din filtru de apa in care am pus calti de plastic si siporax mini. Vreau sa vad daca pot face denitrificare cu el. Merg dupa logica ca trecand CO2-ul prin mini-siporax il mai saraceste in oxigen si determina bacteriile sa lucreze anaerob. E doar o presupunere. Vad dupa o luna-doua daca se adevereste. Am inteles ca ar trebui sa se innegresca treaba daca imi iese pasienta.
CO2 bag la modul lenes, 0,5BPS, mai mult pentru denitrificare decat pentru plante.