[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
am pui de discus, cum procedez?  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Ioan
Senior member
[Avatar]

IP:

Bunä seara mitus!
Da, cänd sunt mai mari poti sä-i tii in acvariu plantat. Cu cät sunt mai mici cu atät le trebuie mai multä hranä /g de peste. Bucuria algelor! Sä nu suprapopulezi acvariul, sä nu lasi hrana neconsumatä in apä, sä schimbi apa inainte de a creste cantitatea de nitrat peste 75-100mg/L, sä urmäresti permanent dacä lucreazä filtrul biologic la parametrii necesari, dacä primesc bacteriile suficient oxigen, dacä nu trece apa prin el prea repede sau prea incet, viteza apei prin materialul filtrant sä fie cca. 0,5-1m /min, sä pästrezi temperatura intre 28-31°C, sä urmäresti si sä corectezi lent, nu brusc, duritatea, cca. 7°dgH (3-14°dgH), si PH-ul apei, cca. 6,5 (5,8-7,5), etc...etc...etc!
I-ti doresc mult noroc, si incä mai multä räbdare pentru noul an!
Ioan

Daca-ti spune cineva: "Nu se poate!", adu-ti aminte ca se refera la posibilitatile sale, nu la ale tale.
ezra
Junior member

IP:

chiar sa nu introduc Ancistrusul? e destul de mic si inofensiv , are 3-4 cm. in plus s-au inmultit nenorocitele de alge. mi-e teama sa nu pierd ... nenufarul.

maine voi hrani puii de discus cu artemia, pusa azi la eclozat. din pacate, nu pot tine 2 coolturi simultan, asa cum recomanda articolul lui Leo (cred). mai am niste Sera Micron pe care as vrea sa o folosesc: ca sa nu deschid aiurea cutia, cind credeti ca e cel mai bine sa incep sa le dau si Sera?

pina la 13 ani eram convins ca sint reincarnarea unui scalar
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:chiar sa nu introduc Ancistrusul?

Mie mi-au decimat o tura de pui de Pelvicachromis pulcher doi Ancistrusi de 4 cm ....... nu vreu sa spun c-o sa patesti exact la fel ....... tu hotarasti daca risti sau nu .

ezra wrote:mai am niste Sera Micron pe care as vrea sa o folosesc

Prafu' ala e prea fin sa-l haleasca puii ....... parerea mea .......da' poti incerca ....... sa te convingi singur .......

Poze: smilie ... Poze cu plante
ezra
Junior member

IP:

de ieri dupa-masa ancistrusul sta cu "familia" Discus si nu s-a intimplat nimic. ai dreptate cu Sera Micron: aia mici nu o baga in seama, dupa ce am dat o multime de bani pe ea... oare la ce as putea s-o mai folosesc?

puii au acum o anume independenta de navigatie , dar tot ii "sug" pe parinti care, nu stiu de ce, s-ar putea sa fiu eu paranoic, dar se cam "scutura" de ei. am artemia intr-un pet de 2 L, cit imi ajunge sau e nevoie sa mai pun o tura?

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:ai dreptate cu Sera Micron: aia mici nu o baga in seama, dupa ce am dat o multime de bani pe ea... oare la ce as putea s-o mai folosesc?

La oarece alevini de la alte specii care se hranesc "din prima".

ezra wrote:nu stiu de ce, s-ar putea sa fiu eu paranoic, dar se cam "scutura" de ei. am artemia intr-un pet de 2 L, cit imi ajunge sau e nevoie sa mai pun o tura?

Probabil pentru ca sint neexperimentati.
De cind incep puii sa manince Artemia o sa ai nevoie de nauplii la greu. E bine sa-i hranesti cit mai des - non-stop .

ezra
Junior member

IP:

Faraoane, iti multumesc pt.sfaturi: pertinente ca de obicei. acuma puii se maresc vazind cu ochii si, mi-e teama, in cluj nu am cui sa-i pasez . in primavara vreau sa-mi fac un bazin de cca. 300l populat cu discusi.

nu am o matusa decedata & bogata, dar am o camera numai a mea si vreo 10-15 milioane (lei vechi). pasiune cit cuprinde. ce zici, am sa reusesc?
si vreau totusi sa ma disculp (fata de Razvan, unul din eroii mei acvaristi), desi poate nu e cazul, ca nu tin discusi pt. ca-s en vogue, pur si simplu imi plac: Konrad Lorenz se indragostise oricum de cichlizi inaintea mea

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:Faraoane, iti multumesc pentru.sfaturi: pertinente ca de obicei

Treaba cu sfaturile sta cam asa: intrebarile pertinente atrag sfaturi pertinente ....... intrebari tembele artag raspunsuri pe masura.

ezra wrote:acuma puii se maresc vazind cu ochii si, mi-e teama, in cluj nu am cui sa-i pasez .

E iposibil™ sa nu gasesti. Cauta, incearca pe la magazine ....... mai scoti din cheltuieli .......

ezra wrote:in primavara vreau sa-mi fac un bazin de cca. 300l populat cu discusi.

ezra wrote:nu am o matusa decedata & bogata, dar am o camera numai a mea si vreo 10-15 milioane (lei vechi). pasiune cit cuprinde. ce zici, am sa reusesc?

Idubitabil ! Ce te poate opri ?

ezra
Junior member

IP:

vad ca puii cresc, dar nu prea vineaza nauplii de artemia - tot mucusul secretat de parinti e baza. e normal sa fie asa? de crescut cresc pe zi ce trece, ma intreb daca n-as putea sa le dau si alta hrana?

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:vad ca puii cresc, dar nu prea vineaza nauplii de artemia - tot mucusul secretat de parinti e baza. e normal sa fie asa? de crescut cresc pe zi ce trece, ma intreb daca n-as putea sa le dau si alta hrana?

Ai mei incep sa haleasca alceva in afara de mucus cam la 2 saptamini dupa ce se ridica la zbor.

ezra
Junior member

IP:

2 zile in care micutii au vinat artemia, iata rezultatele: unii au crescut de 2 ori cit ceilalti, ajungind la 1,5 cm. parca vad deja irizatii albastre ale solzilor.
mi-a fost un pic teama pt. vietile lor, dar ancistrusul meu isi vede de algele lui. azi insa am vazut ceva, vierme alb (sau lipitoare) de 0,5 - 0,8 cm, serpuind in apa, pina s-a fixat de inotatoarea caudala a unuia din parinti: de citeva ori, rar, am mai scos cite un "vierme de-asta" din apa. ramine un mister cum a ajuns aici / probabil ca apa de la robinet nu e atit de curata.

acum un an, intr-un acvariu cu scalari, bine supravegheat & ingrijit, a aparut un... miriapod.

Mare Alb, e cazul sa ma ingrijorez? specific ca nici unul din alevini nu pare a suferi de pe urma lipitorii (sau ce-o fi). dar cum naiba scap de ea? si de ce tot apare cite un asemenea monstru o data la 2-3 luni?

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:2 zile in care micutii au vinat artemia

Da-le haleala non stop ....... daca-ti permite timpu' ....... Ar fi bine sa cauti niste Artemia congelata, puii cresc repede si n-o sa mai poti ecloza atitea nauplii cite vor ei.

ezra wrote:azi insa am vazut ceva, vierme alb (sau lipitoare) de 0,5 - 0,8 cm, serpuind in apa, pina s-a fixat de inotatoarea caudala a unuia din parinti: de citeva ori, rar, am mai scos cite un "vierme de-asta" din apa. ramine un mister cum a ajuns aici / probabil ca apa de la robinet nu e atit de curata.

Mai apar uneori. Am observat ca in acvarii cu incarcatura organica mare - mincare multa ....... n-am observat sa fie periculosi. Uneori am vazut discusi (marisori) halindu-i.
Culmea e ca mai apar si in acvarii echilibrate - saptamina trecuta i-am vazut intr-un acvariu fara pesti in care urmeaza sa pun o pereche de discusi la depus .......

ezra wrote:dar cum naiba scap de ea? si de ce tot apare cite un asemenea monstru o data la 2-3 luni?

Vor dispare ei, ramin de saminta acolo si cind dau de conditii bune, se inmultesc.

ezra
Junior member

IP:

in speranta ca mai urmareste cineva topicul asta, tin sa precizez ca inca nu mi-a decedat nici un discus: alevinii maninca artemia, acum am 2 culturi in paralel, dar nu stiu ce le-as mai putea da, am cumparat Sera Micropan si nu-i intereseaza.
se apropie cu pasi repezi (weekend-ul asta) momentul in care va trebui sa-i dau si as vrea sa fie cit mai dezvoltati, sa nu "ma injure lumea".

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:alevinii maninca artemia, acum am 2 culturi in paralel, dar nu stiu ce le-as mai putea da, am cumparat Sera Micropan si nu-i intereseaza.

Dupa cum spuneam incearca Artemia inghetata daca gasesti. Dupa ce-o accepta le poti face o mixtura din Artemia, inima de vita si granule. Ar trebui s-o accepte si p-asta repede. Apoi maresti concentratia de granule din mixtura, in scurt timp o sa accepte granule "goale" .

ezra wrote:se apropie cu pasi repezi (weekend-ul asta) momentul in care va trebui sa-i dau si as vrea sa fie cit mai dezvoltati, sa nu "ma injure lumea".

Asa repede-i dai? Oricum o sa te injure lumea c-o pui la eclozat Artemia .......

ezra
Junior member

IP:

dupa citeva zile de facut pe doica, revin la subiectu asta. am remarcat, mai nou, un comportament atipic al femelei: pe cind masculul isi etaleaza toate irizatiile specifice Blue Diamond-ului, femela inoata ciudat, se "intuneca", parca ar vrea sa-si manince progenitura dar, in fapt, n-o face.

Sub poze cu alevini de marimea alor mei, Jack Wattley - thks Timisoara! - da explicatiile: "The parent is about to take over and indicates this by twitching movements" si "on the basis of its dark coloration results its skin secretion" (sper ca am scris OK).
sa fie numai atit? sa ma fi transformat intr-un discusofil paranoic?

ezra
Junior member

IP:

si inca ceva. am descoperit mai demult site-ul unui pasionat francez, cu fotografii la greu, din fiecare etapa a dezvoltarii discusului, cu explicatii variate privind igiena si alimentatia. daca si-l aminteste cineva, un suflet de clujean manasturean ii va ramine pe veci indatorat.

Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

ezra wrote:un comportament atipic al femelei: pe cind masculul isi etaleaza toate irizatiile specifice Blue Diamond-ului, femela inoata ciudat, se "intuneca", parca ar vrea sa-si manince progenitura dar, in fapt, n-o face.

Se scutura oarecum spasmotic?

Daca puii sint complet independenti, poate ar trebui sa-i separi.

ezra
Junior member

IP:

azi noapte cind am sosit acasa, in acvariu se intimpla asa: femela isi fugarea progenitura, masculul o urmarea pe femela. am stins lumina si azi dimineata am mutat femela in alt acvariu. repet, masculul nu s-a dat pina acum la pui, dimpotriva e foarte ocrotitor.

ezra
Junior member

IP:

n-am gasit din pacate artemia congelata la magazinele din cluj: asa ca am hranit puii tot cu nauplii si inima de vita data pe razatoare. vreo 7-8 sint mai mari, restul au ramas cam pitici. pina acum 4 au murit . am gasit dimineata corpurile "albite".
am vreo sansa ca macar din restul 25-30 sa-mi ramina citiva in viata si sa se dezvolte normal? ei ciugulesc destul de interesati inima de vita. cei mai mici au insa abdomenele umflate intr-un mod nenatural. oare asta sa fie cauza mortalitatii?
la vara voi lua cu asalt Salina Turda, imi voi face un stoc de artemii congelate.

Vlad_Cluj
Junior member
[Avatar]

IP:

Te-as putea ajuta cu lorve de chironomus care cred ca sunt destul de bune pt puietul tau :sic: vii sau congelate cunso pe careva care le aduce din Ucraina, au cam 0.5-1 cm la mine chiar si puietut de guppy de vreo cateva zile le mananca.
[Yahoo!]
diskusfun
Member
[Avatar]

IP:

asa ca am hranit puii tot cu nauplii si inima de vita data pe razatoare

continua asa si nu o sa mai ai decit ffffffff putini mai incolo....nu am citit tot topicul , dar a recomandat cineva sa hranesti puii cu asa ceva?...daca da, f. gresit !
una e mixtura si altceva inima data pe razatoare ....

cei mai mici au insa abdomenele umflate intr-un mod nenatural. oare asta sa fie cauza mortalitatii?

DA!!!...nu-i asa ca sunt colorati normal, parca ar si minca , dar burtile sunt enorme?.... si daca iai urmari cu atentie ai vedea ca nici nu defeceaza...s-au constipat cu bucatile de inima data pe razatoare ...nici nu stiu daca sa recomand sulfatul de magneziu la pui asa mici...asa ca,renunta cit mai repede la inima data pe razatoare...fa o mixtura , dar si aceasta cind o dai la pui , cu grija...din bucata congelata , tai cu un cutit bine ascutit feliute cit mai subtiri, mai subtiri decit foaia de hirtie....
repede la treaba si succes...

The road to happiness lies in two simple principles:
Find what it is that interests you and that you can do well, and when you find it, put your whole soul into it - every bit of energy you have.
[Email] [WWW]

Forum Index » Cichlidae
Go to: