[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
tetrazona sfaturi plz  XML
Forum Index » Cyprinidae
Author Message
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

nu lam lasat sa se cicleze cum trebuie doar o saptamana da am pus pastile cu coloni de bacteri cred ca a costat si asta si nu au avut nimica pesti .am inceput cu doi sanitari din care a ramas doar unu si dupa tetrazoni . sanitaru a murit din chinurile tetrazonilor era cam mic sanitaru . ma gandesc ca sau simtit bine daca au icrat ca nu icreaza in orce conditi .
stefanp
Moderator

IP:

cristy100ex wrote:se schimba 20 % din apa tocmai ca sa nu omori bacteriile si nu se scot niciodata pestii din acvariu decat cand schimbi toata apa sau schimbi substratul, filtrele se spala saptamanal cu apa din acvariu obligatoriu

Se poate schimba mai mult de 20% din apa, ba chiar e bine de schimbat mai mult de atat. Filtrele nu se spala saptamanal. Se spala atunci cand le scade debitul semnificativ. Daca nu, atunci nu e nevoie sa il speli.

cristy100ex wrote:pai doar nu schimbi toata apa ca sa le faci soc, chiar daca le faci soc trebuie sa schimbi mai mult de 50% din apa si nu mor

Daca e un soc serios, n-are sa le fie rusine sa moara.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

da e bine sa schimbi mai mult de 20% din apa, dar acum depinde si de volumul acvariului, filtratea si cel mai important numarul sau marimea pestilor, adica nu-i obligatori sa schimbi saptamanal apa daca ai doar 5-6 pestisori in 150-200l

https://picasaweb.google.com/111090739627332859121/MyAquarium?authuser=0&feat=directlink
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Eu as zice ca schimbul de apa saptamanal e sfant.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

da e sfant atunci cand ai inceput serios cu acvaristica, dar sincer chiar se poate murdarii asa tare cand ai in sa zicem doar 4-5 tetrazoni si catziva guppy, o intarziere de cateva zile sau max o saptamana nu cred ca dauneaza cu ceva parerea mea, daca gresesc nu ma oftic, nu pot sa zic ca sunt maestru in acvaristica

https://picasaweb.google.com/111090739627332859121/MyAquarium?authuser=0&feat=directlink
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

cristy100ex wrote:da e sfant atunci cand ai inceput serios cu acvaristica

E sfant oricand. Bazinul (ca ansamblu) nu tine cont ca pe tine te intereseaza de el sau nu. Ce ar insemna "cand ai inceput serios cu acvaristica" ... ?

cristy100ex wrote:dar sincer chiar se poate murdarii asa tare cand ai in sa zicem doar 4-5 tetrazoni si catziva guppy, o intarziere de cateva zile sau max o saptamana nu cred ca dauneaza cu ceva parerea mea, daca gresesc nu ma oftic, nu pot sa zic ca sunt maestru in acvaristica

Nu e vorba doar de cati pesti ai (desi e un factor important). Nu zice nimeni ca daca intarzii o zi/doua, sau sari un schimb de apa e sfarsitul lumii. Dar daca devine un obicei, atunci nu mai e ok.
Mai ales cand vorbim de incepatori, care de multe ori au acvarii suprapopulate sau o filtrare subdimensionata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

da aici ai dreptate cand e vorba de suprapopularee si subfiltrare, si da nu e bine sa te lasi sa-ti fie un obicei intarzierile, si in leg cu pestii, la inceput spalam filtrul odata la 2-3 sapt chiar si luna, si aveam aprox 8 pesti, tetrazoni guppy si xifi, acum il spal saptamanal si am peste 20 de pesti

[Email] [Yahoo!]
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

pai eu am 7 tetrazoni si un hoplo in 63 l si nu cred ca e suprapopulat e la limita . si filtru merge inca ok zic eu are debit e un halea 400 nu e cine stie ce erformant dar isi face treaba .multumesc pentru sfaturi,am sa pun niste poze in curand poate imi mai dati niste idei )
stefanp
Moderator

IP:

Hoplo are sa creasca mult prea mare pt acvariul tau.
Iar filtrul ala e mult prea mic...mai ales ca nu are decat burete...

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

O intrebare melci curata plantele cat de cat ? Daca da de care melci sa cumpar ?Am niste plante inalte cu frunze lunguiete si le iasa ca niste radacini din tulpina merg foarte bine la mine.Atat am gasit la petshop mai ieftin ca restu erau de 16 lei la ghiveci .
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Ce ma sfatui sa fac ???
stefanp
Moderator

IP:

Cred ca ar fi bine sa deschizi un topic la "Coltul incepatorilor" si acolo sa discutam restul problemelor.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
mi.tudor
Junior member

IP:

Tot legat de Tetrazona, am primit 2 exemplare ( tin sa cred ca sunt un mascul si o femela) si ii tin impreuna cu 4 guppy. Am citit despre ei ca sunt pesti de banc si sunt "pe cofeina" tot timpul si ca daca nu sunt mai multe tind sa se ia de alti pesti si chiar sa le manance coada.
Intrebarea mea e daca a-ti trecut si voi prin exemplul meu si ce s-a intamplat? S-a aplicat regula? Daca le-as mai lua inca 2,3 amici ar fi mai bine?

Pentru info, am un acvariu de 25 de L. Acestia sunt noii chiriasi:

image
cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

ce ai tu acolo sunt 2 femele, is micute inca deci nu o sa-ti faca probleme, da nu o sa dureze mult, ei se tin minim 4, recomandat 6+...ori mai procuri o un mascul sau inca 2 femele si 2 masculi, dar acvariu fiind cam mititel nu as recomanda ca sunt cam mizerabili si cresc repede, ei au nevoie de spatiu larg de inot...pentru tertazoe recomand una cvariu de la 50l in sus sau daca tii mai putini sa-i tii cu pesti mai mari decat ei

[Email] [Yahoo!]
mi.tudor
Junior member

IP:

Pentru cateva ore, probabil pana la acomodare(iar poza a fost facuta atunci), amandoi erau decolorati, insa dupa am observat ca unul dintre ei si-a accentuat culoarea de portocaliu pe aripioare deci ar rezulta ca de fapt am o pereche.
Pana acum se fugaresc amandoi nevoie mare prin acvariu fara sa ii deranjeze pe ceilalti
Intrebarea e daca au atins varsta maturiatii sexuale?

This message was edited 1 time. Last update was at 22/08/2012 00:17:54

cristy100ex
Junior member
[Avatar]

IP:

am avut o pereche de marimea aia si mi-au depus...deci probabil da

[Email] [Yahoo!]
mi.tudor
Junior member

IP:

Care ar fi semnele de imperechere? Sa zicem alea mai evidente
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna ziua
Acuma am 10 tetrazona la mine cand dau semne sa depuna se fugaresc foarte tare prin acvariu si femela e foarte grasuta . Femela cauta plante la suprafata sau pe pietris asteapta sa vina masculul.Se fugaresc tare pentru ca am si multi masculi in acvariu cred .Daca vine alt mascul fuge femela .
pesticj1
Junior member

IP:

sal ca sa depuna tresa le despartzi cateva zile si trebuie minim 2 masculi la o femela...ii hranesti bine cu hrana vie si tzii separat masculiide femele ... pe urma cand ii bagi la un loc depunde obicei dimineatza.... tresa ai ceva pe fund sa nu mance icrele...
bogdann_c
Junior member
[Avatar]

IP:

Revin am observat ca unu din tetrazoni e cam bleg si fara vlaga de o bucata de vreme. Nu stiu daca e bolnav mananca slab , nu sta cu ceilalti la un loc, cred ca daca bag mana il prind usorori e bolnav ori e ceva de la mancare poate stiti voi. Sta majoritatea timpului dupa o plnta sau undeva mai deoparte de ceilalti. Poate stiti ce are ?

Forum Index » Cyprinidae
Go to: