[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
salutari  XML
Forum Index » Despre noi
Author Message
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Pentru cei doi amici de mai sus: Dati-mi voie sa nu cobor mai jos alaturi de voi, caci cu siguranta ma intreceti in diletantism, infatuare si lipsa crasa de cultura a dialogului.
Punct.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Alexandru, cristi probabil se bazeaza pe faptul ca cineva cu mai multa experienta decat noi a stabilit deja lucrul asta. Cum tu citesti ca trebuie un fel de lumina pt acvariu, atunci o iei de buna si nu o mai testezi pe proprie experienta nu?
Sau mai usor, daca stii ca masina are nevoie de roti rotunde nu mai pui tu roti patrate doar pentru ca nu vrei sa crezi pe cuvant pe ala de inaintea ta, nu?
Pe acelasi principiu exista axioma.

Pe de alta parte, ca tot vrei sa dai sfaturi, cu ce il ajuta testul pentru fier, fosfat, duritate vis-a-vis de numarul de pesti?

Topic-urile alea de sunt sticky la categoria incepatorilor nu sunt puse acolo degeaba. Nu cred ca ramaneau acolo daca nu erau studiate de altii mai destepti ca noi inaintea noastra si cu care sa fie de acord altii tot mai destepti ca noi. Nu sunt doar asa ca sa fie numarul de topicuri mare ci sunt puse tocmai ca INCEPATORII sa le URMEZE si sa nu se dea mai destepti decat sunt sau sa creada ca "merge si-asa".
Ei si atunci ca sa vii tu si altii sa spui ca TU nu crezi ca trebuie urmate, scuza-ma ca-ti zic da mi se pare o tampenie si oarecum nesimtire (adica la modul ca tu crezi ca zici mai bine decat multi altii cu experienta si rezultate mai mari decat ale tale).

Iar suprapopularea nu e neparat sa-si arate "coltii" imediat. E o chestiune de timp sau de neatentie ca sa scapi fraiele din mana...si atunci sa vezi bucurie. Cum incep topicurile "IMI MOR PESTII. AJUTOR !!!" Sa dau iarasi exemplul de 10 insi intr-o camera de 2x2 ? Traiesc, da' le convine?

Ce-i drept, cu o ingrijire atenta si o filtrare foarte buna, poti supra-popula acvariu intr-o oarecare limita. Dar incepator fiind, posibil sa existe scapari in ingrijire, iar filtrul respectiv ma indoiesc intens ca face fata.

In incheiere, hai sa renuntam la romanismul "merge si-asa" si sa incepem sa facem treaba asa cum trebuie facuta.

This message was edited 2 times. Last update was at 28/02/2012 19:23:35

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
naitsirc
Senior member
[Avatar]

IP:

Stii Stefan, dupa ce mi-au murit 26 de pesti incerc sa sfatuiesc pe toti incepatorii ca nu e bine sa suprapopuleze acvariul. De ce crezi ca l-am intrebat pe barbar de cat timp are acvariul, cum le da mancare, cat de des schimba apa? Tocmai ca sa imi dau seama de nivelul lui in ale acvaristicii. Daca era unul care are acvariul de 1 an, nu mi-as fi pierdut timpul sa ii dau sfaturi, ci poate i-as fi cerut sfaturi de cum reuseste sa il tina in echilibru.

Dar cand unii nu au macar bunul simt sa acorde credit celor care fac acvaristica de cel putin 20 de ani si au facut pe aici niste topicuri stiky, nu au putin respect sa se documenteze cu privire la experienta mea care o pun in discutie (e aici, publica), nu au o cultura a dialogului in care trebuie sa aduci argumente si contraargumente in loc sa ataci persoana... Atunci imi cam sare mustarul... Dar inca mai reusesc sa ma autocenzurez. Daca moderatorii cred ca am sarit calul, sunt liberi sa stearga si sa taie tot ce vor din ce am scris.

Don't only practice your art, but force your way into its secrets, for it and knowledge can raise men to the Divine - Ludwig van Beethoven
[Yahoo!]
Alexandru25
Member
[Avatar]

IP:

naitsirc wrote:Pentru cei doi amici de mai sus: Dati-mi voie sa nu cobor mai jos alaturi de voi, caci cu siguranta ma intreceti in diletantism, infatuare si lipsa crasa de cultura a dialogului.
Punct.

Ai coborat deja mai jos decat noi cu toate ca ai fost invitat sa folosesti PM-ul foarte politicos dar totusi ai ales sa continui discutia aici cu un ton agresiv si superior care nu va duce la nimic bun. Treaba ta, eu am incheat discutia .
In cazul in care mai ai ceva de afirmat te rog si eu politicos sa folosesti PM-ul din dotare ca sa nu poluam acest forum cu discutii in contradictoriu.

http://acvablog2012.eublog.ro/
[WWW] aim icon
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Ne oprim aici , sinteti liberi sa bagati ce si cit vreti in acvariile personale dar aici incurajam acvaristica facuta corect. Daca animalele traiesc si in conditii de aglomeratie nu inseamna ca e corect.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Despre noi
Go to: