Alexandru, cristi probabil se bazeaza pe faptul ca cineva cu mai multa experienta decat noi a stabilit deja lucrul asta. Cum tu citesti ca trebuie un fel de lumina pt acvariu, atunci o iei de buna si nu o mai testezi pe proprie experienta nu?
Sau mai usor, daca stii ca masina are nevoie de roti rotunde nu mai pui tu roti patrate doar pentru ca nu vrei sa crezi pe cuvant pe ala de inaintea ta, nu?
Pe acelasi principiu exista axioma.
Pe de alta parte, ca tot vrei sa dai sfaturi, cu ce il ajuta testul pentru fier, fosfat, duritate vis-a-vis de numarul de pesti?
Topic-urile alea de sunt sticky la categoria incepatorilor nu sunt puse acolo degeaba. Nu cred ca ramaneau acolo daca nu erau studiate de altii mai destepti ca noi inaintea noastra si cu care sa fie de acord altii tot mai destepti ca noi. Nu sunt doar asa ca sa fie numarul de topicuri mare ci sunt puse tocmai ca INCEPATORII sa le URMEZE si sa nu se dea mai destepti decat sunt sau sa creada ca "merge si-asa".
Ei si atunci ca sa vii tu si altii sa spui ca TU nu crezi ca trebuie urmate, scuza-ma ca-ti zic da mi se pare o tampenie si oarecum nesimtire (adica la modul ca tu crezi ca zici mai bine decat multi altii cu experienta si rezultate mai mari decat ale tale).
Iar suprapopularea nu e neparat sa-si arate "coltii" imediat. E o chestiune de timp sau de neatentie ca sa scapi fraiele din mana...si atunci sa vezi bucurie. Cum incep topicurile "IMI MOR PESTII. AJUTOR !!!" Sa dau iarasi exemplul de 10 insi intr-o camera de 2x2 ? Traiesc, da' le convine?
Ce-i drept, cu o ingrijire atenta si o filtrare foarte buna, poti supra-popula acvariu intr-o oarecare limita. Dar incepator fiind, posibil sa existe scapari in ingrijire, iar filtrul respectiv ma indoiesc intens ca face fata.
In incheiere, hai sa renuntam la romanismul "merge si-asa" si sa incepem sa facem treaba asa cum trebuie facuta.
This message was edited 2 times. Last update was at 28/02/2012 19:23:35
|