Author |
Message |
ciprian_sb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/12/2005 21:53:25
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
ciprian_sb
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1993358052439b0ceb3484e.jpg)
IP:
|
din pacate bolovanul l-am spalat cand am schimbat apa...oricum contrastul este mai scazut fata de cel rezultat din poza cu frunza.
Afland ca e doar o alga m-am mai linistit ma temeam sa nu fie cumva un purice care sa dauneze pestilor. Din pacate ancistrusii nu au loc intr-un bazin cu astronotus  ...am incercat.
Oricum sunt putin dezamagit, ptr ca reusisem sa aclimatizez o planta in acvariu cu ciclide mari...apropo poate imi recomandati o planta cu "tesatura" mai tare ca sa reziste curiozitatii acestor pesti...
Multumesc.
|
Dancing with the wolves... |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 06/12/2005 16:19:36
|
Intros
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/51c4f63240439a9c5a819.jpg)
IP:
|
Textura mai solida au anubias-ii (eventual barteri standard, nu nana), dar nu garantez ca rezista la astronotusi. Poate are Koala un sfat mai bun.
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
ciprian_sb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 14:16:32
|
ciprian_sb
Member
IP:
|
Unele alge brune sunt diatomee, care apar la lumina putina, sau in primele 1-2 luni de la lansarea acvariului, prin exces de silicati. Dispar fie cu timpul, cu maturarea acvariului, fie sunt mancate de ancistrusi
.
Daca sunt alge brune... creeaza un miros deranjant? Imi miroase in sufragerie a apa de balta  ,de cand au aparut  . Ce pot sa le fac? Am schimbat apa, am spalat piatra si anubias dar nu ma pot atinge de nisip ca se decicleaza acvariul. Si deja mie frica sa mai vina cineva la mine ca se simte...  Fir-ar a dreaq de miros.
PS: De bagat ancistrusi nici nu poate fi vorba  , i-ar hali rapid de tot...
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 16:01:04
|
Intros
Senior member
IP:
|
Diatomeele nu miros urat. Cianobacteriile, da. Dar nu cred ca miroase in casa de la cianobacterii, ci pur si simplu de la apa prea murdara. Intr-un acvariu echilibrat, (mai ales la cele bine plantate) imi permit sa afirm ca apa e mai curata decat ce vine pe teava, ca nivel de fosfati si nitrati (lucru verificat personal). Oricum e clar ca trebuie schimbari partiale zilnice de apa, pana nu mai miroase apa, apoi sa tii ritmul pentru a nu reveni de unde ai plecat. Nu vad alte solutii decat echilibrarea raportului intre substantele organice (mancare + dejectii pesti) si cantitatea de apa totala din acvariu si fractia schimbata saptamanal, adica cat mai putin din prima categorie (subst organice) si mai mult din a doua (apa schimbata).
|
Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei. |
|
 |
ciprian_sb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 17:18:39
|
ciprian_sb
Member
IP:
|
Nu vreau sa fiu enervant si sa te contrazic, dar am acvariul de vreo cateva luni si doar de curand a inceput sa miroasa urat. Am un filtru F....l 304 extern care ar trebui sa ma ajute. Apa o schimb saptamanal in proportie de aproape 60%. Un lucru la care nu m-am gandit pana acum e filtrul, pe care nu l-am inspectat deloc.
In acvariu am un strat de pietris doi bolovani si o planta...ar trebui sa aduc mai multe plante.
Uite aici am o poza de ansamblu poate iti spune mai multe decat imi spune mie, ca-s incepator. :-)
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=0
|
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 19:34:48
|
Intros
Senior member
IP:
|
Din pacate link-ul duce la planul de acvariu al lui Daba. Oricum mirosul cum spuneam apare de la degradari -anaerobe mai ales- ale substantelor organice din acvariu, proces mediat bacterian, dar nu prin flora (de dorit) pe care incercam sa o selectam la ciclarea acvariului (Nitrosomonas, etc). Incearca intr-adevar si curatarea filtruului si eventual o aerare mai energica, poate merge. Suparare?? Nu sunt genul... :-P
|
|
 |
ciprian_sb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 21:50:53
|
ciprian_sb
Member
IP:
|
:-) sorry, am dat linkul cu ultimele uploaduri...
http://www.acvariu.ro/coppermine/displayimage.php?album=lastup&cat=12014&pos=0
curios lucru am obsevat ca anubias s-a acoperit cu o "mantie" maro desi il curatasem duminca... iar pe piatra iar au aparut puncte... maine fac curatenie generala si voi face o poza mai buna, poate cu bunavointa ta sau a celorlalti de pe forum voi identifica sursa mirosului si o solutie clara ptr asta.
Ce parere ai, data trecuta cand am spalat pietrisul am fost apostrofat ca mi-am deciclat acvariul iar acum nu stiu ce sa fac.
Te rog frumos arunca o privire la linkul de mai sus si sfatuiesete-ma ce sa spal.
Cred ca voi mai face rost de cateva anubias poate are un afect benefic. Apropo aeararea merge non-stop. Sa fie bulele prea mari si in acest fel sa nu se oxigeneze apa suficient?
Mersi!
|
|
 |
sorel777
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 10/12/2005 23:03:40
|
sorel777
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/113694040943953199e9cda.jpg)
IP:
|
Spala filtrul intai. Dar vezi sa nu speli elementele de filtrare in apa fierbinte la chiuveta ca se duc dracului coloniile de bacterii denitrificatoare.
Spala-le in apa din acvariu , un 25% pe care apoi oricun o arunci si o inlocuiesti, si ajuta-le cu Sera Nitrivec.
Apoi fa schimburi zilnice de apa : 25%.
Apa proaspata sa stea 2 zile intr-un vas deschis ca sa scapi de clor, si eventual pui Sera Aquatan sau Tetra Aquasafe.
Si pune plante, ca ele te ajuta mai mult decat iti imaginezi.
Intr-o saptamana , max. 2 vei vedea rezultatele.
Apoi continua sa cureti filtrul mai des, chiar saptamanal daca este nevoie.
|
Viata-i scurta, dar nasoala. |
|
 |
Intros
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/12/2005 08:56:16
|
Intros
Senior member
IP:
|
Am vazut imaginea. Am numarat vreo 8-9 astronotusi. Am impresia ca nu sunt inca full size. Daca sunt in perioada de crestere mananca la un moment dat mai mult ca adultii. Daca pietrisul e mare s-a incarcat sigur cu resturi. Bulele da, sunt mari; evident cu cat sunt mai fine ar fi mai eficienta difuzia oxigenului in apa. Am patit candva (demult) ca tine, dar cu broscute "de Florida". Tot din cauza mirosului le-am dat. Vara cel putin era durere... Un alt Anubias mare (uitasem ca ai deja barteri) ar fi Anubias congensis, dar nici acesta nu stiu daca rezista. Nu stiu daca sifonarea substratului te ajuta, dar in general e de dorit la orice acvariu cu substrat incarcat de detritus. Din pacate alte idei nu prea mai am.
|
|
 |
|